maandag 4 april 2016

Zelfs Henk Hofland!

Frappez, Frappez Toujours en uiteindelijk is de werkelijkheid zelfs voor de mainstream-opiniemakers niet meer te negeren. Lees Henk Hofland's column in De Groene Amsterdammer van 30 maart 2016. De hoogbejaarde stem van de gevestigde orde in de polder schrijft nu over de website die ik ontelbare keren heb geciteerd:
Langzamerhand is in de westerse wereld een nieuwe klassenmaatschappij gegroeid. Daarvan is de gevestigde politieke orde zich onvoldoende bewust geweest en ook de meeste traditionele media hebben zich nauwelijks aan een analyse gewaagd. Een van de uitzonderingen is de website truthout.org die dagelijks bloemlezingen uit de oppositionele pers geeft. En de massa geeft uiting aan haar ontevredenheid via de talrijke mogelijkheden op internet.
http://www.groene.nl/artikel/president-trump

Nu de redactie van De Groene Amsterdammer nog.



1 opmerking:

Bauke Jan Douma zei

"Daarvan is de gevestigde politieke orde zich onvoldoende bewust geweest".

Klinkklare onzin. Men is zich er terdege van bewust; maar in plaats van het verschijnsel voorkómen,
heeft men, denk aan Plasterk c.s. en de regering, in navolging van de Amerikanen en als lakeien naar
deze, het repressieve apparaat uitgebreid (Politie, Surveillance, Computernetwerken, etc. etc. etc.)
om die massa's waar Hofland het denigrerend over heeft (die bestaan mijnheer Holfand uit mensen die
echt bloeden waanneer ze gewond zijn) straks effectief te kunnen neutraliseren (=moorden, achter de
tralies zetten, martelen, schaduwen, intimideren).

Waar ze niet aan willen, die 'gevestigde orde' dat is het effect van de....... massa! Een politiemacht van 1000 mensen kan een massa van 5000 mensen wie het water aaan de lippen staat niet onder 'controle' houden. Die politiemacht heeft dan de keuze: volgen of eraan gaan (geen moeilijke), en dan zijn de genoemden c.s., gevestigd al of niet, aan de beurt.

Ze weten het donders goed. Niks "zich niet bewust"! Overigens: rekent HH zich nu wel of niet tot die 'gevestigde orde'. Het lijkt waarachtig wel alsof 'ie dat niet doet. Zou 'ie al zelf al zo bang zijn?