dinsdag 6 januari 2015

H.J.A. Hoflands Ideologie 7


In De Groene Amsterdammer van 3 december 2014 beweerde opiniemaker H.J.A. Hofland met grote stelligheid:

Er zijn geen kernproeven, er is geen bewapeningswedloop… Er is ook geen sprake van dat dergelijke toestanden zullen terugkeren, en daarom kunnen we de verhoogde spanning tussen Rusland en het Westen niet zien als de inleiding tot de Koude Oorlog van de 21ste eeuw.

Intussen was twee weken eerder al, op 15 november 2014, bekend geworden dat 

US Begin $1 Trillion Upgrade of Nuclear Weapons Arsenal. US defense secretary admits country's nuclear force is out-of-date.
Precies een maand na Hoflands bewering, op zondag 4 januari 2015, berichtte de Britse krant The Guardian:

Moscow’s renewed determination to keep pace with the US arsenal. It will involve a substantial increase in the number of warheads loaded on submarines, as a result of the development of the multi-warhead Bulava sea-launched ballistic missile.

The modernization also involves new or revived delivery systems. Last month Russia announced it would re-introduce nuclear missile trains, allowing intercontinental ballistic missiles to be moved about the country by rail so they would be harder to target.

De door zijn collega's in de polder uitgeroepen tot beste journalist van de twintigste eeuw is op zijn 87ste de draad kwijt, maar dat maakt voor een weekblaadje als De Groene Amsterdammer niets uit, journalistiek in Nederland is hetzelfde als het belijden van een religie of ideologie, feiten zijn hier ondergeschikt aan meningen. En dus worden dissidente stemmen in de mainstream media niet gehoord. 


Geen opmerkingen: