dinsdag 2 april 2013

Folkert Jensma van de NRC 3

Een jaar nadat vooraanstaande Amerikaanse kunstenaars, wetenschappers, auteurs, en zelfs progressieve politici zich hadden uitgesproken tegen de oorlogszucht van de Amerikaanse regering schreef de NRC onder leiding van hoofdredacteur Folkert Jensma in een officieel commentaar op 20 maart 2003, de dag dat de illegale en desastreuze inval in Irak begon:

Nu de oorlog is begonnen, moeten president Bush en premier Blair worden gesteund. Die steun kan niet blijven steken in verbale vrijblijvendheid. Dat betekent dus politieke steun - en als het moet ook militaire.

Welnu, hoewel de democratie van Jensma claimt dat het persvrijheid bezit en een open uitwisseling van feiten en meningen voorstaat, zal de jurist Jensma, die publiekelijk pleitte voor het op grote schaal schenden van het internationaal recht, nooit een reactie geven op de vraag of hij zich nu mede schuldig voelt aan een van de grotere bloedbaden van na de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen respecteert hij niet het internationaal recht, maar ook niet de grondbeginselen van de democratie. En toch is hij een van de opiniemakers in Nederland. Hoe kan dit? Ziehier de Amerikaanse intellectuelen die zich tegen een illegale inval in Irak uitspraken door zich aan te sluiten bij NION.











Not in Our Name




Geen opmerkingen: