zondag 31 maart 2013

Waar Zijn De Relschoppers? 4



De goed geinformeerde Henk Willem Smits, redacteur van het tijdschrift Quote verklaarde tegenover de VPRO Gids het volgende:

Als je faciliteert dat buitenlandse bedrijven via Nederland belasting kunnen ontwijken, is het niet gek dat  Nederlandse bedrijven zoals ASML of Heineken dat over de grens doen.

Hier wordt een logica gesuggereerd. Die logica is als  volgt:

Als men het rijke mensen mogelijk maakt nog rijker te worden door de gemeenschap nog meer te benadelen dan is het logisch dat ze dit ook doen. Met andere woorden: onze samenleving wordt gedirigeerd door a-socialen, oftewel mensen die aan pathologische begeerte lijden. En de ziekte van deze mensen wordt nog eens bevorderd door de samenleving zelf. Dat wil zeggen: door de volksvertegenwoordigers van een systeem dat doorgaat voor democratisch.

Kortom, wat wordt geponeerd als een logisch fenomeen, blijkt bij nader inzien op een volstrekt onlogische absurditeit te berusten, namelijk het feit dat een samenleving, die elders met grof geweld een 'democratisch' systeem afdwingt, zelf is gebaseerd op het 'faciliteren' van zieke mensen, zonder dat deze waanzin fundamenteel ter discussie wordt gesteld. Als dat geen krankzinnigheid is dan is mijn vraag: wat is dan wel krankzinnig?


Geen opmerkingen: