maandag 17 december 2012

Auxen


Nikki Kuipers 




Geachte heer / mevrouw,
                                                              
Trouw B.V. en de Volkskrant B.V. hebben aan Auxen de opdracht gegeven om hun auteursrechten te handhaven en daarvoor kopieën van hun content actief op te sporen.

Recentelijk heeft Auxen vastgesteld dat u op stanvanhoucke.blogspot.com artikelen van onze opdrachtgevers heeft gepubliceerd. Deze artikelen treft u aan in onderstaande specificatie. Om artikelen van Trouw B.V. en de Volkskrant B.V. openbaar te maken, heeft u toestemming van Trouw B.V. en de Volkskrant B.V. nodig. Doordat u deze artikelen zonder toestemming van Trouw B.V. en de Volkskrant B.V. openbaar heeft gemaakt, maakt u inbreuk op de auteursrechten van onze opdrachtgevers.

Uw publicaties zorgen ervoor dat de exclusiviteit van het auteursrecht wordt aangetast. Concreet nemen hierdoor de exploitatiemogelijkheden af, waardoor Trouw B.V. en de Volkskrant B.V. economische schade lijden. Normaal gesproken dient u deze schade te vergoeden. Echter, in dit geval zijn Trouw B.V. en de Volkskrant B.V. bereid om genoegen te nemen met enkel de onmiddellijke verwijdering van de artikelen. Daarom verzoeken wij u (en voor zover nodig sommeren wij u) alle artikelen van Trouw B.V. en de Volkskrant B.V. binnen 5 dagen te verwijderen van uw website.

Vanzelfsprekend rekenen wij op uw medewerking. Wij maken u erop attent dat indien u niet aan ons verzoek voldoet, of in de toekomst wederom zonder toestemming content van onze opdrachtgever(s) openbaar maakt, er mogelijk direct aanspraak wordt gemaakt op vergoeding van de schade en alle bijkomende kosten.

Voor hergebruik van artikelen van Trouw B.V. en de Volkskrant B.V. kunt u een verzoek indienen per e-mail via copyright@trouw.nl en copyright@volkskrant.nl. Op de websites van Trouw B.V. en de Volkskrant B.V. vindt u hierover meer informatie.

Wellicht bent u niet op de hoogte van de regelgeving omtrent het auteursrecht. In dat geval raden wij u aan om meer informatie in te winnen. U kunt daarvoor onze website bezoeken: www.auxen.eu/over-het-auteursrecht.

Met vriendelijke groet,



Auxen


Tip!

Artikelen waarvan u het auteursrecht niet bezit, mag u niet zonder toestemming publiceren. Het is wel toegestaan om een deeplink te plaatsen die verwijst naar de originele openbaarmaking, zonder daarbij het artikel te kopiëren. Hierdoor kunt u de bezoekers van uw website toch voorzien van informatie die u wilt delen.



SPECIFICATIE
Dossiernummer: 60022930
Titel artikel
URL
Auteursrecht
SP denkt na over andere partijnaam


Trouw
Alleen commissie-De Wit is tevreden

De Volkskrant
Een onjuist bijschrift met grote gevolgen

De Volkskrant
Hoogopgeleide Marokkanen stellen toekomstvisie op voor nieuw kabinet

De Volkskrant
Onrust bij NRC om superdividend

De Volkskrant
Wim Kok verdedigt topsalaris

De Volkskrant













Geachte Nikki Kuipers,

ik heb alle berichten op 1 na, eraf gehaald. deze laat ik staan omdat het van maatschappelijk en journalistiek belang is en daarom niet verminkt dient te worden.
http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2010/01/thom-meens-van-de-volkskrant.html









7 opmerkingen:

Sonja zei

Ik heb ook zo'n verzoek gekregen, alleen voor 'Alleen commissie-De Wit is tevreden'. Dat heeft de Volkskrant zelf ook van haar website verwijderd. Zal wel op verzoek van de SP zijn geweest.

stan zei

interessant, want het bericht dat ik wel heb laten staan, is ook al van hun website verwijderd, tenminste toen ik het gisteren probeerde op te zoeken. zo kunnen ze net als in de oude sovjet unie de geschiedenis gaan herschrijven.

Sonja zei

Hier is het nog wel te lezen. meteen valt op dat het op 5 februari gepubliceerd is en op 10 mei "bijgewerkt" is.

Anoniem zei

Pfff... zijn ze weer actief die exploiteurs van moraal: Auxen of Cozzmoss of Banning. Buitenproportioneel en onredelijk. Grote partijen durven ze niet aan te pakken en kleine buiten ze uit. Wel netjes dat ze ditmaal de moeite genomen hebben een briefje te sturen, zonder direct een exorbitant hoge claim. Dat moet gezegd!

Norbert zei

Wij hebben in 2011 een claim van 4600+ euro ontvangen. Onder het motto van 'ik betaal liever duizenden euro's aan een advocaat dan aan chantage' hebben we een heel goede auteursrechtenadvocaat in de arm genomen. Ook omdat Cozzmoss/Auxen en Banning toch heel veel leed toebrengen aan kleine bloggers en onschuldige websites. We hebben dan ook een zgn 'eis in reconventie' ingediend. Met andere woorden: rechter, ga er nu eens goed voor zitten. Volg onze speciale website www.krantenleed.nl en op twitter. Op 7 maart zitten we in de rechtzaal.

Marcel zei

Beste norbert, Ook ik heb een brief van Auxen ontvangen. Hoe is 7 maart gegaan..?

Anoniem zei

Norbert, ik ben ook benieuwd hoe het gegaan is. Als je zoekt in Google op 'afpersbedrijf Auxen' dan kom je heel wat tegen. Wat een rattenbedrijf is dat Auxen.