woensdag 15 oktober 2014

Media Corruptie 8


Hubert Smeets: Russische ex-oligarch hekelt president Poetin op een conferentie in Kiev. 'Hij komt niet op voor het Russisch belang.'

Het gesprek dat Chris Kijne, één van de presentatoren van Met Het Oog Op Morgen, op 21 juli 2014 met Hubert Smeets voerde over de reactie in 'Rusland' op het neerstorten van de MH 17, was kenmerkend voor het verregaande provincialisme in Nederland. Gezien de  hysterische sfeer nadat het verkeersvliegtuig was beschoten en gezien de demonisering van 'Poetin' door de polderpers kreeg de luisteraar de indruk dat Kijne dezelfde sfeer in Rusland verwachtte. Hij bleek niet in staat te zijn het ongeluk in een bredere context te kunnen zien dan dat er Nederlanders bij omgekomen waren, en dat de Russen daarvoor een prijs zouden moeten betalen. Het werd natuurlijk allemaal niet expliciet gezegd, maar was wel de strekking van zijn criminalisering. Het kon niet anders dan dat het Kremlin achter de 'aanslag' zat. Kijne en Smeets waren niet in staat de tragische gebeurtenis in een groter geheel te zien, binnen het raam van al het geweld dat het Westen en zijn NAVO-bondgenootschap het afgelopen decennium heeft gepleegd in een regio dat zich uitstrekt Afghanistan tot Libië. Daarbij is een veelvoud aan slachtoffers gevallen, vergeleken met de 196 Nederlandse passagiers die om het leven waren gekomen. Alleen al na de illegale inval in Irak, onder aanvoering van de VS, zijn tussen 2003 en 2008 meer dan 4000 keer zoveel doden gevallen dan bij het ongeval van de MH 17 omkwamen. 

Friday, 14 September 2007, ORB International, an independent polling agency located in London, published estimates of the total war casualties in Iraq since the US-led invasion of Iraq in 2003. At over 1.2 million deaths (1,220,580), this estimate is the highest number published so far. From the poll margin of error of +/-2.5% ORB calculated a range of 733,158 to 1,446,063 deaths. 

Ondanks het feit dat Nederland aan deze massale oorlogsmisdaad deelnam, voelt bijna geen enkele Nederlander zich hiervoor verantwoordelijk, en bestaat er al helemaal geen hysterie hierover in de commerciële massamedia. Integendeel zelf, de meeste Hollanders weten het niet eens, en als ze het al zouden weten, dan zouden ze dit niet meer dan een bedrijfsongeval vinden. De provinciaals ingestelde polder-pers kan zich geenszins voorstellen dat andere volkeren op hun beurt het neerstorten van de MH 17  een betreurenswaardig bedrijfsongeval vinden. Als onafhankelijke journalist die zelf geen geliefden heeft verloren denk ook ik: buitengewoon treurig dat onschuldige mensen zijn omgekomen, maar dat is nu eenmaal wel de prijs die de Nederlanders betalen voor het feit dat hun regering betrokken was bij het veroorzaken van een burgeroorlog in onder andere Oekraïne. Het was immers dankzij miljarden-steun van Washington en vervolgens Brussel waardoor de democratisch gekozen regering in Kiev ten val werd gebracht, in een poging van de Krim een NAVO-marinebasis te kunnen maken. En wanneer straks in Nederland een grote aanslag zal plaatsvinden dan zal mijn eerste gedachte zijn: dat is het gevolg van het feit dat de Nederlandse politici onder andere de moorddadige Israelische terreur tegen de Palestijnse bevolking door dik en dun bleef steunen, ook al werd het internationaal recht daarbij decennialang geschonden. Als journalist dient men gebeurtenissen in perspectief te plaatsen. Maar oorzaak en gevolg is niet de logica van mainstream-journalisten als Chris Kijne en Hubert Smeets. Hoewel onder mainstream-journalisten de frustratie over internet almaar toeneemt en Hubert Smeets mag beweren dat 'een groot deel wat op internet verschijnt gewoon gelul is, geen enkele fundamentele basis heeft in de feiten. Zo simpel kan ik het zeggen,' beschouwen steeds meer burgers 'de vrije pers' even onbetrouwbaar als politici, zo blijkt niet alleen uit opiniepeilingen maar ook uit het volgende: 

De oplagen van de kranten zijn in de eerste drie maanden van dit jaar verder gedaald. Digitaal wordt de krant wel steeds meer gelezen. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het oplage-instituut HOI.

Door: Wilco Dekker 24 juni 2014, 12:01 

Op papier gaat het bij sommige kranten hard. Zo zag nrc next de betaalde gedrukte oplage met bijna eenderde dalen tot 44 duizend exemplaren… NRC Handelsblad daalde op papier bijna 10 procent tot 163 duizend stuks. Met de digitale groei meegerekend, leverde de avondkrant 5 procent in… 

Ook de Volkskrant leverde op papier in. Het aantal van 224 duizend abonnees in het eerste kwartaal betekende een daling van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
http://www.volkskrant.nl/economie/papieren-oplagen-kranten-dalen-wel-digitale-groei~a3677976/

Toen recentelijk de journalist Micha Kat zijn collega Hubert Smeets probeerde duidelijk te maken dat het demoniseren van 'Poetin' door de NRC sterk lijkt op het demoniseren van Saddam was de enige reactie van Smeets uiteindelijk een gegeneerd lachje. Ook hij weet  dat de New York Times naderhand excuses heeft aangeboden aan zijn lezers, omdat de redactie het toestond dat 'information that was controversial to stand unchallenged,' met andere woorden: leugens verspreidde.

Het feit dat Smeets meedoet aan de stigmatisering van 'Poetin' als het grote kwaad, is gezien de mogelijke consequenties van een conflict met Rusland, ronduit misdadig. In feite is er sprake van een collectieve stoornis, een massale vorm van autisme, het onvermogen om te beseffen dat men oogst wat men zaait en dat het westerse geweld onvermijdelijk tot tegengeweld leidt. En toch gaan mijn mainstream collega's gewoon door, en leidt hun gecultiveerde slachtofferschap tot het volgende:

'Nederland te slap voor Poetin'
18-07-2014 18:00
‘Nederland moet stoppen met pappen en nathouden richting Rusland.’ Dat stelt diplomatiek deskundige Robert van de Roer. ‘In de VS wordt gezegd dat de MH17 ramp de Nederlandse 9/11 is. Nederland is extreem hard getroffen. Daar kan je als land invloed mee uitoefenen.’

In sancties richting Rusland lopen Nederland en de EU achter op de Amerikanen, vanwege de energiebelangen. Volgens Van De Roer heeft Nederland zich te lang als koopman gedragen. ‘Dat kun je niet volhouden. Op een gegeven moment moeten Rutte en Timmermans hun overtuigingen laten spreken, zeker als het gaat om leven en dood.’

Alle belangen moeten wijken, het gezonde verstand moet op nul, het vermogen tot relativeren moet plaats maken voor gevoelens van wraak. Ook al spreekt de 'diplomatieke deskundige' Robert van de Roer namens een piepklein land van 16 miljoen zielen, het maakt niets uit, de muis blijft brullen. Ondanks het feit dat op 18 augustus 2014 niemand, behalve de daders, kon bewijzen wie de verantwoordelijken waren, moest 

Nederland stoppen met pappen en nathouden richting Rusland.

Hoe nu? 'Pappen en nathouden' betekent de 

situatie min of meer ongewijzigd te laten zonder een beslissing te nemen of daadwerkelijk een probleem op te lossen.

Welk probleem? Wel, dat Rusland schuldig was aan de dood van 196 Nederlanders. Zonder ook maar een spoortje bewijs was drie dagen na het neerstortten van het vliegtuig ook de 'diplomatieke deskundige' van de NRC, die als moderator van de gesubsidieerde Atlantische Commissie propaganda maakt voor de NAVO, druk doende de haatcampagne tegen Rusland tot hysterische hoogte op te voeren. Ondertussen presenteert deze 'kwaliteitsjournalist' zich nog steeds als 'deskundige' voor wie 

engagement (in de zin van politieke kleur) in het werk vreemd [is]. Hij verkiest de professionele distantie en objectiviteit.' 

En:  

Robert van de Roer is van mening dat je als journalist kennis haalt uit verschillende bronnen. Je moet je als journalist breed informeren zodat je de voors en tegens tegen elkaar kunt afwegen. Je moet als het ware vermijden dat je 'emotionele aandelen' bij een van de partijen in een onderwerp krijgt. Want dan ben je als journalist weg.  

Niemand van de 'politiek-literaire elite' in dit kikkerland, die bij deze waanzin een vraagteken zet, omdat ons kent ons in het corrupte poldermodel, en allen verschwestert und verschwägert aan elkaar zijnOndertussen komt er geen eind aan de totale gekte. Woensdag 15  oktober berichtte de NRC:

NYT: Gifgas van Saddam Hussein nu mogelijk in handen van IS in Irak


BUITENLAND Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft mogelijk oude chemische wapens in handen. Dat schrijft The New York Times. Volgens de krant zijn het restanten van het regime van de geëxecuteerde dictator Saddam Hussein.

Het zou gaan om chemische wapens als mosterdgas en sarin (een zenuwgas). Die stammen nog uit de jaren tachtig en zijn geproduceerd door het Iraakse regime, tijdens de oorlog tegen Iran. Amerikaanse militairen vonden tussen 2004 en 2011 in Irak een aantal oude opslagplaatsen voor de gassen; een feit waar nauwelijks ruchtbaarheid aan gegeven is.

De Amerikanen zouden zo’n vijfduizend raketkoppen, granaten en bommen met giftige stoffen gevonden hebben. Veel ervan waren verroest en onveilig, en dus zijn militairen zeker zes keer aan de gassen blootgesteld. Niet alle opslagplaatsen zijn vernietigd.

Enkele opslagplaatsen zouden gevonden zijn in gebieden die nu in handen zijn van IS. Omdat de wapens in slechte staat waren, kan IS ze waarschijnlijk niet onmiddellijk inzetten. Wel kunnen strijders het gifgas gebruiken in kleinere, zelfgemaakte bommen. Volgens Koerdische activisten is dat ook gebeurd in Kobani.

Met andere woorden: de niet gevonden massavernietigingswapens van Saddam Hoessein zijn wel gevonden, en zijn nu in handen van de met financiële steun van Saoedie Arabië en Qatar in het leven geroepen terroristische organisatie ISIS. De vondst van die massavernietigingswapens werd geheim gehouden door dezelfde regering-Bush die in verlegenheid was gebracht toen bleek dat de rechtvaardiging voor de illegale inval in Irak op een leugen berustte. En waarom? Volgens de New York Times omdat 'The discoveries of these chemical weapons did not support the government’s invasion rationale,' maar dit laatste meldt de NRC niet. Op de voor de hand liggende vraag waarom niet al het levensgevaarlijke 'gifgas' ogenblikkelijk werd vernietigd nadat het door Amerikaanse soldaten was aangetroffen, wordt ook niet ingegaan. Wel vermeldt de NRC dat Nederland

ook Koerdische en Iraakse militairen [traint]. Volgens Middendorp is daar ook 'grote waardering voor' zo zei hij op Radio 1 vanmorgen.  

Met als gevolg dat Nederlandse militairen, net als Israelische militairen — die eerder nog oorlogsmisdaden in Gaza pleegden — nu in Noord-Irak Koerdische militairen trainen, en daar is 'grote waardering voor,' zo mocht de commandant van de Nederlandse strijdkrachten kritiekloos melden via de NOS-radio. Dit alles om een eind te maken aan terreur, die wel door Israel mag worden toegepast (waarbij recentelijk meer dan 500 Palestijnse kinderen omkwamen zonder dat de EU en de VS hiertegen stappen ondernamen), maar die absoluut niet door islamitische fundamentalisten mag worden gepleegd. Die in het oog lopende doortraptheid wordt angstvallig verzwegen door de Hollandse opiniemakers. Zij hoeven niet embedded te worden, ze zijn het al. Hoe embedded Hubert Smeets is blijkt onder andere hieruit:

Hubert Smeets
@hubertsmeets
Ex-oligarch Chodorkovski in Donetsk bij oligarchen Achmetov en Taroeta. Hun conclusie: Oekraine een en ondeelbaar. http://m.liga.net/news/politics/183806-khodorkovskiy-vstretilsya-s-akhmetovym-i-tarutoy-v-donetske.htm …

Hubert Smeets
@hubertsmeets
Ex-oligarch Chodorkovski uit Rusland in Kiev: 'Oekraïne heeft een andere, Europese, ontwikkelingsweg. Succes.' 

Hij besteedt opvallend veel aandacht aan 'Poetin's vijand,' de nog steeds schatrijke voormalige communistische autoriteit Michail Chodorovski. 25 april 2014 stond boven een NRC-artikel van Smeets:
‘Poetin misbruikt z’n positie’

INTERVIEW MICHAIL CHODORKOVSKI

De Russische ex-oligarch hekelt president Poetin op een conferentie in Kiev. 'Hij komt niet op voor het Russisch belang.'

Met nadruk vermeldt de NRC buitenland redacteur keer op keer dat Chodorovski, een 'ex-oligarch' is.  Wat zou toch de verklaring kunnen zijn om dit te beklemtonen? Ik heb het sterke vermoeden dat de enige relevante reden is om van deze gangster een held te kunnen maken die het tegen 'Poetin' durft op te nemen, Chodorovski's imago moet eerst gezuiverd worden. Immers:

A Russian oligarch is a near-synonym of the term 'business oligarch' or 'business magnate,' borrowed by the English speaking and western media from Russian parlance to describe the huge, fast-acquired wealth of some businessmen of the former Soviet republics (mostly Russia and Ukraine) during privatization in Russia after the dissolution of the Soviet Union in the 1990s. Businessmen with great wealth from these countries were commonly labeled (simply) 'oligarchs' in Russian regardless of whether they had real political power, as the term 'oligarch' would imply… 

The political power of oligarchs arguably diminished after Vladimir Putin became president, though others have become oligarchs during his time in power and often due to personal relations with Putin, such as the rector of the institute where he obtained a degree in 1996, Vladimir Litvinenko, and Putin's childhood judo teacher Arkady R. Rotenberg (Russian). However, other analysts argue that the oligarchic structure has remained intact under Putin, with Putin devoting much of his time to mediating power disputes between rival oligarchs… In 2004, Russian Forbes listed 36 billionaires of Russian citizenship, with an interesting note: 'this list includes businessmen of Russian citizenship who acquired the major share of their wealth privately, while not holding a governmental position.' In 2005, the number of billionaires dropped to 30, mostly because of the Yukos case, with Khodorkovsky dropping from #1 (US$15.2 billion) to #21 (US$2.0 billion).

Billionaire, philanthropist, art patron and former KGB agent Alexander Lebedev has criticized the oligarchs, saying 'I think material wealth for them is a highly emotional and spiritual thing. They spend a lot of money on their own personal consumption.' Lebedev has also described them as a bunch of uncultured ignoramuses, saying 'They don't read books. They don't have time. They don't go to [art] exhibitions. They think the only way to impress anyone is to buy a yacht.' He also notes that the oligarchs have no interest in social injustice…

Oligarchs in London

A significant number of Russian oligarchs have bought homes in upscale sections of LondonUnited Kingdom, which has been dubbed 'Moscow on Thames.' Some like Len BlavatnikEugene ShvidlerKonstantin Kagalovsky and Abram Reznikov, are expatriates, having left Russia permanently. Most own homes in both countries as well as property and have acquired controlling interests in major European companies. They commute on a regular basis between EU and Russia; in many cases their families reside in London, with their children attending school there. In 2007, Abram Reznikov bought one of Spain's mega recycling companies, Alamak Espana Trade SL, while Roman Abramovich, considered the wealthiest of the oligarchs, bought the English football club, Chelsea F.C., in 2003, and has spent record amounts on players' salaries.

In 2013, expatriate oligarch Leonard Blavatnik's refurbished was possibly the most expensive house in London (per sq ft.).

Met andere woorden: de Russische oligarchen zijn net als de negentiende eeuwse Amerikaanse robber barons domweg schurken die ten koste van de gemeenschap en gebruik makend van gangsterpraktijken zich verrijkt hebben. In 2005 schreef de voormalige NRC-correspondente in Moskou, Laura Starink, na een bezoek aan Rusland in haar krant:

De meeste intellectuelen die ik spreek steunen Chodorkovski. Als ik vraagtekens plaats bij zijn illegale handel en wandel, zegt iemand: 'Luister, iedereen die de laatste 15 jaar in Rusland heeft gewoond en gewerkt, heeft de wet overtreden en kan op elk moment gearresteerd worden.' Een vriendin formuleert het zo: 'Wij hebben allemaal boter op ons hoofd. Daarom begrijpen wij Chodorkovski zo goed.'

Niet alleen weet de lezer nu wat voor soort vriendinnen mevrouw Starink in Rusland heeft, maar belangrijker nog, haar informatie portretteerde tevens de mentaliteit van het pro-westerse milieu waar de Nederlandse journaliste haar nieuws vandaan haalde. Overigens is dit tevens het grijze circuit waaruit Hubert Smeets zijn informatie betrekt. Het is dezelfde kleine neoliberale kliek waarover SP-miljonair Derk Sauer schreef dat 'iedereen enthousiast is over onze uitgeverij en men [gunt] ons het succes van harte. Er is in al die jaren zelden een negatief woord over ons geschreven.'  De kleine grote man wist in tien jaar tijd 150 miljoen binnen te slepen met de uitgave van glossy magazines als de Russische versie van Playboy voor de Russische man en de Russische versie van Cosmopolitan voor de Russische vrouw. Het waren gouden jaren voor de neoliberale mafia. De Sovjet-Unie was veranderd in een paradijs, voor de rijken wel te verstaan, waar volgens de Rusland-bron van Geert Mak's bestseller In Europa 'de winkels en restaurants 24 uur per dag open zijn' en 'mijn vrouw Ellen hier een ster is,' naar we van Sauer moeten aannemen omdat de 'Russen de kunst van het genieten verstaan.' Dat is het ongetwijfeld ook voor mensen met weinig scrupules die vanuit hun democratisch bewustzijn het doodnormaal vinden dat tegelijkertijd door de misère van de werkloosheid en uitzichtloosheid de gemiddelde leeftijd van de Russische man daalde naar 58 jaar, het niveau van de Derde Wereld. In dezelfde tijd verkeerde als gevolg van de totale ineenstorting 40 procent van de bevolking onder de armoedegrens, was het gemiddeld inkomen per hoofd van de bevolking er lager dan dat in 1978, toen men nog onder de communisten leefde, en was de kindersterfte inmiddels drie keer zo hoog als in Nederland. Die feiten worden evenwel door mainstream-journalisten uit de polder gerekend tot 'collateral damage.' De kapitalistische vooruitgang kan immers niet gestopt worden. Met wat voor onguur volk we te maken hebben blijkt uit het volgende:

Koos Guis, directeur van de internationale bladen-divisie van Sanoma... destijds de baas van Sauer: 'Je moet er onorthodox zakendoen. In gewone taal heet dat inderdaad vuile handen maken. Daarom was Sauer zo geschikt. Hij heeft, op z'n Hollands gezegd, schijt aan autoriteiten. We wisten dat hij iemand was die op het scherp van de snede opereert. Dat je daar ook wel eens af kan donderen, was een risico voor ons ja, maar dat namen we bewust. Zo'n karakter heb je nodig anders red je het daar niet.'' [...] Joop van der Reijden, destijds directeur van Veronica, dat in 1993 probeerde een radiozender op te zetten met Independent Media, had korte tijd intensief contact met Sauer in Moskou. Hij memoreert hoe de deal stukliep, omdat het Russische advertentiebureau liefst tachtig procent van de opbrengsten eiste. 'Dat bureau was in handen van de maffia. Ik herinner me nog een gesprek met die heren in een Moskou's luxe restaurant dat voor ons totaal leeg werd gehouden. Ze hadden nota bene stukken bij zich die ze een dag tevoren uit onze hotelkamer hadden gestolen. Onze vertegenwoordigster werd nog bedreigd.' […]

'Hij is gewoon erg goed in het omgaan met de heersende klasse. Dat hele televisie-idee was bijvoorbeeld ontstaan, omdat hij een ministerszoon kende die iets van 175 radiofrequenties te verdelen had, maar die zelf niks van radio-maken wist. Sauer woont in die datsja tussen allemaal hoge Russen en hij nodigde die mensen ook regelmatig uit. Ik durf te wedden dat Jeltsin destijds ook bij hem geweest is. Zijn vrouw Ellen speelde daarbij een heel belangrijke rol, die is sociaal erg goed. [...] 'Maar geheel vrij van bedreigingen bleef ook Sauer niet. Nadat de hoofdredacteur van Playboy in 2001 werd neergeschoten, moet hij zichzelf en zijn gezin ook met bodyguards bewaken. Hij steunt nog steeds de SP en noemt zichzelf nog steeds socialist.'

De door Intermediair geïnterviewden geven een aardig beeld van de roofcultuur van het neoliberale kapitalisme in Rusland, waar

In 2004, Khodorkovsky was the wealthiest man in Russia (with a fortune of over $15 billion) and one of the richest people in the world, ranked 16th on Forbes list of billionaires. He had worked his way up the Communist apparatus during the Soviet years, and began several businesses during the era of glasnost and perestroika. After the dissolution of the Soviet Union, he accumulated wealth through the development of Siberian oil fields as the head of Yukos, one of the largest Russian companies to emerge from the privatization of state assets during the 1990s.

He was arrested on 25 October 2003, to appear before investigators as a witness, but within hours of being taken into custody he was charged with fraud. The government under Vladimir Putin then froze shares of Yukos shortly thereafter on tax charges. The state took further actions against Yukos, leading to a collapse of the company's share price and the evaporation of much of Khodorkovsky's wealth. He was found guilty and sentenced to nine years in prison in May 2005. While still serving his sentence, Khodorkovsky and his business partner Platon Lebedev were further charged and found guilty of embezzlement and money laundering in December 2010, extending his prison sentence to 2014. After Hans-Dietrich Genscher's impassioned lobbying for his release, President Vladimir Putin pardoned him, releasing him from jail on 20 December 2013.

15 miljard in een decennium opstrijken in een samenleving die ineen gestort was, en waar rücksichtslose mafiosi de dienst uitmaakten, kan natuurlijk alleen als men sans scrupules is, of in goed Nederlands: een gewetenloze misdadiger is. Daarom is Smeets volgende typering op zijn zachtst gezegd: onthullend. Smeets:

Michail Chodorkovski (50) profiteerde als oligarch van de schimmige privatisering van de staatseigendommen uit de boedel van de Sovjet-Unie.

Alleen een neoliberale mainstream-journalist als Hubert Smeets laat een dergelijk sujet kritiekloos 'Poetin' beschuldigen dat 'hij niet op[komt] voor het Russisch belang.' Om het jargon van de NRC buitenland redacteur even te lenen 'de pot verwijt de ketel.' Natuurlijk deugt president Poetin net zo weinig als bijvoorbeeld president Obama, geen enkele neoliberale politicus deugt, maar om nu een misdadiger als Chodorovski's als betrouwbare bron op te voeren om dit duidelijk te maken, is absurd en getuigt van het feit dat Hubert Smeets te kwader trouw is. Hij is geen journalist, maar een propagandist. Hierover later meer. 
philippe stark melnichenko 468x301 One $400 million super yacht with three Monet paintings onboard
This $400 million super-yacht was built for a Russian oligarch, Andrey Melnichenko, 37, who is worth $9.2 billion and was ranked 172 on the Forbes list of the world’s richest people. There is a large master suite as well as six luxury cabins for up to 14 guests and enough room for 42 crew members. Designed by Philippe Stark, the 400ft long superyacht is said to have its own discotheque featuring a glass roof which is situated directly under the swimming pool.

Other details of the interior have been kept strictly secret by its German boat builders Blohm and Voss. But it is rumoured to have a helicopter hangar, as well as two 30ft speed boats kept in hatches on both sides of the hull. Yacht “A” – named after his model wife Aleksandra – is registered in Bermuda, weighs 5,900 tons and can travel at speeds of up to 27 miles per hour.
The futuristic yacht docked in Kristiansand, Norway, last week where three paintings by the French Impressionist artist Claude Monet were loaded on board, amid an impressive security operation. Mr Melnichenko was a founder of worldwide MDM Bank and went on to become its president from 1997 to 2001.

Perfect Knowledge is a private company that offers a bespoke service to VIP’s, senior executives and ultra high net worth individuals (UHNWI). We provide a discreet service that manages private and personal affairs on behalf of our clients. Our focus is to ensure total privacy for the individual or organisation at all times. www.perfect-knowledge.com

http://www.perfectknowledgepr.com/2009/08/one-200-million-super-yacht-with-three-monet-paintings-onboard/

1 opmerking:

anzi zei

." Robert van de Roer is van mening dat je als journalist kennis haalt uit verschillende bronnen. Je moet je als journalist breed informeren zodat je de voors en tegens tegen elkaar kunt afwegen. Je moet als het ware vermijden dat je 'emotionele aandelen' bij een van de partijen in een onderwerp krijgt. Want dan ben je als journalist weg".

Ik denk, maar ik kan er naast zitten, dat een journalist er niet is voor de afweging van de voors en de tegens, maar aan waarheidsvinding moet doen en
zaken boven tafel moet zien te krijgen met bewijs en al. Ik denk dat dit de kern van het vak is. Ik snap echt niet waarom dit soort mensen wat we nu hebben
in de krantenwereld, dit vak hebben gekozen. Ik vind het ook domme en daardoor gevaarlijke mensen. Van Roer, met zijn grote waffel, godsallemachtig, als
diplomatiek deskundige neerzetten is helemaal treurig. Gezien zijn eigen criteria had hij allang weg moeten wezen. .



Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...