zondag 8 september 2013

NRC's Conspiracy of Silence

Hoewel de NRC doorgaans de berichten van de grote persbureau's en de Amerikaanse mainstream nagenoeg klakkeloos overschrijft, zwijgt de krant nu over de vragen van het befaamde persbureau Associated Press:

The AP's Zeina Karam and Kimberly Dozier wrote that "the U.S. government insists it has the intelligence to prove it, but the public has yet to see a single piece of concrete evidence produced by U.S. intelligence -- no satellite imagery, no transcripts of Syrian military communications -- connecting the government of President Bashar Assad to the alleged chemical weapons attack last month that killed hundreds of people."

http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2013/09/paul-brill-van-de-volkskrant.html



Witte Huis toont Congresleden beelden slachtoffers gifgasaanval

Knipsel
Screenshot van de uitzending van CNN gisteravond over de compilatievideo met daarop vermoedelijk beelden van slachtoffers van de gifgasgasaanval in Syrië.
BUITENLAND 
Het Witte Huis heeft schokkende filmbeelden aan Amerikaanse Congresleden laten zien van vermoedelijk slachtoffers van de gifgasaanval in Syrië om ze te overtuigen van de noodzaak militair in te grijpen in Syrië. Dat meldde CNN gisteravond.
De Amerikaanse regering zou een dvd hebben gemaakt met daarop een compilatie van dertien filmpjes, die gemaakt zouden zijn na de gifgasaanval op Syrische burgers op 21 augustus. CNN toonde gisteravond de gruwelijke beelden waarop tientallen doden te zien zijn, onder wie veel kinderen, en ook mensen die de aanval lijken te hebben overleefd, maar er zeer slecht aan toe zijn.
De beelden, die na 21 augustus op Youtube zijn gezet, zouden door de inlichtingendiensten geverifieerd zijn als authentiek. De symptomen die de slachtoffers in de video's hebben, zoals vernauwde pupillen, zouden wijzen op het gebruik van het gifgas sarin.
Waarom zou de NRC hierover tot nu toe niet berichten? 

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...