maandag 1 oktober 2012

Schaamlipcorrectie




Joop bericht:

'Verzekeraar eist foto's genitaliën bij schaamlipcorrectie

Arts bepaalt niet meer of een labiumreductie wordt vergoed 

Wie een schaamlipcorrectie vergoed wil krijgen, moet meer van zichzelf prijsgeven. Zorgverzekeraars eisen ondersteunend beeldmateriaal bij het verslag van de arts. De procedure tot vergoeding wordt alleen in gang gezet als de arts de maten van de schaamlippen met bijgeleverde foto’s opstuurt.'
Het enige echt interessante hieraan is het woord: 'schaamlipcorrectie.' Kennelijk bestaat er een  universele schaamlipstandaard, dus een door deskundigen vastgesteld model van de schaamlippen. De vraag nu is: wie precies heeft dit gestandaardiseerde model ontworpen? En waarom?  Waarom zo en niet anders van vorm? Wat zijn de exacte criteria daarbij geweest? Waarom moet een doorgaans keurig verpakt object nu ineens aan eisen voldoen die alleen zin hebben als het object permanent publiekelijk wordt getoond. Of moeten wij ervan uitgaan dat de drijfveer achter de 'schaamlipcorrectie' gevoed wordt door de afkeuring van de partner, die telkens weer tot zijn of haar grote afschuw geconfronteerd wordt met ongecorrigeerde schaamlippen? Waarom zijn vandaag de dag de oorspronkelijke schaamlippen niet meer acceptabel? Waarom accepteren sommige mensen de natuur niet meer? Talloze vragen? Heeft u een antwoord hierop? Misschien houden moderne mannen niet van vrouwen. Of zijn ze bang voor hen.


'Aantal vrouwen met designervagina stijgt explosief

BEWAAR ARTIKEL
Door: redactie
25/11/09 - 12u10
Steeds meer Britse vrouwen ondergaan plastische chirurgie aan hun vagina. In privéklinieken in Groot-Brittannië ondergingen de laatste drie jaar zeven keer meer patiënten deze schoonheidsoperatie. Ook in de openbare ziekenhuizen kiezen 70 procent meer vrouwen deze operatie.

SchoonheidsideaalPlastische chirurgie aan de vagina houdt in dat je binnenste schaamlippen laat verkleinen. Vrouwen hebben hier twee paar van, de grote of de buitenste schaamlippen en de kleine of de binnenste schaamlippen.
 Door het schoonheidsideaal willen vrouwen dat de binnenste helemaal niet te zien zijn, pornofilms en magazines geven dit voorbeeld. Doordat veel vrouwen hun schaamhaar scheren en door de huidige lingerietrends, is dit lichaamsdeel steeds vaker zichtbaar. Bijna alle vrouwen worden aan deze beelden van het perfecte lichaam blootgesteld, waardoor ze druk voelen er ook zo uit te zien. Plastisch chirurg Angelica Kavouni zegt dat vrouwen niet willen aanvaarden dat hun vagina perfect normaal is. "Het is niet abnormaal als je binnenste schaamlippen uit de buitenste komen. Vrouwen willen binnenste schaamlippen van niet langer dan een halve centimeter, maar bij sommigen kan dat oplopen tot drie centimeter, maar dit vormt geen probleem voor de gezondheid."

Gezondheidsredenen
Sommige vrouwen kiezen voor deze operatie ze er last van ondervinden bijvoorbeeld tijdens het vrijen of fietsen, anderen omdat ze hun vagina simpelweg niet mooi vinden. Onderzoekster Elizabeth Garrett Anderson: "Uit het onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen deze ingreep niet ondergaan uit gezondheidsredenen maar om aantrekkelijker te zijn. Slechts in enkele uitzonderlijke gevallen zijn de clitoris of binnenste schaamlippen abnormaal door een probleem met de vrouwelijke hormonen. Of werden deze vrouwen geboren met schaamlippen die zich niet volledig ontwikkelden, bij anderen zijn ze abnormaal groot zodat ze pijn hebben als ze zitten."

Eerder mentale hulp
De Britse arts Creighton: "De meeste vrouwen die mij opzoeken voor een schaamlipcorrectie blijken na onderzoek perfect normaal, bij hen is er helemaal geen reden voor een operatie. Toch is het voor dokters heel moeilijk om deze ingreep te weigeren als de patiënt zegt dat haar schaamlippen haar onzeker maken en zo mentale problemen veroorzaken. Maar deze vrouwen zijn eerder gebaat bij therapie door een professional dan een medisch risicovolle, onnodige operatie. Ook heel veel jonge vrouwen komen naar zo'n operatie vragen. Ik kreeg al meisjes van 10 à 11 jaar over de vloer. De meesten echter zijn late tieners of jonge twintigers." (ep)
HLN.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...