maandag 11 februari 2013

Zionist Terror 106



BOYCOT APARTHEID, VOOR INTERNATIONAAL RECHT
GESLAAGDE PROTESTACTIE IN BEVERWIJK  Dertig activisten van docP kregen afgelopen zaterdag veel bekijks op de Zwarte Markt in Beverwijk met de protestactie tegen op de markt aanwezige Israëlische apartheidsgroenten en –fruit. Na een sterfscène (ofwel “die-in”) bij de entree van de Oosterse Markt, om te laten zien waartoe Israëlisch geweld leidt, en een korte toespraak verspreidden de actievoerders zich met flyers en handtekeninglijsten onder standhouders en winkelend publiek. De bewaking trad na enige tijd op, maar kreeg de kooplui tegen zich, die sympathie voor de actie hadden.
Veel van de producten waarop staat dat zij uit Israel komen zijn in werkelijkheid afkomstig uit de verboden nederzettingen. Dat is grond die illegaal door Israëlische kolonisten van de Palestijnen op de westelijke Jordaanoever is geconfisqueerd. Palestijnse boeren zijn hun land, water en werk kwijt door deze nederzettingen en Israel profiteert illegaal van de vruchtbare Palestijnse grond.
Voorbeelden van apartheidsproducten zijn Jaffa, Carmel, Medjool dadels van Jordan River, Sharon Fruit en producten van Arava Valley. De Israëlische exporteur Mehadrin zet die in Nederland af, van waar ze vervoerd worden naar elders in Europa. Olympic Fruit is de Nederlandse afnemer. Onder internationaal recht worden deze producten gezien als afkomstig van diefstal en plundering. De kooplui op de Zwarte Markt begrepen door deze actie heel goed waarom zij deze besmette producten niet moeten verkopen en applaudisseerden voor de actie. Toen bewakers de actie kwamen verbieden en daarbij hardhandig werden kregen zij de wind van voren van de kooplui die de actievoerders beschermden. De zaak escaleerde niet doordat de activisten zich verspreidden.
Zie ook: Noord Hollands Dagblad. Volledige artikel: zie bijlage
Zie ook: bijlage voor foto’s (met dank aan Simon Vrouwe, graag naamsvermelding)
ONDERTEKEN NU OOK DE PETITIE: APARTHEIDSFRUIT DE WINKEL UITDe actievoerders verzamelden handtekeningen voor een petitie tegen het apartheidsfruit. Jaffa’s en andere ‘Israëlische’ producten komen vaak helemaal niet uit Israël, maar uit de illegale Israëlische nederzettingen die op Palestijns grondgebied gebouwd zijn. Teken de petitie!

BESTEL NU DE TOOLKIT VAN DOCP
We zijn afgelopen weken hard bezig geweest om actiemateriaal te ontwikkelen:
·        Posters Apartheidsfruit de winkel uit
·        Brochure over docP
·        Leaflets om uit te delen aan consumenten
Mocht je nu een toolkit met informatie willen ontvangen, dan kan dat. Stuur mij dan een email met je adresgegevens en hoeveel materiaal je wilt ontvangen.

SUPERMARKTONDERZOEK 
Welke Israelische producten zijn te koop in jouw supermarkt? Onder welk label worden deze producten verkocht? Stuur je bevindingen door, zodat we een zo volledig mogelijk beeld krijgen van het aanbod van Israelische producten in de winkels en de bevindingen kunnen meenemen in onze acties. 

ZET EEN STAP EN DOE MEE MET DOCP!
Sta jij achter de oproep van Palestijnse maatschappelijke organisaties tot een brede boycot van Israel door middel van boycot, desinvesteren en sancties (BDS)? Wil je ’iets’ doen om vorm te geven aan je onbehagen over het Israelische Apartheidsregime tegen de Palestijnen? Steun dan docP en doe mee!
Sluit je aan! Zonder vrijwilligers, geen campagnes tegen Israelische producten, bedrijven en diensten. docP heeft doeners en denkers nodig! Mensen met verschillende expertise en ervaringen. Mensen voor kortlopende acties en langdurige projecten. Mensen uit het hele land.
Steun docP! DocP is leden en sponsors aan het werven om de supportbasis verder te versterken en te laten zien dat we met velen zijn. DocP is afhankelijk van particuliere bijdragen. Jouw steun voor docP gaat in zijn totale omvang naar marketing en communicatie van onze acties.
Mail ons! Marloes@docp.nl

FACEBOOK

DocP heeft sinds kort ook een eigen Facebookpagina: BDS Nederland. ‘Like’ onze pagina en je ontvangt regelmatig laatste updates en nieuws over BDS algemeen en over de acties tegen Mehadrin en G4S.
Voor meer info: www.docp.nl


Hartelijke groet,

Marloes Kuijer
docP, Diensten en Onderzoek Centrum Palestina
Tegen Apartheid, voor internationaal recht.
Postbus 28139
3003 KC Rotterdam
KvK nummer: 54872839
Triodosbank: 25.47.34.529
www.docp.nl
06- 40955920

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...