donderdag 27 juni 2013

Rabbi Josef Antebi


Dutch rabbi calls a spade a spade

We’ve gotten used to the braying of Israeli stooges and flag wavers claiming that “anti-Semitism” is on the rise.
These Israeli mouthpieces often take care to distinguish between “anti-Semitism” and other forms of racism, which they rarely mention and in which the state of Israel is a past master. For them the claim of rising “anti-Semitism” serves two main purposes.
The first is to bludgeon critics of Israel by linking the alleged “anti-Semitism” with the “delegitimization of Israel”. In addition, by claiming that “anti-Semitism” is on the increase, they hope to bolster the raison d’être of Israel as the last refuge for the world’s Jews who, according to Zionist ideology, are destined to be perpetually persecuted by gentiles.
We’ve mentioned previously the case of the failed US politician, Katrina Lantos Swett, who claimed that “anti-Semitism” is on the rise in Europe and tried to tie this to criticism of Israel.
Rabbi Josef Antebi
Rabbi Josef Antebi blames Israel for street assault
More recently, Prince Charles, the heir apparent to the British throne,warned that Britain was suffering from an “apparent rise in anti-Semitism”, although he also said that “other poisonous and debilitating forms of intolerance” may be on the rise as well.
However, it took a brave rabbi to call a spade a spade.
Rabbi Josef Antebi, 50, an Orthodox Jew who was born in Israel but lives in the Netherlands, told the Jewish Telegraph Agency (JTA) that he had been assaulted on 23 June in Amsterdam by a young man who “had relatively dark skin and didn’t look very Dutch, or at least didn’t look like his family has been living in Holland for centuries”.
Antebi said he was kicked in the stomach by a driver who exited his car after nearly colliding with him. “He shouted negative things about my religion and about my people,” he added.
Th attack prompted the Dutch police to investigate whether this was a case of “anti-Semitism” or simply an argument about traffic that got out of control.
But Rabbi Antebi had a pretty good idea who was to blame. Referring to the kicks in the stomach he received from his assailant, he said: “I’m not surprised he did what he did, it’s human behaviour. The one to blame is the Zionist state, which is doing a lot of bad things to people.”
That’s one neat kick in the teeth of Katrina Lantos Swett and other Israel flag wavers bleating “anti-Semitism” day and night as a rearguard defence of the criminal state of Israel.
http://www.redressonline.com/2013/06/dutch-rabbi-calls-a-spade-a-spade/


En nu de waanzin van de pro-Israel lobby:




Rabbijn Josef Antebi zondagmiddag in Amsterdam in elkaar geschopt door ………………….UPDATE!

Rabbijn in Amsterdam mishandeld: volgens Likoed bij nader inzien een hoax, de rabbijn is nep.


Beste Ben,
De man is geen rabbijn en verder ook een leugenaar:
http://www.israellycool.com/2013/06/26/moron-of-the-day-13/
We waren dus eerst sceptisch over zijn verhaal, maar er is wel politiebevestiging van het gebeuren.
Groeten van Likoed.
Mijn commentaar: ik citeer het RD en het blijft de vraag, waarom er zo antisemitisch werd gereageerd, wat altijd fout is, zelfs tegen een antizionistische neprabbijn.
Shalom
Ben
25-06-2013 10:52 | Redactie kerk
Met dank overgenomen vanhttp://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/rabbijn_in_amsterdam_mishandeld_1_749410
Rabbijn in Amsterdam mishandeld - Foto ANP
Foto ANP
De Amsterdamse rabbijn Josef Antebi is zondag­middag op straat in Amsterdam mishandeld vanwege zijn Joodse geloof.
De rabbijn werd in zijn buik geschopt, in zijn nek geslagen en in het gezicht gespuwd. De dader liet daarbij in niet mis te verstane bewoordingen weten hoe hij over het Jodendom en over het Joodse geloof dacht.
Niemand van de omstanders kwam de rabbijn te hulp. Wel zijn er enkele getuigen­verklaringen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Antebi werd overgebracht naar de afdeling spoed­eisende hulp van het VUmc, maar is inmiddels weer thuis.

Rabbijn mishandeld in Amsterdam

AMSTERDAM – De rabbijn Josef Antebi is zondag in Amsterdam op straat mishandeld. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
Dat maakte de rabbijn dinsdag bekend. Volgens Antebi had de dader ‘zonder twijfel’ een antisemitisch motief voor het uitdelen van de klappen. De rabbijn wijt dit antisemitisme onder meer aan de houding van de staat Israël. Hij deed aangifte bij de politie.
Een woordvoerder van de politie Amsterdam bevestigt dat zondagmiddag een ‘verkeerstwist’ heeft plaatsgevonden, waarbij de rabbijn is geslagen en vervolgens even in het ziekenhuis is geweest. De politie kan echter niet bevestigen dat mishandeling een antisemitische oorsprong had. ‘Het onderzoek loopt nog, maar wij denken vooralsnog aan een uit de hand gelopen verkeersruzie tussen de rabbijn en een automobilist’, zegt de woordvoerder. ‘We zijn nog op zoek naar de dader.’
De rabbijn ontkent desgevraagd dat het om een ‘gewone’ verkeersruzie gaat. ‘Ik liep over het trottoir toen een auto draaide en bijna tegen me aanreed’, zegt hij. ‘Ik moest snel een stap naar achteren doen om hem te ontwijken. Vervolgens liep ik door zonder de bestuurder aan te kijken. Maar de man stapte uit, begon te vloeken en allemaal dingen over mijn geloof te roepen. Daarna begon hij te slaan. Wat heeft mijn geloof ermee te maken? Ik kan dit niet anders zien dan als Jodenhaat.’
agressie
De rabbijn zegt dat hij drie dagen eerder ook al te maken had gekregen met agressie. ‘De situatie is grimmig aan het worden’, zegt hij. Dat heeft volgens hem te maken met het gedrag van de zionistische staat Israël. ‘Mensen hier horen de berichten vanuit Palestina. De Palestijnen hebben het zwaar door het gedrag van zionisten. Schrijf alsjeblieft op dat rabbi Josef wel een joodse man is, maar geen zionist. Ik wil juist solidair zijn met de Palestijnen.’
De Israëlische krant Haaretz berichtte dinsdag ook over de mishandeling in Amsterdam. De krant betitelt Antebi als een ‘anti-zionistische rabbi’. Op Youtube is een filmpje te vinden waarin Antebi in een interview uitlegt waarom veel orthodoxe joden zich verzetten tegen de ‘bezetting van Palestina’.
      Zie hier het
      (vanaf 1 min. 10 sec.)
    Commentaar:
    Uiteraard wachten we het politieonderzoek af en dan maar hopen dat men eerlijk is over de achtergrond en motivatie van de dader.
    Voorlopig houdt de politie het op “een verkeersincident” en gaat niet uit van antisemitisme, merkwaardig genoeg.
    Heel fijn ook hoe de “omstanders” weer reageerden: met niets doen. Ik lees zelfs niets over 112 bellen, of een foto maken van de dader. Laat staan  de rabbijn te hulp komen.
    In Haaretz lees ik zelfs, dat de rabbijn een visboer met een stalletje vroeg om de politie te bellen, maar die weigerde !
    De rabbijn maakte zelf wel een foto van de aanvaller, heel alert en beschrijft in Haaretz de man als in elk geval een autochtoon met blijkbaar enige ervaring in vechtsport, gezien de wijze van trappen.
    Es zien wat onze MSM er over gaan melden, het RD heeft de primeur en vermeldt het in elk geval wel.
    We volgen dit bericht op de voet en zodra er meer bekend is, komt er een  update.
    De rabbijn blijkt weliswaar  anti-zionistisch en pro-palestijns te zijn
    ( zie  http://socialisme.nu/blog/nieuws/31823/rabbijn-josef-antebi-gaat-als-menselijk-schild-naar-gaza/  ), maar het gedrag van de aanvaller blijkt gezien het uitschelden wel degelijk antisemitisch en die zin net zo verwerpelijk.
    Ondertussen: graag uw gebed voor de Joodse geloofsgemeenschap, want dit  zal vele, ik denk alle Joden diep raken en met dit commentaar spreek ik  namens ons Tora-Yeshua netwerk en gemeentes van harte ons medeleven uit en natuurlijk gaan we voort om antisemitisme te bestrijden en te ontmaskeren.
    Shalom,
    Ben Kok (joods-chr. pastor)


    De met Israelische vlaggen bedekte Ben Kok is een dolgedraaide christen fundamentalist die hoopt dat alle joden zo snel mogelijk naar Israel vertrekken zodat zijn God der Wrake uiteindelijk de mensheid kan bestraffen met Armageddon, inclusief de joden die weigeren zich tot het ware geloof, het fudamentalistische christendom, te bekeren. Ben Kok is even dwaas als de Likoed lobby, die er  geen heil inziet naar Israel te vertrekken maar liever in Nederland blijft om van hieruit een hetze te voeren tegen de Palestijnen en Joods Israelische vredesactivisten. 

    Geen opmerkingen:

    NRC. Goedemorgen en Welterusten

      Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...