dinsdag 30 oktober 2012

VVD-PVDA


We zijn weer bij af. Vanochtend hoorde ik in het voorbijgaan van iemand dat Nederland weer eens een 'no nonsens' kabinet heeft. Mooi zo, dus ook ik kan nu zonder enige nonsens aan de jongelui vertellen wat dit in concreto betekent. Welnu, in tijden van economische crisis zorgt de gevestigde orde ervoor dat de sociaal-democraten mogen meedoen omdat de bezuinigingen op de een of andere manier erin gemasseerd moeten worden. Rechts nodigt dan 'links' uit om samen de bezuinigingen uit te voeren, omdat als rechts dit alleen zou doen er onder de bevolking sociale onrust ontstaat. En dat is slecht voor business. Wat we de komende tijd gaan zien is een poging het neoliberalisme te redden ten koste van mens en natuur. De rijken zullen nog rijker worden gemaakt in de verwachting dat de armeren een graantje  zullen kunnen meepikken. Zo is het al een eeuw lang. De rest is propaganda en werkverschaffing voor de gedresseerde collega's van mij. Succes.

6 opmerkingen:

Sonja zei

En dat alles onder het mom van "bruggen bouwen" hoorde ik gisteren vallen. Diederik Samsom meldde dat het nieuwe kabinet "het beste van twee werelden" is. Die gozer is goed getraind.

Anoniem zei

Samsom is een anti-democraat, absoluut niet te vertrouwen.

"Barendrecht is volgens Samsom 'proefkonijn' voor de discussie over ondergrondse opslag van CO2: “Dat is waardevol voor de politiek en voor Shell.” "

(CO2Nederland.nl)

Anoniem zei

Inderdaad: allemaal, allemaal neoliberaal.

En: politici zijn dom en/of crimineel.

Groeten, Ben

herman zei

Bruggen bouwen, zodat je mensen van de brug kan gooien.

Sjuul van Dissel zei

Heb ik nog zo me best gedaan, strategieschgestemd op de SP, terwijl ik eigenlijk voor de Partij voor de Dieren voor de dieren had willen stemmen, leek me nog het zinnigste, alles overwegend. Over devolution gesproken. Laatste nieuws, de Goelag Archipel is tot Vrijstaat uitgeroepen voor wie wil fucken met evolutie. http://buitenland.nieuws.nl/615921

Sonja zei

"You don't stick a knife into a man's back 9 inches, pull it out 6 inches, and call it progress." -Malcolm X