vrijdag 30 november 2012

Syrie 91

Nieuwe post op Willy Van Damme's Weblog

Geen schaamte

by willyvandamme

Dat sommige regeringen in bepaalde gevallen schaamteloos optreden is natuurlijk geweten. De voorbije week poogden sommige van die Syrische rebellen het oosten van de hoofdstad Damascus te infiltreren en de zone dicht bij de internationale luchthaven. Zo werd gisteren op zeker ogenblik de autostrade tussen de hoofdstad en die luchthaven onder vuur genomen.

En dit juist toen er een VN-vliegtuig klaar stond om richting Europa te vertrekken met aan boord VN-soldaten die het gebied op de Golan Hoogvlakte tussen Syrië en Israël als sinds 1974 bewaken. Het heet de UN Disengagement Observer Force (UNDOF).
Het gevolg was dat enkele van die in dit geval Oostenrijkse soldaten lichte verwondingen opliepen. Vermoedelijk snijwonden van glassplinters komende van de autobus. En wat doet Oostenrijk? Onmiddellijk riep het de Syrische ambassadeur in Wenen op het matje.
Deze kreeg dan een uitbrander omdat Syrië volgens de Oostenrijkse regering onvoldoende doet om die VN-soldaten te beschermen. Merkwaardig. Oostenrijk steunt die rebellen en als ze dan een van die Oostenrijkse soldaten kwetsen dan krijgt …. de Syrische regering de schuld.
Of hoe barbertje moet hangen. Maar misschien waren de gebruikte wapens wel afkomstig uit Oostenrijk of met Oostenrijkse ontwikkelingshulp gekocht. Wie weet. Met westerse regeringen en hun salafistische hulpjes weet je nu eenmaal nooit.
Willy Van Damme

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...