dinsdag 4 september 2012

Iran 362



'Dreigende toon Hezbollah: wij kunnen doelen in heel Israël treffen

BUITENLAND
De leider van de Libanese Hezbollah zegt dat zijn groep Israël in een eventuele oorlog zware schade kan toebrengen. Hezbollah beschikt over raketten die doelen in heel Israël kunnen treffen, zei sjeik Hassan Nasrallah gisteravond in een interview met de Libanese zender Al-Mayadeen TV.
Hezbollah heeft geen chemische of nucleaire wapens, “maar er zijn doelen in Israël die als ze geraakt worden hetzelfde resultaat opleveren”, zei Nasrallah, waarschijnlijk doelend op Israëlische kernreactoren.
Israël en Hezbollah voerden in de zomer van 2006 een maand lang oorlog, zonder dat daar een duidelijke winnaar uit naar voren kwam. Ongeveer twaalfhonderd Libanezen en 160 Israëliërs kwamen om het leven. Tijdens de oorlog schoot Hezbollah bijna vierduizend raketten naar Israël af en aangenomen wordt dat de groep zijn arsenaal nadien heeft versterkt.
Nasrallah zei ook dat Iran terug zal slaan naar Israël en Amerikaanse militaire bases in de regio als Israël een aanval uitvoert op Iraanse kerninstallaties. “Amerika neemt de verantwoordelijkheid voor wat Israël doet. Waar zij (de Iraniërs, red.) kunnen toeslaan, zullen zij dat doen.” De Amerikanen hebben militaire bases in onder andere Bahrein, Qatar en Koeweit.'

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...