vrijdag 9 oktober 2015

Volkskrant 'Tegenoffensief'

De Volkskrant bericht en let u op het begrip 'tegenoffensief,' alsof het hier een oorlog betreft. Het rapport van de 'Onderzoeksraad voor de Veiligheid' moet dus worden gezien als een offensief tegen 'Rusland.' Alleen al het taalgebruik verraadt de partijdigheid van de Volkskrant. 


Bloemen bij het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17, op de plek waar waar de cockpit is neergestort.
Bloemen bij het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17, op de plek waar waar de cockpit is neergestort. © ANP

Rusland toont eigen simulatie als tegenoffensief rapport MH17

Rusland lanceert komende dinsdag een tegenoffensief als de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) zijn eindrapport presenteert over de toedracht van de ramp met MH17.

De simulatie toont volgens het bedrijf ook aan dat de raket niet kan zijn afgevuurd vanuit het gebied even ten zuiden van Snizjne, een stad die in handen was van de rebellen
Om tegenwicht te bieden aan een voor Rusland mogelijk negatieve uitkomst heeft Moskou honderden journalisten uitgenodigd voor een persconferentie waarop Russische experts willen bewijzen dat de Oekraïners het toestel hebben neergehaald met een Buk-raket.

Op de persconferentie zullen deskundigen van het bedrijf Almaz-Antey, de maker van de Buk-raketten, videobeelden laten zien van een simulatie van het neerschieten van het toestel met een Buk.

Volgens een powerpointpresentatie, die Almaz-Antey meestuurde met de uitnodiging, blijkt dat MH17 is neergehaald door een SA11-Buk raket van een type waarover Rusland sinds 1999 niet meer de beschikking heeft. De simulatie toont volgens het bedrijf ook aan dat de raket niet kan zijn afgevuurd vanuit het gebied even ten zuiden van Snizjne, een stad die in handen was van de rebellen. Daar werd op de dag van de ramp een mobiele Buk-installatie gesignaleerd.

Internetbeelden

Rusland heeft zich steeds verzet tegen de theorie dat het vliegtuig, dat 298 mensen aan boord had, per ongeluk vanuit rebellengebied met een door Rusland geleverde raket is neergeschoten
Opmerkelijk is dat de Russische onderzoekers zich onder meer baseren op een internetbeeld van een deeltje van een mogelijke Buk-raket dat door RTL-journalist Jeroen Akkermans op de rampplek werd gevonden.

Rusland heeft zich steeds verzet tegen de theorie dat het vliegtuig, dat 298 mensen aan boord had, per ongeluk vanuit rebellengebied met een door Rusland geleverde raket is neergeschoten. Volgens Almaz-Antey blijkt uit de plaats van de inslagen in de romp en de cockpit dat de raket is afgevuurd vanuit Zarosjtsjenskoje, een plaats die volgens de Russen op de dag van de ramp in handen was van het Oekraïense leger. Spionagesatellieten zouden daar ook twee Buk-installaties hebben gefotografeerd.

Vooruitlopend op de presentatie van het OVV-rapport publiceerde ook het onderzoeksteam Bellingcat van de Britse journalist Eliot Higgins donderdag zijn bevindingen van het onderzoek naar de ramp. Volgens Bellingcat is het toestel neergehaald door een Buk-raket, afkomstig van de 53ste luchtverdedigingsbrigade uit Koersk.
http://www.volkskrant.nl/rampvlucht-mh17-storystream/rusland-toont-eigen-simulatie-als-tegenoffensief-rapport-mh17%7Ea4159397/?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...