donderdag 22 oktober 2015

Stop Zionistisch Fascisme


Beste vrienden van Palestina,

Het zijn turbulente weken waarin de Palestijnen het buitengewoon moeilijk hebben. De politiek kijkt toe, maar de Palestina-beweging maakt overuren. Hieronder een oproep tot een demonstratieve picket, en nieuws over campagnes waarbij docP betrokken is.
 

Protestpicket tegen het Israelische geweld: Stop de Israelische agressie tegen de Palestijnen


Vrijdag 23 oktober van 18.00 tot 20.00 uur, Beursplein Amsterdam
Deze picket wordt georganiseerd door de Palestijnse Gemeenschap Nederland, al-Awda, Palestijnse Vrouwen in Nederland en het Nederlands Palestina Komitee.
De eis: Stop de Israelische agressie tegen de Palestijnen!
Lees verder op de website van het Nederlands Palestina Komitee
 

Synagoge in Amsterdam biedt podium aan Israelisch legerorkest

Vandaag, donderdag 22 oktober vanaf 18.30 uur picket-line en lawaaiprotest tegen Tzahal- legerorkest.


Terwijl het Israelische leger huishoudt op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook met vele doden tot gevolg, komt vanavond een band van datzelfde leger optreden in de Liberale Synagoge in Amsterdam. Dat is dezelfde synagoge die graag de dialoog aangaat met moslimjongeren in de omgeving, een dialoog naar aanleiding van de oorlogen tegen de bevolking in Gaza.

Wij pikken dit niet en gaan protesteren tegen deze Israelische wanklanken. In een synagoge hoor je geen militairen te laten zingen die in opdracht van Israel oorlog voeren en meehelpen met landroof.

De lawaaidemonstratie vangt aan om 18.30, adres; Zuidelijke Wandelweg 41, 1079 RK Amsterdam.

http://www.ljgamsterdam.nl/nl/evenement/tzahal-benefietconcert
 

37 prominenten zeggen "NEE tegen samenwerking Amsterdam - Tel Aviv"


Zevenendertig prominenten uit binnen- en buitenland hebben zich door middel van een petitie gekeerd tegen Amsterdams voornemen tot samenwerking met Tel Aviv. De petitie, een initiatief van de coalitie Amsterdam voor Palestina, waar docP onderdeel van uitmaakt, werd op donderdag 15 oktober aangeboden aan de Burgemeester van Amsterdam.

De vele protesten tegen de samenwerking hebben ertoe geleid dat Amsterdam nu voorwaarden stelt aan samenwerking: 1) het wordt geen stedenband en er komt geen overeenkomst met de Gemeente Tel Aviv; 2) de samenwerking mag niet leiden tot steun aan de internationale nederzettingen; 3) de samenwerking mag niet ten goede komen aan het militaire apparaat.

Toch is Amsterdam voor Palestina niet tevreden met de overblijvende plannen. Wij blijven actie voeren tegen de samenwerking en zullen er voor waken dat de voorwaarden onverkort worden toegepast. Lees verder op onze website.

EU sluist geld naar Israëlische militaire bedrijven en instellingen via Horizon2020


Naast het handhaven van de blokkade en het uitvoeren van directe militaire aanvallen op Gaza, is de belangrijkste doorlopende taak van het Israëlische leger het handhaven van de bezetting van het Palestijnse grondgebied en de bevolking.

Israëlische wapenfabrikanten profiteren aanzienlijk van de uitgaven van de Europese Unie. Met een totaal budget van bijna €80 miljard, is Horizon 2020, het nieuwe EU onderzoeks- en innovatieprogramma een van de grootste onderzoeks- en innovatieprogramma’s van de wereld. Israël is verbonden met Horizon 2020, waardoor Israëlische bedrijven mogen deelnemen aan het programma. Tijdens de vorige financieringsronde (FP7) deden Israëlische bedrijven al mee aan meer dan 1500 projecten. Lees verder op onze website
 
DocP is een particuliere organisatie die zich inzet voor de rechten van de Palestijnen. Wij zijn aangesloten bij de internationale beweging voor boycot, desinvesteren en sancties (BDS).
Met uw donatie kunnen wij ons werk blijven voortzetten. Maak uw bijdrage over op bank- rekeningnummer NL12 TRIO 0254 7345 29 (Triodosbank). tnv Diensten en Onderzoekcentrum Palestina o.v.v. gift docP. DocP is ANBI erkend, giften zijn aftrekbaar voor belasting.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...