zondag 14 februari 2016

Derk Sauer's Gecorrumpeerdheid

Vergis ik me nu of zie ik daar mijn oude kameraad Derk Sauer zitten, die zich zo overtuigd gedreven tegen de corruptie van de gevestigde wanorde? Wat doet SP-multimiljonair Sauer daar in gezelschap van gecorrumpeerde polder politici en journalisten? Binnen tien jaar tijd in het ineengestorte mafiose Rusland schatrijk worden ten koste van de Russische bevolking en nu goede maatjes zijn met de neoliberale kliek. Derk, jij schaamt je ook voor niets. Je vroeg een paar jaar geleden aan mijn vrouw wat ik toch tegen je heb? Wel Derk, dat dus! 



En tot slot een andere manier van omgaan met elkaar. Op het eerste Nederlandse Correspondents’ Dinner nam Rutte zichzelf en de media op de hak. Neen, NRC kocht geen tafel omdat ik beducht ben voor de ongezonde collusie tussen pers en politiek, maar tv-recensent Hans Beerekamp keek wél tv...


NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch beweert 'beducht' te zijn voor nauwe banden met politici. Dat is dan nieuw, want ik heb nog steeds niet gelezen dat NRC Handelsblad als krant haar excuses heeft aangeboden voor het oproepen tot het plegen van een agressieoorlog, terwijl de redactie dit wel deed op de dag dat de Amerikaanse oorlogsmisdaden tegen Irak begonnen, door op 20 maart 2003 te stellen:


Nu de oorlog is begonnen, moeten president Bush en premier Blair worden gesteund. Die steun kan niet blijven steken in verbale vrijblijvendheid. Dat betekent dus politieke steun - en als het moet ook militaire.


Ik heb op deze weblog tientallen voorbeelden gegeven van 'de ongezonde' geheime verstandhouding tussen 'pers en politiek' bij de NRC.


Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...