dinsdag 12 april 2016

DemocracySpring

Amerikaanse Lente Begint Met Honderden Arrestaties #Democracyspring

demospringday1
Op de eerste dag maandag verzamelen zich honderden op de stoep van het Parlement, vervolgens worden de meesten gearresteerd en afgevoerd. Zij beloven iedere middag te zullen terugkomen. De beweging #Democracy Spring organiseert van 11 – 18 april sit-ins op de trappen van Capitol Hill in Washington DC.
De initiatiefnemers zeggen dat de democratie op het spel staat en in crisis is. Want zeggen ze de Amerikaanse verkiezingen worden gedomineerd door miljardairs en het grote geld, die onbeperkte bedragen kunnen spenderen voor politieke campagnes om hun belangen te beschermen.
Deze corruptie bedreigt de kern van de Amerikaanse democratie en houdt hervormingen tegen zoals economische ongelijkheid, aanpak klimaatverandering en massale opsluiting. Als deze situatie niet verandert dan zullen de verkiezingen van 2016 een president en een congres opleveren die nooit eerder zo door miljardairs wordt gedomineerd. 
Twee keer per dag organiseert de beweging deze week burgerlijke ongehoorzaamheidstrainingen als voorbereiding op de verboden sit-ins.
Democracy Spring is een losjes georganiseerde beweging die begon met een 10daagse mars van Philadelphia naar de hoofdstad. De beweging eist dat het parlement direct actie onderneemt om een fonds op te richten dat verkiezingen bekostigt om hiermee te voorkomen dat grote ondernemingen of miljardairs steeds verkiezingsresultaten kunnen kopen.
Een politie-agent schat dat er meer dan 500 mensen protesteren op maandagmiddag, maar dat er al meer op de trappen van het Parlementsgebouw waren gearresteerd omdat zij weigerden te vertrekken.
arrestaties-democracyspring/
Rob Vellekoop, 12 april 2016

1 opmerking:

Bauke Jan Douma zei

Ziehier Washington, 'the heart of 'democracy': fascisten voeren
de werkelijke democraten af.