zondag 11 november 2012

Frans Verhagen


Frans Verhagen, journalist/ publicist schrijft:


Over columnisten gesproken. Ik ben het niet eens met de analyse van de ouwe Geert Mak die als oude man zijn krantje niet meer herkent, maar vooral Maks stelling dat de NRC zo'n fantastische columnisten heeft, is net zo wankel als de rest van zijn betoog.
Neem de NRC correspondent bij de Republikeinse Partij, Derk Jan Eppink, door Vermeersch ingehuurd als penetrerende analist, die ons het hele jaar al trakteerde op verhelderende inzichten. Waarom Iran moest worden aangevallen en een watje als Obama dat nooit zou doen, bijvoorbeeld. In zijn column van afgelopen dinsdag legde deze scherpe waarnemer nog eens uit waarom wij verblinde Europeanen Amerika niet begrepen, onzinnig voor Obama waren, er niets van begrepen, blanke kiezers onderschatten, enfin, alle geneuzel dat Eppink het afgelopen jaar ook al ten toon spreidde.
Hij zag het beter, natuurlijk, en voorspelde dat Romney 315 kiesmannen zou halen en Obama 223. En de senaat zou Republikeins worden. Fijn zo'n scherpe waarnemer die laat zien hoeveel hij ervan begrijpt.
Het zou hem en de NRC passen als we voortaan zijn verwijten van onkunde niet meer hoeven te lezen.
Dit stuk verscheen eerder op de weblog van Frans Verhagen. Volg hem ook op Twitter

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...