dinsdag 20 november 2012

Zionist Terror 67


‘Humanitaire hulp in Gaza wordt onmogelijk’

Partnerorganisaties in Gaza kunnen door de gewelddadigheden hun medische werk niet uitvoeren. Door de grensblokkade kunnen er geen medicijnen, voedsel en brandstof worden ingevoerd. “Onze hulp aan de 1 miljoen vluchtelingen in Gaza is tot stilstand gekomen.”
ICCO’s partner Near East Council of Churches (NECC) kan haar medische werk in gezondheidscentra al 6 dagen niet verrichten omdat de straten onveilig zijn. Directeur Issa Tarazi bericht: "Gisteren stierf het kindje van een medewerker aan de schok van een explosie vlak bij zijn huis. Ze was zes maanden oud.” Door de gesloten grensovergang tussen de Gazastrook en Israël, kunnen er geen goederen, waaronder medicijnen, voedsel en brandstof, worden aangeleverd. "Onze hulp aan de 1 miljoen vluchtelingen in Gaza is tot stilstand gekomen.”
Medische voorraden bijna op
Volgens het Palestinian Centre for Human Rights in Gaza zijn sinds het begin van de Israëlische agressie in Gaza 105 doden gevallen en 805 mensen gewond geraakt. Er is momenteel geen veilige plek meer in Gaza, zo berichten verschillende partnerorganisaties. Kinderen schreeuwen het uit als een nieuwe raket in aantocht is. De ziekenhuizen in Gaza kunnen het aantal gewonden amper aan en medische voorraden zijn bijna op. Er heerst paniek en chaos bij de ziekenhuizen, waar mensen zich zorgen maken over hun naasten.
ICCO maakt zich grote zorgen over het geweld in Gaza en in Israël waar burgers rennen voor hun leven als het luchtalarm afgaat voor de raketten uit Gaza. Bewoners in Ashkelon hebben soms slechts 15 seconden om hun schuilkelders te bereiken, voordat de raket inslaat. Sommige raketten bereikten Tel Aviv en Jeruzalem. Aan Israëlische zijde zijn 3 doden gevallen.
Oproep christelijke leiders
ICCO vindt dat beide partijen het geweld moeten staken. Ook steunt ICCO de oproep van haar partners zoals NECC en andere christelijke organisaties in Palestina. Zij roepen in een verklaring de strijdende partijen en de Verenigde Naties op om snel te handelen. Hun appèl: stop het offensief in de Gazastrook, bescherm burgers en hun bezittingen en hef de grensblokkade op, zodat er humanitaire hulp aan de slachtoffers gegeven kan worden. Fotobijschrift: Patriarch Michel Sabbah is één van de ondertekenaars.
De Israëlische bombardementen storten Gaza opnieuw in een afgrond. Na de oorlog van 2008-2009 is Gaza door de internationale gemeenschap langzaam opgebouwd. Desondanks leven veel Palestijnen als gevolg van de langdurige grensblokkade door Israël onder de armoedegrens.

1 opmerking:

Sonja zei

Enkele tweets van het laatste uur:

Belal - Gaza @Belalmd12
#Gaza | NGOs are now being targeted, last strike minutes ago targeted a women's society institution.

Wael @WillOuda
23:04 | The lunatic is back ...F16s .... Tens of bombs at once.... everywhere

#GazaUnderAttack @ImanSourani
Something massive out there!! I have no clue what's going on. Bombing, shelling and explosions everywhere! Oh God!

joseph dana @ibnezra
Meanwhile in the southern Israeli city of Beersheva residents reject the truce outright in public rally. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4309489,00.html

Ahram Online @ahramonline
BREAKING: #Hamas official says #Gaza truce delayed http://english.ahram.org.eg/News/58734.aspx 

Aysha Salous @AySalous
Massacre at its best. IOF drops everything on Gaza now...@Harryfear said they also use whtie phosphorus #gaza #gazaunderfire

Mohammed Omer@Mogaza
#Israeli missile hit #Gaza mall in the same building as Agency France Press #AFP in Gaza City

Mo7amed haj @MohamedFHaj
huge explosion in khanyounis south of #gaza

Rana @RanaGaza
The entire room flashed. Massive explosion.

Asmaa#GazaMovement @AsmaaZ_here
#Breaking : hearing a huge explosion NOW at Al-Braij camp

En zo blijft het maar binnenkomen.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...