woensdag 10 september 2014

Military Industrial Complex



Cinema / vandaag / 20:00

The Lab

Nederlandse première in aanwezigheid van de regisseur
Regisseur: Yotam Feldman / Speeltijd: 60 min / Land: Israel /Ondertitels: Engels

Sinds 9/11 doet de Israëlische wapenindustrie betere zaken dan ooit tevoren. Grote Israëlische bedrijven ontwikkelen en testen instrumenten voor toekomstige oorlogsvoering, en verkopen die vervolgens wereldwijd met behulp van particuliere Israëlische agenten en een uitgebreid netwerk van Israëlische politici en legerleiders.
Tegelijkertijd leggen Israëlische theoretici aan andere landen uit hoe burgerlijke en paramilitaire opstanden te verslaan zijn. Al deze kennis is gebaseerd op uitvoerige Israëlische ervaring met oorlogsvoering en bezetting. Deze film onthult een ‘laboratorium’ dat de Israëlische militaire bezetting van Gaza en de Westelijke Jordaanoever heeft veranderd van een last tot een verkoopbare, zeer winstgevende, nationale troef.
Deze vertoning organiseert De Balie in samenwerking met Gate 48 en maakt onderdeel uit van het symposium ‘Security on the Move’ aan de Universiteit van Amsterdam (10-12 september 2014).
 

2 opmerkingen:

anzi zei

Pro-Israel Activists Aim To Block Boycott Movement With Legislation

AIPAC seeks to slow BDS.
BuzzFeed

Anoniem zei

Opmerkelijk hoeveel weerstand het leveren van Mistral oorlogsschepen aan Rusland door Frankrijk zoveel kritiek uit de VS als andere EU landen opriep en de Franse President Hollande deed besluiten voorlopig het besluit tot levering ervan uit te stellen tot in oktober en af te laten hangen van de situatie in Oekraine. (Het westen beschuldigd Moskou ervan de separatisten te steunen.) Bron.
De levering afgelopen week van de zoveelste 'state of the art' met de nieuwste technologie uitgerustte in Duitsland gefabriceerde onderzeeboot aan Israel - ["This was all built in Germany, according to Israeli specifications," the navy officer says,"and so were the weapons systems." The Tekumah, 57 meters long and 7 meters wide, is a showpiece of precision engineering, painted in blue and made in Germany. To be more precise, it is a piece of precision engineering made in Germany that is suitable for equipping with nuclear weapons.] - bleef vrijwel onbesproken.
Dat was in 2012 nog anders toen het dagblad Der Spiegel er een hele reeks artikelen aan wijdde en ze gewag maakten van dat laatste veel commotie veroorzakende detail, haar: 'nuceaire capaciteit'.

Part 1: Israel's Deployment of Nuclear Missiles on Subs from Germany
Part 2: Franz-Josef Strauss and the Beginnings of Illegal Arms Cooperation
Part 3: First Submarines Are Secretly Assembled in England
Part 4: The Shipyards of Kiel
Part 5: The Germans and the Atomic Question: No Questions, No Problems
Part 6: The Deal for Submarine Number Six

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...