dinsdag 10 maart 2015

President Poetin


Anoniem heeft een nieuwe reactie op je bericht "Henk Hofland en de Massa 17" achtergelaten: 

Het zal natuurlijk niet in het hoofd van de gemiddelde mainstream journalist opkomen dat de moord op Boris Nemtsov mogelijk het werk van de mossad, een van de meest geslepen veiligheidsdiensten ter wereld, zou kunnen zijn. Welk belang zou Israel er immers bij hebben het vuur tussen Putin en het westen aan te wakkeren? 

Ondanks de verklaring krap een week geleden van Putin waarin hij (The Guardian) zegt: "The most serious attention should be paid to high-profile crimes, including those with political motives,” Putin told top interior ministry officials on Wednesday. “We need to finally rid Russia of disgraces and tragedies like the one that we have recently endured and seen, I mean the murder, the provocative murder, of Boris Nemtsov right in the centre of the capital.”

Alsof het hier een domme man betreft die zijn politieke tegenstander zo ongeveer op de drempel van het Kremlin simpelweg als een hond zou afknallen zonder daarbij ook maar enig moment aan de reputatieschade die daar het gevolg van zou kunnen zijn te denken. Alsof niet afgelopen jaar duidelijk werd dat de in 2004 gestorven Yasser Arafat met polonium 210 vergiftigd werd, alsof Alexander Litvinenko voorheen werkend voor de Russische geheime dienst en een verklaard tegenstander van Putin die werkte voor de Britse Inlichtingendienst in 2006 en eveneens met polonium vergiftigd werd, geen nauwe banden onderhield met de naar Israel gevluchte stinkend rijke ex vice directeur van de Russische olie maatschappij Yukos Leonid Nevzlin. Alsof Litvinenko, naar later bleek, geen grote geldproblemen had, niet een heleboel wist en geen scala van zichzelf verrijkende duistere figuren uit het neoliberale Jeltsin tijdperk zijn verleden en heden bevolkten. Waarbij nog aangemerkt kan worden dat in de flat van de naar het westen overgelopen corrupte oligarch Boris Berezovsky, waarmee hij nauwe banden onderhield, die eveneens een uitgesproken tegenstander van Putin was, sporen van polonium 210 werden gevonden in zijn kantoor. 

Niets van dat alles, een simpele verklaring is veruit te verkiezen boven de twijfels van wat internationale inlichtingendiensten en steenrijke oligarchen uitspoken. Putin als het grootste on-dremocratische kwaad in de wereld, een nietsontziende dictator framen, de provocaties op 300 meter van de grens met Rusland door er militaire parades te houden zoals de US onlangs deed, economische sancties, wapenleveranties aan Oekraine en Nato bemoeienis, het verlagen van olie en gasprijzen, kernwapendreiging, dat zal Putin leren. Putin, de gevaarlijkste man ter wereld. En niemand van de journalisten die bedenkt wat er gebeurt wanneer Putin er niet meer is? Misschien is Hofland eerder weg. 


Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...