vrijdag 21 september 2012

NATO's Military Industrial Complex 14



Hallucinant

by willyvandamme
De berichtgeving over de oorlog in Afghanistan blijft hallucinant. Rebellen vallen er de hoofdkwartieren van de NAVO en de VS aan, vernielen pakken vliegtuigen, vermoorden topfiguren van de lokale collaboratieregering en doden soldaten van de westerse bezettingsmacht als ware het vliegen die men doodmept. Waarbij het door de VS op poten gezette leger voor de bezetters totaal onbetrouwbaar blijkt.
Maar geen zorg, toch als we de Amerikaanse legerleiding en de kranten moeten geloven. Zo wist De Standaard ons vandaag kritiekloos te melden:
De extra troepen (diegene die de Amerikaanse president Barack Obama na zijn ambtsaanvaarding stuurde, nvdr.) werden destijds in Afghanistan gestationeerd om het toenemende geweld van de Taliban een halt toe te roepen. Panetta zei dat de doelstellingen van destijds zijn bereikt - de Taliban hun momentum ontnemen en het Afghaanse leger trainen en rekruten opleiden zodat de Afghanen zelf voor hun veiligheid kunnen zorgen.
Het officiële plan van de NAVO is tegen 2014 al de troepen terug te trekken. Onduidelijk is daarbij of er nog Amerikaanse of Britse troepen gaan overblijven. Zo stelt men soms dat er speciale troepeneenheden zouden achterblijven om het leger te trainen en om achter wat dan heet de resten van Al Qaeda uit te schakelen.
Ook voert de VS op dit ogenblik geheime besprekingen in o.m. Qatar met de Taliban over de toekomst van het land. Want dat die terugkomen daar twijfelen alleen zo te zien bepaalde westerse media nog.
De VS is daarbij bereid hen te aanvaarden op voorwaarde dat er een Amerikaanse militaire basis mag blijven en ze optreden tegen Al Qaeda. Lees: zich inschakelen in de westerse alliantie. En om de buitenwereld wat te sussen zouden ze dan ook meisjesonderwijs moeten tolereren. Een inhoudsloze schoonheidsoperatie dus zoals men nu in Myanmar (Birma) toepast.
Maar de Taliban wijzen dat af. Ze rieken de overwinning en de buit en hebben bovendien ook af te rekenen met allerlei concurrenten die, moesten ze bvb een Amerikaanse basis aanvaarden, aan populariteit zouden kunnen winnen en hen genadeloos aanvallen. En dus is er voor hen geen reden om zo’n toegevingen te doen. Zo zot zijn ze nu ook wel niet.
Die Amerikaanse basis past trouwens in de plannen voor het verder omsingelen van China en Rusland en zal door die landen dan ook niet aanvaard worden. De buurlanden van Afghanistan, en daar horen ook Indië, Pakistan en Iran bij, zullen privé bij de Taliban dan ook aandringen dit niet te aanvaarden. 
En de lokale Quislings zoals de familie van president Hamid Karzai heeft ondertussen al de buit op het droge, o.m. in Dubai. Zo werd de Bank of Kabul via nepleningen vorig jaar leeggehaald door die heren die er namens de VS mogen ‘regeren’. Ze weten immers wat er gaat komen.
President Karzai is trouwens na 2014 officieel geen presidentskandidaat meer. Hij kan dan gaan rentenieren zoals voorheen de Cambodjaan Lon Nol en de Vietnamees Nguyen Van Thieu deden. Ze kunnen er tevreden de vele van de Amerikaanse belastingbetaler geroofde dollars tellen. Want daarover alleen gaat een oorlog: centen tellen. De rest is gazettenpraat.
Maar ondertussen poogt men vanuit de Navo en de media de moraal voorlopig en met de moed der wanhoop nog hoog te houden en te doen alsof de overwinning juist achter het hoekje ligt. Zelfs de pers uit Nazi-Duitsland zou met de slag om Stalingrad zo erg niet hebben durven liegen.
Willy Van Damme
willyvandamme | 21 september 2012 op11:35 | Categorieën:Buitenland - Azië | URL:http://wp.me/pgSxv-1Hc

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...