donderdag 4 oktober 2012

Breaking the Silence





Presentatie nieuw boek

“Breaking the Silence”
Getuigenissen van Israëlische soldaten uit de bezette gebieden, 2000–2010

Met: Yehuda Shaul, oprichter van Breaking the Silence




Donderdag 25 oktober, 20:30, De Balie,
Kleine-Gartmanplantsoen 10 Amsterdam

 

‘Een van de belangrijkste boeken over Israël/Palestina van deze generatie.’
The New York Review of Books

Breaking the Silence is een mensenrechtenorganisatie die in 2004 in Jeruzalem werd opgericht door Israëlische veteranen om getuigenissen vast te leggen van soldaten die in de bezette gebieden hebben gediend.

Na de spraakmakende fototentoonstellingen die eerder internationaal te zien waren is er nu een boek. Dit is het eerste boek waarin veteranen vrijuit spreken over de acties van het leger in de bezette Palestijnse gebieden en de achterliggende strategische doelstellingen. Hun getuigenissen ondermijnen het idee dat het Israëlische leger zuiver defensief opereert, en stellen daarmee veertig jaar aanvaarding van het Israëlische beleid door de publieke opinie ter discussie.

Het boek wordt op deze avond geïntroduceerd door Yehuda Shaul, zelf veteraan en een van de oprichters van Breaking the Silence. Hij zal vertellen over de totstandkoming van het boek en getuigenissen van soldaten op video laten zien.

Dit programma wordt georganiseerd door gate48, platform voor kritische Israëli’s in Nederland, uitgeverij De Arbeiderspers en De Balie. Boeken zijn op de avond zelf verkrijgbaar.

Voertaal: Engels



*****


Launching the Dutch translation of the new book
“Breaking the Silence” - Israeli Soldiers’ Testimonies from the Occupied Territories, 2000–2010

with Yehuda Shaul, co-founder of Breaking the Silence.
Thursday, 25 October, 20:30 De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10 Amsterdam


Breaking the Silence is a human rights organization that was founded in 2004 in Jerusalem by Israeli veterans to record testimonies of soldiers who have served in the occupied territories.

After the controversial photo exhibitions that were shown internationally before there is now a book. This is the first book in which veterans speak freely about the actions of the army in the occupied Palestinian territories and the underlying strategic objectives. Their testimonies undermine the idea that the Israeli army operates purely defensive, and hence put forty years of acceptance of Israeli policy by the public for discussion.

The book will be introduced this evening by Yehuda Shaul, who is a veteran himself and one of the founders of Breaking the Silence. He will talk about the making of the book and show testimonies from soldiers on video.

The launching is organized by gate48 platform for critical Israeli in the NetherlandsDe Arbeiderspers and De Balie

1 opmerking:

Ron zei

De Balie is ook niet meer wat het geweest is,is het ooit wat geweest? Het zijn moeilijke tijden ,maar om nu een podium te geven aan een ordinair pulpblaadje.....
Nav een spreekbeurt die de hoofdredactrice van het vulgaire pulpblad LINDA in de Balie gaf staat op de Balie-site het volgende "de LINDA. staat in het Nederlandse bladenlandschap op eenzame hoogte, mede dankzij de ijzersterke foto’s." In de video wordt ook nog uitgelegd dat bij het pulpblad LINDA vaak uitgegaan wordt van het beeld en "bedenken we later pas wat voor een verhaal erbij komt." Jildou van der Bijl werd samen met Linda de Mol Hoofdredacteur van het Jaar 2011. ............de Balie is werkelijk de weg kwijt. http://www.bladenindebalie.nl/pages/18juni12.html

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...