maandag 4 juni 2012

Israel as a Rogue State 350

De zionist Ad Bloemendaal die als correspondent van Het Parool al decennialang de zionistische propaganda in die krant verzorgt schreef onlangs dat 'Israel zich bedreigd [voelt] door migranten.' Dat is in wezen geen nieuws, aangezien de Joden in Israel zich altijd bedreigd voelen door alles en iedereen, met name zodra zij zelf andere volkeren bedreigen. Het slachtofferisme wordt er bewust gecultiveerd om te voorkomen dat de zionisten zich ooit dader zullen voelen en hun eigen verantwoordelijk onder ogen zouden moeten zien, zoals de Joods Israelische hoogleraar Benjamin Beit Hallahmi mij ooit eens uiteenzette toen hij wees op het feit dat ‘hoewel overal in de moderne wereld het kolonialisme verworpen is, Israël nog steeds een koloniale garnizoensstaat [is].’ Ondertussen 'gunde het land' vorig jaar '1 asielzoeker een verblijfsvergunning.' Volgens Bloemendaal wordt in een deel van Tel Aviv 'het straatbeeld gedomineerd door mensen uit de Filippijnen, India, Sri Lanka, Soedan, Eritrea en Ivoorkust,' en opnieuw Bloemendaal 'bijna alle Afrikanen zijn illegaal.' Deze tendentieuze berichtgeving moet als vergoeilijking dienen van het Joods racisme in het beloofde land. De Volkskrant citeert een zionistische racist die verklaarde dat 'de Afrikanen een kankergezwel [zijn],' en zoals bekend is kanker dodelijk en dient deze ziekte die van binnen uit het Joodse lichaam aantast te worden weggesneden. En dus worden de vreemdeling net zo gewelddadig gemaltraiteerd als de zionisten de Palestijnen behandelen. De weblog Joop bericht:


Aanslag op migranten in Jeruzalem

Politici wakkeren vreemdelingenhaat aan met opgefokte taal ... Parlementslid roept op illegalen aan de grens dood te schieten

In de vroege ochtenduren is maandag in Jerzualem een huis waar tien Eritreërs wonen met een brandbom aangevallen. Vier mensen moesten zich met brandwonden en ademhalingsproblemen in het ziekenhuis laten behandelen. Het incident komt in een tijd dat politici zich steeds grover uitlaten over migranten.
Bij de brand werd een verdieping van de woning verwoest. Op de muur van het huis was de tekst 'Ga weg uit de buurt' geklad.
De aanslag vond plaats enkele uren nadat premier Netanyahu zijn ministers had aangespoord om burgers uit Afrikaanse landen te deporteren, meldt de Israelische krant Haaretz. Omdat het vanwege de mensenrechtenschendingen niet mogelijk is de vluchtelingen naar Eritrea en Soedan uit te zetten, laat Netanyahu kampementen bouwen in de Negev-woestijn waar de migranten worden opgesloten.
Netanyahu en de minister van Binnenlandse Zaken Eli Yishai van de ultra-othodoxe Shas partij hebben de afgelopen tijd rabiate taal uitgeslagen over migranten. Er werd onder meer gesproken over een 'vloed van illegale indringers' die verantwoordelijk zijn voor misdaad en dat ze allemaal opgesloten of gedeporteerd moeten worden. Een lid van het Israëlische parlement stelde zondag dat iedere buitenlander die illegaal probeert de grens over te steken moet worden doodgeschoten, schrijft The Guardian.
Vorige week zijn bij een demonstratie tegen buitenlanders in Tel Aviv migranten aangevallen en ruiten van buitenlandse winkels ingeslagen. Een parlementslid dat aan de demonstratie deelnam noemde migranten 'een kanker in ons lichaam'.
Vorige maand bekritiseerde de Verenigde Staten de hardvochtige houding van de Israëlische regering tegenover vluchtelingen. Van de 4603 asielaanvragen in 2011 werd er slechts één erkend. Er zijn in Israël officieel 62.000 migranten. Vorig jaar staken 2000 migranten vanuit Egypte de grens over, meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Israël telt bijna 8 miljoen inwoners.
Foto voorpagina: Op de muur van het getroffen huis staat gekalkt 'Ga weg uit de buurt'

1 opmerking:

Sonja zei

Eind april werden er ook al brandbommen gegooid in huizen van migranten in Tel Aviv. Misschien kon de Nederlandse pers het nieuws deze keer niet meer tegenhouden.
De vraag is weer: wat zou er gebeuren wanneer migranten brandbommen in de huizen van joden zouden gooien...

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...