maandag 8 juli 2013

Heleen Mees van de NRC 24


Oh oh wat een harde val: voor het hekje. Wat bezielt zo'n man?

NIEUWS
NEDERLAND

Bedreiger van dochter Femke Halsema opgepakt

 3 dec 2010
De man die op Twitter de dochter van GroenLinks-leider Femke Halsema heeft bedreigd, is aangehouden. 
Zeker. Ik hekel de schadenfreude.


Begrip van BN’ers
Hoewel de grappen over de Mees-gate blijven komen, heerst onder veel BN’ers juist begrip voor de obsessieve feministe. Na Femke Halsema laten nu diverse mannen, onder andere schrijver Abdelkader Benali, journalist Max Pam en politicus Tofik Dibi, van zich horen.
Abdelkader Benali: Wie aan Heleen Mees komt, komt aan alles waar ik in geloof. Liefde a la folie, passie en de daarmee gepaarde blindheid.
Max Pam: Heleen Mees: je kunt zo verliefd zijn dat je verslaafd aan iemand raakt. Wie dat nooit is overkomen, heeft niet geleefd.
Tofik Dibi: Kunnen we ons allemaal weer beter voelen over onszelf. En testen wie het gevatte tweetje met de meeste RT’s binnenhaalt #HeleenMees

Opmerkelijker dan de schizofrenie van Heleen Mees zijn de reacties van de 'bekende Nederlanders,' zoals bijvoorbeeld die van de hypocriete Femke Halsema, die nog steeds moet afkicken van de overmatige belangstelling die ze vroeger als het leukste meisje van de klas genoot. Ook zij speelt de rol van power feministe en tegelijkertijd de behaagzieke vrouw. Interessanter nog is de rol van een bepaald slag geschoolde Nederlandse mannen dat voor gepassioneerd wil doorgaan, maar dat zelf keurig binnen de consensus blijft. Abdelkader Benali bijvoorbeeld, een in Marokko geboren Nederlandse schrijver van wie ik nooit iets gelezen heb en ook nooit iets zal lezen, gezien het erbarmelijke niveau van zijn reactie. Abdelkader begrijpt misschien veel van de cultuur waaruit hij voortkomt maar hij is niet in staat de westerse, blanke, christelijke cultuur te doorgronden. Hij stelt: 'Wie aan Heleen Mees komt, komt aan alles waar ik in geloof. Liefde a la folie, passie en de daarmee gepaarde blindheid.'

Dit is niet meer dan puberale nonsens die heel wat lijkt maar in feite niet meer is dan enkele gedachteloos opgeschreven lege woorden. Meneer Benali stelt te geloven in 'liefde a la folie, passie en de daarmee gepaarde blindheid.'  Maar beste meneer Abdelkader, wordt als schrijver in godsnaam volwassen. Hier is geen sprake van liefde, maar van narcisme, van schizofrenie van een vrouw die geen 'passie' bezit maar een obsessie, de bezetenheid om met de hoofdaap te neuken. Liefde is iets heel anders, het is in elk geval niet het langdurig terroriseren van een ander en diens echtgenote en hun kinderen. Hier is sprake van een psychische stoornis, een dwangneurose. Als u wilt weten wat liefde is wanneer men alles verloren heeft, lees dan Absent Presence van de Palestijnse dichter, wijlen Mahmoud Darwish. Liefde is een begrip dat niet lichtzinnig moet worden gebruikt, daarvoor is het te kostbaar. Over de onbesuisde opmerkingen van  Pam en Dibi later meer.


Kijk goed naar dit gezicht Abdelkader Benali. Dit is niet het gelaat van 'liefde a la folie.' 

'Passie'? van een neoliberale econome en opiniemaker die met de kilheid van een kapitalistische manager in de NRC stelde dat

Eind jaren vijftig en begin jaren zestig hebben westerse landen sociale zekerheidsprogramma's geintroduceerd die een halve eeuw later financieel niet meer houdbaar blijken te zijn.

Waar is 'de passie' voor anderen, beste Benali? Tegenover de zelf-opoffering staat lijnrecht het egocentrisme. Dat ik dit nu juist aan u moet uitleggen, Abdelkader, uw naam is daar een getuigenis van. http://www.first-names-meanings.com/names/name-ABDELKADER.html

Woorden bezitten een onvervreemdbare betekenis Abdelkader, zoals iedere dichter weet. Mahmoud Darwish wijst erop dat

obscure letters, which have no value when separated, construct a house when joined together. 

What a game! What magic! The world is born gradually out of words...

He who writes something down, owns it...

The letters are restless, hungry for form, and form thirsts for meaning...

it will give you life and will take you out of yours like a stubborn love, and will bring you close to others...

In godsnaam Abdelkader Benali, blijf van woorden af als u ze geen betekenis kunt geven! Het tragische kent een eigen taal. De mens leeft in een door de magie van woorden geschapen wereld.

Mahmoud Darwish:

words are beings: the game will bewitch you until you become part of it... How do words expand to embrace the world? [...]

give back to words their pristine innocence; give me birth from a grain of wheat, not from a wound, give me birth. Take me back, so that I can embrace you on the grass, to what precedes concepts. Do you hear me: before concepts. The tall tree used to walk with us as a tree, not a concept. The naked moon used to crawl with us, as a moon, not a silver plate of concept. Become child again; teach me poetry; teach me the rhythm of the sea. Take my hand so that we may cross this gap between night and dawn together, together learn the first words, build a secret nest for the sparrow, our third brother. Become a child again, so that I may see myself in your mirror. Are you me? Am I you? So teach me poetry so that I may write an obituary for you now, now, now, as you do for me.

Abdelkader, voor mijn generatie is het zeer moeilijk, soms zelfs onmogelijk om een onderscheid te maken tussen liefde en eigenliefde, tussen vrijen en masturberen, tussen in iemand opgaan en iemand terroriseren. Wat u  als 'liefde' kwalificeert is niet meer dan een 'concept,' die 'liefde' vertegenwoordigt geen 'pristince innocence,' het door u gebruikte woord 'liefde' is in werkelijkheid een 'wound,' die alleen door liefde genezen kan. De liefde van woorden, begrippen, betekenis, en van het vlees.


5 opmerkingen:

AdR zei

Mooi gezegd.
Opvallend dat Nijkamp op deze foto er zelfs niet meer als 44 uitziet, laat staan als het meisje dat zij steeds wilde voorstellen.

Maar Buiter blijft buiten schot, zo zit de wereld natuurlijk ook wel weer in elkaar.
Allebei trouwens van de PvdA, daar kan men toch ook alleen nog maar om lachen.

Ron zei

Abedelkader Benali net als Kader Abdolah schijnbaar gepassioneerde schrijvers maar puur (opdringerige) pose, geen diepgang...... toch goed voor de bekentheid en dus de verkoop.En daar gaat het natuurlijk om.

Ron zei

Powerwoman Femke was nog op uitnodiging van een of andere vereniging bij de presidentsverkiezingen. Was erg blij toen Obama won. Over zijn speech destijds twitterde ze "Hij sprak zo gepassioneerd,zo oprecht , zo vol humanisme .etc " Eenmaal terug kocht ze meteen amerikaanse vlaggetjes en petjes voor de kinderen. Zo'n soort links intellectuele powerdame dus........

Mark zei

Het komt door de dubbele standaard waar onze maatschappij mee doordrongen is. Vrouwen die misdaden begaan word per definitie mee meegeleeft, mannen worden per definitie geminacht. Als een vrouw een man iets aandoet gaat het nog verder; mensen vragen zich af "wat zal die man gedaan hebben dat zij hem zoiets aan heeft gedaan"?? En zo zijn er nog talloze voorbeelden waarin dit soort gedachtegang voorkomt.

Al het hierboven is seksisme van de bovenste plank, maar ja, natuurlijk alleen VROUWEN kunnen last hebben van seksisme (zelfs op dit vlak alleen weer medeleven met vrouwen).

Anoniem zei

Ze lijkt hier erg veel op Jomanda.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...