zondag 24 augustus 2014

Antisemitisme Nieuwe Stijl



Je kunt in Nederland werkelijk niets meer lezen dat de waarheid recht zou doen. Israël's bombardementen op Gaza worden nu "luchtaanvallen" genoemd. Palestijnen zijn niet gedood, maar "omgekomen". "Bij" die luchtaanvallen, niet door de luchtaanvallen.

Sonja heeft gelijk. 'Luchtaanvallen' zijn aanvallen met lucht, zoals wateraanvallen en landaanvallen aanvallen zijn van respectievelijk water en aarde. Bombardementen zijn weer iets heel anders, die kunnen via vliegtuigen of via artillerie op de vijand, in dit geval de hele Palestijnse burgerbevolking, van kinderen tot bejaarden, als collectieve straf worden ingezet. De collectieve bestraffing van de burgerbevolking is weliswaar een oorlogsmisdaad, maar dat vindt het Westen goed, zolang die terreur maar gepleegd wordt door Joodse Israeli's. Zouden Palestijnen dit doen, dan zou dit onmiddellijk door de westerse politici en hun spreekbuizen, de mainstream pers, met grote verontwaardiging worden veroordeeld als oorlogsmisdaden en/of misdaden tegen de menselijkheid. Men dient niet te vergeten dat de moderne variant van het aloude antisemitisme nu tegen de evens semitische Arabieren is gericht en niet langer meer tegen semitische Joden. Ook de Nederlandse regering geeft telkens weer een treffend voorbeeld van de wijze waarop het moderne antisemitisme zich manifesteert. 

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...