woensdag 13 juni 2012

Syrie 23


'Nieuwe post op Willy Van Damme's Weblog


Getuigen uit Qara

by willyvandamme
Een immens triest verhaal dat je in onze media of bij de VN nooit zult horen en komende deze namiddag van pater Daniel Maes uit de abdij van Dar Meir Yakub in Qara. Gebeurtenissen die plaats hebben met de volle steun van onze regering, incluis ook Pax Christi, Broederlijk Delen, de Groenen en Ecolo. Dit heet voor hen de strijd voor de mensenrechten!
SAM_6650
Enkele religieuzen in de binnenkoer van het heropgebouwde klooster van Dar Meir Yakub in Qara.
1. In de christelijke wijk van Homs zijn zware gevechten bezig. Gewapende opposanten hebben 300 christenen, vooral ouderen en gehandicapten die niet weg konden, gegijzeld en ze willen ze uitleveren tegen de vrije doortocht van 400 van hun gezinnen maar op voorwaarde dat hun identiteit niet wordt gecontroleerd! Van de 80.000 christenen zijn er nog 'n 400 over.
2. Deze morgen hebben de christenen van Qousseir een ultimatum gekregen dat over 6 dagen afloopt. Gewapende opposanten zijn de kerk binnengedrongen om deze te ontheiligen en zijn met de klokken gaan luiden. Zo iets is hier altijd gezien als een extreme vorm van heiligschennis.
3. Hier in Qara is geen veiligheid meer. De oppositie eist dat de winkeliers hun winkel sluiten. Er worden van hier uit goederen aan mensen in nood verdeeld. Deze morgen heeft moeder Agnes-Mariam dit gedaan langs het Rode Kruis tot grote woede van de oppositie die zegt dat ze geen bescherming meer zullen geven voor het klooster. Er heerst een totale willekeur.
Qara is gelegen nabij de stad Homs in het westen van Syrië, niet ver van Libanon.
Willy Van Damme
willyvandamme | 13 juni 2012 op17:07 | Categorieën:Uncategorized | URL:http://wp.me/pgSxv-1vO'




Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...