dinsdag 3 juli 2012

Eva Jinek's Advocaat


Eva Jinek, beoogde medepresentatrice van Nieuwsuur, die samen met Twan Huys het NOS/NTR programma zou presenteren. Naast Jinek haar 'grootste liefde'  Bram Moszcowicz en Linda de Mol, de laatste twee behorend tot de categorie van wat Huys 'grote namen' noemt en die dus in zijn televisieprogramma NOVA College Tour optraden.

De NRC bericht:

'Moszkowicz voor tuchtrechter wegens contante betalingen

BINNENLAND 
Advocaat Bram Moszkowicz moet zich voor de tuchtrechter verantwoorden wegens “het stelselmatig in ontvangst nemen van contante betalingen zonder dat sprake was van feiten en omstandigheden die dat rechtvaardigen”.

De deken van de Amsterdamse orde van advocaten, Germ Kemper, heeft een zogeheten dekenbezwaar ingediend bij de Raad van Discipline voor advocaten. Volgens Kemper heeft Moszkowicz ook nagelaten de gedragsregel na te leven om contante betalingen boven 15.000 euro te melden bij de deken.

ONDERZOEK VOLGDE NA BELASTINGONTDUIKING

De deken begon zijn onderzoek naar aanleiding van een publicatie in NRC Handelsblad. Vorig jaar meldde deze krant dat advocaat Bram Moszkowicz tussen 2003 en 2006 voor meer dan één miljoen euro belasting had ontdoken. Hij kreeg daarom van de belastingdienst een boete en een naheffing voor de niet opgegeven inkomsten. Het vermoeden van de fiscus was dat het ging om contante betalingen van cliënten, waarvan hij maar een deel administratief had verwerkt. Om er zeker van te zijn dat Moszkowicz de schuld zou betalen, heeft de fiscus een hypotheek van een miljoen euro gekregen op zijn kantoorpand aan de Herengracht.
Bij Kemper zijn ook klachten van een aantal cliënten van Moszkowicz binnengekomen over het in rekening gebrachte honorarium dat ook in contanten was betaald. De deken verwijt Moszkowicz ook dat hij bij het onderzoek naar de klachten “traag, ontwijkend en soms in het geheel niet heeft gereageerd”. Hierdoor schaadt Moszkowicz “het vertrouwen in de behoorlijke beroepsuitoefening”.'

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...