zaterdag 11 augustus 2012

Waardigheid 8

Omdat ik maar eens in de paar dagen mijn berg in Italie afzak, kan ik niet regelmatig antwoorden.

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Waardigheid 7" achtergelaten: 

Waardigheid. Trouw: Uit de bijstand en aan de slag in kassen of thuiszorg: goed dat er iemand is die doorzet - want..."misschien zijn de Polen straks op." 



  1. Beste Stan,

    of de Cinezen het sterkste zijn weet ik niet. Ze zijn wel erg talrijk, en volgens mijn favoriete evolutie-psycholoog, J.P.Rushton, zijn ze intelligenter dan caucasians. Rushton werd daar in 1994 nog om geridiculiseerd, want kijk hoe arm die Chinezen zijn. Bovendien zijn ze erg nijver en in staat lang en geconcentreerd te werken. Allemaal het gevolg van hun stabiele biotoop en de hoge mate van onderlinge concurrentie die daarvan het gevolg is.

    Ik zal U niet langer lastig vallen met de evolutie-psychologie. Dat onderdeel van de kennis/cultuur wijst U duidelijk af.

    Ik ben niet zo'n kunst-genieter, maar ben graag in vreemde en sfeervolle omgevingen. In het verleden boekte ik voor begin mei altijd een retourtje Madrid of Pisa, met Ryanair, en huurde daar dan een klein autotje ( 25 eurotjes per dag, als je vooraf met Hertz boekt en geen extra verzekering neemt),en reed dan in de eerste warme lentedagen ( met een beetje geluk is het dan 22 graden) door het Toscaanse landschap. Zelfs dan zijn er veel toeristen, maar niet zo erg als in juli, en je hebt geen last van de ferme hitte die in de zomer in Italiaanse steden kan hangen. Het gebeurde dan wel dat ik huilend van geluk door de straten van Siena liep: gewoon omdat het zo fijn is daar te zijn. ( Dat was niet alleen door de sfeer, maar ook door de eerste warme zonnestralen waar je dan van genoot.)
    Ik begrijp wel dat U zich stoort aan de platheid van vele toeristen, maar ik vind dat iedereen recht heeft op zijn manier van leven.
    En als je het al iemand kwalijk wil nemen, dan toch de elite. Vroeger probeerde de elite om de massa op een hoger plan te brengen. Tegenwoordig zijn de bezitters van de massa-media druk doende om de mensen op een lager niveau te brengen. ("Hey you, motha fucka") Als oprechte conspiracy-adept heb ik daar natuurlijk wel een theorie over, maar ook daar zal ik U niet mee lastig vallen.

    Ik heb ook ooit een maand door China gereisd met de trein, en af en toe een electrische brommertje gehuurd en belandde dan echt in de arme dorpen. De armoede is soms onbeschrijflijk. Soms moest ik de accu bijladen, en dan kwam mijn brommer midden in de chinese huiskamer te staan. Onverwarmd, jassen aan, buitendeur open. Ik begon soms wel aan de info van Rushton te twijfelen.... Maar dan kwam opeens zo'n dreutel van 5 jaar naar je toe met een schriftje waarin ze haar eerste Engelse woordjes had geschreven !!

    Dus wat mij betreft: Ik gun dat meisje op de Segway haar wereldje. Ze is er gelukkig mee.
    Ramses zong: "Laat me..." Waarom geldt dat niet voor deze toeristen,
    Stan? Waarom veroordeel je hen, en niet de eigenaar van MTV ? Hij is de schuldige.
  2. De vorige post is niet van Hugo, maar van Jan Verheul, zoals je zal begrijpen. En ook deze post, al staat er dan weer Hugo boven.


    Ik citeer Jan Verheul:

    'Ik begrijp wel dat U zich stoort aan de platheid van vele toeristen, maar ik vind dat iedereen recht heeft op zijn manier van leven.
    En als je het al iemand kwalijk wil nemen, dan toch de elite. Vroeger probeerde de elite om de massa op een hoger plan te brengen. Tegenwoordig zijn de bezitters van de massa-media druk doende om de mensen op een lager niveau te brengen. ("Hey you, motha fucka") Als oprechte conspiracy-adept heb ik daar natuurlijk wel een theorie over, maar ook daar zal ik U niet mee lastig vallen.'

    Verheul stelt dat 'iederen recht heeft op zijn manier van leven.' Dit klinkt redelijk maar is het niet, en wel omdat het een verkeerde voorstelling van zaken geeft. Het punt is nu juist dat 'vele toeristen' volstrekt niet bezig zijn met hun 'manier van leven.' Integendeel zelfs. De massa handelt conform geconditioneerde reflexen, de massa reageert als een kudde, zoals uitgebreid en gedocumenteerd beschreven is door onder andere de sociale wetenschappers van de Frankfurter Schule en door sociologen als C. Wright Mills. Al talloze jaren besteed ik op mijn weblog aandacht aan dit feit. Hoewel Verheul's opmerking redelijk lijkt is het niet meer dan vrijblijvende onzin. Al even vrijblijvend is Verheul's opmerking: 'Ik gun dat meisje op de Segway haar wereldje. Ze is er gelukkig mee.' Of ze er gelukkig mee is, weet Verheul niet en interesseert hem ook niet. Wat ik wel weet is dat ze acteert gelukkig te zijn, zoals ontelbare andere mensen een rolletje spelen omdat ze domweg niet de creativiteit bezitten om een eigen rol te spelen en niet die welke ze via glossy tijdschriften en de alom tegenwoordige propaganda opgelegd krijgen. Ook daarover bestaan diepgravende analyses. wat we hier zien zijn ook niet 'gelukkige' toeristen maar onverzadigbare consumenten die niet geinformeerd willen worden over het cultureel erfgoed van anderen, maar gefoussed zijn op het consumeren van merkproducten die ze overal ter wereld kunnen aanschaffen. De Chinese vrouw op de foto staat niet voor niets op een Segway te poseren. Het probleem met iemand als Verheul is dat hij niet verder kijkt dan de oppervlakte, en vervolgens verregaande conclusies daaruit trekt. Hij kan niet door de schijn heen prikken, en kan zich ook niet voorstellen dat anderen dit wel kunnen.


5 opmerkingen:

Sonja zei

1989, Kreta. Klein dorpje in de bergen, erg warm. De enige bewoners die je ziet zijn stokoude vrouwtjes met hoofddoek, van tot tot teen in het zwart en grijs. Ze zwaaien allemaal vriendelijk, wanneer je langs komt rijden. Op het dorpsplein is echter een bus met yoeristen neergestreken. Mannen en vrouwen met bijna niets aan laten de roodverbrande vetrollen breed glimmen. En luidruchtig. Snel doorgereden. Ik schaamde me dood.

Sjuul van Dissel zei

Doe wat ik/wij je zeggen voor de beloning of straf die ik/wij je bieden en houdt verder je smoel anders sturen we de 'altruïstische' christenen op je af met onze politiek dat je verder nergens recht op heb.
Met deze zin is het gehele partijprogramma en de cultuur van de liberale partijen en, en dit is nog een veel erger verraad van zogenaamde socialen die het neoliberale gedachten'goed' in hun socialisme hebben geintegreerd, gezegd.

Jan Verheul of Hugo, het is mij onduidelijk welke elias nu door moet gaan voor 'smans/'svrouws naam, wil er een evolutionaire psychologische onderbouwing aan geven. Wat hij verder op het internet dumpt geeft al aan op wat voor niveau hij denkt, en denkt dat hij zijn toehoorders kan laten denken. En dit alles vanuit een zogenaamd tolererend en arrogant gezichtspunt dat, maar wij luisteren natuurlijk niet goed en hij wil ons er verder niet mee belasten, zijn superieuriteit moet bevestigen. "In de schaduw van de mens" van Jane Goodall, en alle daaropvolgende voor evolutionair psychologische onderzoeken doorgaande, Goodall is tenminste nog een biologe die haar onderzoek verrichtte in het licht van de paleontologie als ik me goed herinner, die wars is van psychologie, heeft haar onderzoeken consequent in de jungle uitgevoerd. Ik raad Hugo/Verheul aan dat ook zo te doen, maar dan zonder zijn racistisch getintte, zich superieur achtende, waarmee ieder ander zich aan hem commiteert en waag het niet dit niet te doen want anders wachten u consequenties, met voor hem als hij in de spiegel kijkt onzichtbare vooringenomenheid. In feite staat hij zelf in de schaduw van de mens. Als er al zoiets bestaat als evolutionaire psychologie dan is dit geheel te wijten aan hormonale processen in een organisme en in het geheel niet aan de verregaande psychologische processen die door hem worden verondersteld. En die nog wel van goddelijke herkomst zouden zijn of kunnen zijn. Nee erger nog, religies zouden ons van de status van heidense barbaar tot altuïstisch gedrag hebben opgevoed.
Hij stelt ook ergens de vraag wat ertoe heeft geleid dat religies zo alom tegenwoordig zijn in de culturen van de mensen. Daar had ik dit antwoord op maar vond het niet direct nodig Stan daarvoor van zijn berg in Italië af te laten dalen. Maar nu dus wel aangezien deze 'discussie' wordt voortgezet.

Sjuul van Dissel zei

Taal als communicatiemiddel maakt het mogelijk of denkbaar en alles wat mogelijk of denkbaar is dat komt nog of heeft bestaan in de toekomst of in het verleden. Maar voor nu in het heden bestaat het zolang het bestaat want de evolutie der soorten experimenteert voortdurend met alles wat mogelijk of denkbaar is, zelfs het ondenkbare is/wordt naar mijn bescheiden mening denkbaar gemaakt door de evolutie der soorten omdat niets zoveel de tijd heeft om alles mogelijk en dus in de toekomst denkbaar en dus bestaanbaar te maken, al is dit in eerste aanleg als experiment, omdat dit bij elkaar genomen de intrinsieke waarde ervan is voor de evolutie der soorten. M.a.w. het experiment is de quïntessens van het ontstaan en het voortbestaan der soorten. We hebben het dan dus over religie, om de vraag te beantwoorden, als een voortbrengsel van het bestaan van taal als communicatiemiddel. Maar de taal als communicatiemiddel heeft met een ontstaan van religie haar evolutionaire functie verloren, wat voor mij 1+1=2 is. Het dient alleen de soortvijandige soortgelijke parasieten en heeft geen andere evolutionaire functie. De evolutie der soorten heeft er allang mee afgerekend en dit is wat ik tenminste met al mij zintuigen en mijn verstand overduidelijk waarneem. Maar deze constatering is voor U uiteraard een conclusie te ver. Is in UW taal een onverdienstelijk taaloefeningetje in mijn taal. Tsja, in die logica past mij gepaste zwijgzaamheid ware het niet dat ik tot dezelfde soort behoor die weliswaar a-religieus door Uw soort evolutie der soorten mede is afgeschreven als zijnde levensvatbaar. Dat dit taalexperiment toch uiterst levensvatbaar is gebleken maar als bestrijder van parasieten als eerder genoemden minder, is natuurlijk jammer. Maar de evolutie der soorten heeft, ik zei het al eerder, net zo veel de tijd als het Universum.

Zo, en nu ga ik verder met mijn werkvakantie. Er is aan boord van mijn woonboot veel te doen dat alleen met mooi vakantieweer mogelijk is. Over de evolutionair psychologische aspecten van vakantievierende toeristen gesproken.
Maar ondertussen af en toe van Stans kijk op dat toeristenvee genieten laat ik me niet ontnemen.

AdR zei

@Sonja
Ik zou de internetversie van zekere cartoon nog steeds willen vinden.
Prentje 1: zo goed als ongeklede "inboorlingen" liggen te niksen of te dollen onder een palmboom. Dik ingepakte witten komen net van een schip en roepen streng tegen inboorlingen: "Get dressed properly!"

Dat is 1850. Voor nu prentje 2:
Witten liggen of lopen zo goed als nakend op het eiland rond. "Inboorlingen", keurig gekleed, roepen tegen toeristen: "Get dressed properly."

Zo is het gelopen... En dit mechanisme werkt inderdaad ook op allerlei plaatsen in Zuid-Europa.

Jan Verheul zei

Beste Stan,
Mogen we afspreken dat ik inderdaad niet weet of het meisje op de Segway gelukkig is met haar leventje, en dat jij dat evenmin weet, maar dat ze minstens de indruk geeft wèl gelukkig te zijn. En dat ze op een Segway rijdt komt volgens mij omdat er geen andere merken zijn. Niet omdat ze merk-geil is, zoals jij schrijft.

U beweert dat het mij niet interesseert of ze gelukkig is, maar daar slaat U de plank mis: het is het geluk van 'de mensheid' waar ik mij voor inzet. Dat geluk wordt door onze Zionistische vrienden met rasse schreden kapot gemaakt: Amerika naar de ballen. Europa onder de knoet van de bankiers, en het Midden Oosten wordt land na land in puin gelegd, precies zoals ze in 2003 al van plan waren: http://tiny.cc/i8mriw . En ze kunnen dit alleen maar doen omdat ze heel precies weten hoe propaganda werkt, zoals jij dat ook heel precies weet.

Dus had jeongelijk. Het geluk van dat meisje interesseert me in hoge mate. ( Waarbij dat meisje staat voor: 'de naïeve consument'. 'De gewone man'. )

Natuurlijk is de mens een kudde-dier. Natuurlijk is het zijn omgeving die bepaalt wat hij mooi en de moeite waard vindt. Maar de elite is geen haar beter hoor: ook zij worden geleefd door enkelingen die wèl door hebben hoe de hazen lopen. Kijk maar eens wat er van uw mooie 'kunst' terechtgekomen is, beste Stan: http://tiny.cc/ohiwiw

Ik ben het met U eens dat het fijn is als mensen dicht bij zichzelf blijven en op latere leeftijd een heerlijke authenticiteit vertonen. Maar originaliteit en creativiteit zijn slechts in bepaalde mate nuttig voor een samenleving. Als iedereen origineel en creatief zou zijn, dan zou de groep als geheel moeilijk bij elkaar te houden zijn.
Yuri Slezkine beschrijft in 'The Jewish Century" dat joden en zigeuners en nog enkele groepen als een soort service-providers in diaspora tussen andere volken leven. In zo'n groep is een hoge mate van originaliteit en creativiteit wel mogelijk. Hun speciale eigenschappen zijn dan precies waar de gastheer behoefte aan heeft.
Het is niet voor niets dat Israel ophield te bestaan en de joden er voor kozen in diaspora te gaan.( http://stanvanhoucke.blogspot.co.nz/2010/05/ron-en-rosa-van-der-wieken.html )
Al die kikkers zijn niet gemakkelijk in een kruiwagen te houden: de staat valt uiteen.

Het is dus niet zo wijs om te schrijven dat al die mensen die hun leven laten bepalen door de modes en de hypes, minder mens zijn. Stan geeft de indruk dat hij op hen neer kijkt. Ik heb die behoefte niet. Het is zoals het is.

Die jongens van de Frankfurter Schule trapten mijns inziens wel een enorme open deur in toen ze zeiden dat mensen zich als een kudde gedroegen. Het is bijna en gotspe dat juist zìj het kudde-gedrag van de mensen hebben gemobiliseerd om de gevestigde machten- de WASP's- te ondermijnen. Ik heb het meegemaakt. Ons werd aangeleerd dat wie 'out dropte' en 'om turnde' de hoogste graad van creativiteit en individualsme bereikt had. We gingen ons 'en masse' tegen de gevestigde orde verzetten! En wee diegene die niet mee deed. Dan denk ik aan Monty Python: in koor..."We are all individuals".

Tot zover. Vriendelijke groet, Jan Verheul.

AMERICAN STUDENTS ARE RISING UP TO ZIONIST POWER

  https://twitter.com/ShaykhSulaiman/status/1783896067039535497 Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman AMERICAN STUDENTS ARE RISING UP TO ZIONIST PO...