zaterdag 24 augustus 2013

Groen Links Steunt Militair Industrieel Complex

Na alle chaos die het Westen in het Midden Oosten heeft veroorzaakt. Links heeft geen alternatief meer. Let op, dit is GroenLinks die zogenaamd uit humanitaire overwegingen van mening is dat het westerse militair industrieel complex met maximaal geweld moet optreden. Kijk uit voor dit slag fanatici.




GL: ingrijpen Syrië onvermijdelijk

Bram van Ojik
Bram van OjikANP
Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik is de fase van diplomatieke oplossingen voor Syrië voorbij. Hij gaat ervan uit dat er van buitenaf wordt ingegrepen in het Arabische land, waar al twee jaar een burgeroorlog heerst.
"We moeten er op voorbereid zijn dat geweldopties aan de orde zijn. En ik denk dat we daar zelfs niet meer aan ontkomen'', zei Van Ojik in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Volgens de fractievoorzitter draait de discussie over Syrië de komende weken om de vraag hoe er wordt ingegrepen, wie er ingrijpt en wat het mandaat is.

Rode lijn 

"Ik denk dat Obama niet terug kan'', legt Van Ojik uit. "Obama heeft gezegd: dit is de rode lijn. Als we daar overheen gaan, dan zullen we andere dingen gaan doen.''
Vorig jaar augustus waarschuwde de Amerikaanse president Syrië geen chemische of biologische wapens te gebruiken. Als dergelijke wapens op grote schaal zouden worden verplaatst of ingezet, zou voor de VS "een rode lijn" worden gepasseerd.

Militair ingrijpen 

Een mogelijk militair ingrijpen is dichterbij gekomen na de aanval van woensdag op een buitenwijk van Damascus.
Het lijkt erop dat de aanval is uitgevoerd door het Syrische leger en dat daarbij gifgas is gebruikt.

2 opmerkingen:

Ron zei

Het is het Groen Links van Femke Halsema,cheerleader van Obama.Na terugkomst van snoepreisje naar de VS ivm de verkiezingen kocht ze gelijk amerikaanse vlaggetjes en petjes voor de kinderen omdat Obama gewonnen had. Ze was enorm getroffen door de "zinderende" speech die hij gaf "Zo vol hoop op humanisme.... e.d." ?????

Paul zei

Het bewind in Egypte dat heel recent en heel openlijk dodelijk geweld gebruikte tegen de eigen bevolking maar je hoort in het Westen helemaal niemand roepen om humanitaire interventie daar. Vreemd als je het vergelijkt met Syrië, niet?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...