• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

donderdag 6 november 2014

Lex Oomkes van Trouw

Gisteren stelde het dagblad Trouw zichzelf voor het eerst de vraag:


Hoe rijk blijven de rijken?

Lex Oomkes − 05/11/14, 09:00
© Amaury Miller/HH. De Miljonair Fair in 2013. Vermogen rust doorgaans niet op zolder in een oude sok.
De Tweede Kamer wil vandaag van de Franse econoom Thomas Piketty alles horen over de groeiende ongelijkheid. Wat kan de Haagse politiek met zijn pleidooi?
  • Zelfs in de Europese Unie zal het voorlopig onmogelijk zijn de lidstaten op één lijn te krijgen. Hogere belastingen in het ene land worden ontweken door het te verplaatsen naar het andere
De nieuwe held van links, en een groot gevaar in de ogen van rechts: de bevindingen van de Franse econoom Thomas Piketty over de ontwikkeling van ongelijkheid in de wereld passen ook in Nederland in een steeds intensiever debat over inkomens- en vermogensongelijkheid.

De Nederlandse volksvertegenwoordigers moeten dus van een Franse econoom het antwoord vernemen. Dat is een prachtig bewijs van onvermogen voor de Nederlandse mainstream-pers en de polderpraatjesmakers die doorgaan voor economen en politici  Zie ook welke verouderde cliché's Trouw gebruikt, links/rechts. Het taaie midden dat in Nederland altijd de toon aangeeft bestaat kennelijk ineens niet meer.
En deze: 'ook in Nederland in een steeds intensiever debat over inkomens- en vermogensongelijkheid.' Waar collega Oomkes? Tell us all about it. Het antwoord op de vraag: 'Hoe rijk blijven de rijken?' is heel eenvoudig te beantwoorden, namelijk, ze blijven filthy rich, zolang jij, Lex, en de rest van de mainstream-pers  tezamen met de volksvertegenwoordiging de democratie  blijven uithollen met neoliberale propaganda. Overigens, collega, de echte rijken gaan nooit, maar dan ook nooit naar 'De Miljonair Fair.' Dat doen alleen de middenklasse en de nieuwe rijken, eerstgenoemden willen graag wat anderen hebben en de nieuwe rijken willen laten zien dat ze rijk zijn, terwijl de echte rijken dat niet hoeven omdat degenen die het moeten weten het al generaties-lang weten, en de rest moet het juist niet weten, begrijp je. Tenslotte nog dit: het 'vermogen rust' absoluut nooit op 'zolder in een oude sok.' Het 'vermogen' van de echte rijken bestaat namelijk niet uit papier geld of munten!
Lex Oomkes: Trouw Parlementair Journalist, die zich in alle ernst afvraagt hoe rijk de rijken blijven.

1 opmerking:

  1. Zo past een simpele ziel als Piketty( o.a.niet vies van veel geld bezitten en voor 'geen belasting tot 1 miljoen'(?) ) ,die de moeite heeft genomen het een en andere uit te zoeken, dat wat de hele westerse intelligentsia decennia heeft nagelaten,leidende tot conclusies dewelke een ieder een beetje intelligent individu alllang wist,perfect in de westerse kleinburgerlijke verontwaardiging.......

    BeantwoordenVerwijderen