donderdag 14 juni 2012

De Waarheid van de SP 5


Een lezer attendeerde me op het volgende:

'68 Reacties op “De “opstand” in Syrië en het Libië-scenario”
  • mr. drs. Bou:
    Nota bene: JOOP !!! Pas op voor propaganda…
    Het kabinet is ongepast optimistisch; de Kadaffi-clan is wel verdreven maar de NAVO liet het land in chaos achter
    In de eindevaluatie over de NAVO-missie ‘Unified Protector’ in Libië toont het kabinet zich zeer tevreden over het resultaat van het militaire ingrijpen. Volgens de ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken is de ‘succesvolle’ missie ‘geslaagd in het behalen van de gestelde doelen’. Wie echter kritisch kijkt naar de gestelde doelen en de behaalde resultaten, moet concluderen dat het kabinet ongepast optimistisch is. De Kadaffi-clan is wel verdreven maar de NAVO liet het land in chaos achter.
    VN-Veiligheidsraadsresolutie 1973, die gewapende actie in Libië legitimeerde, roept nadrukkelijk op tot een ‘complete end to violence and all attacks against, and abuses of, civilians’. Het hoge aantal slachtoffers van de burgeroorlog in Libië – volgens de Nationale Overgangsraad zo’n dertigduizend doden en vijftigduizend gewonden, waaronder veel burgers – maakt meteen duidelijk dat de NAVO niet in staat bleek groot bloedvergieten in Libië te voorkomen of beëindigen. Resolutie 1973 werd gezien als de eerste toepassing van het principe ‘responsibility to protect’. In die opzet is de NAVO niet geslaagd.
    Een tweede bezwaar is het feit dat de NAVO bij het beschermen van burgers in Libië selectief te werk ging. Burgers werden zonder meer beschermd tegen aanvallen van het Kadaffi regime. Maar burgers die slachtoffer werden van aanvallen van opstandelingen, konden niet op de NAVO rekenen. De stad Tawargha is hier illustratief. Ooit woonden hier dertigduizend mensen. Opstandelingen beschuldigden hen ervan loyaal aan Kadaffi te zijn en hebben de stad volledig gezuiverd. Nu is Tawargha een spookstad. De NAVO trad niet op. Gold hier resolutie 1973 ineens niet meer?
  • excellentie zwembad:
    even copypaste van reactie zaplog :
    krokodillentranen van de heer van Bommel :
    http://www.radio1.nl/items/27801-adriaan-van-vuren-en-harry-van-bommel-over-ingrijpen-in-libi
    Luister hier een enthousiaste van Bommel die zwaar voor illegaal ingrijpen in Libie is .
    Iedereen met meer dan 2 hercencellen wist de uitkomst want we hebben dit zo vaak meegemaakt maar van Bommel stoot zich graag aan dezelfde steen . En ondertussen worden de simpele geesten rijp gemaakt om met Syrie hetzelfde te doen terwijl elke oplettende burger dondersgoed weet dat daar massamoorden worden gepleegd door door het westen gesteunde bendes radicalen .
    • Berend:
      Bommel, maar ook van Heijningen is CIA. Bij Bommel kwam ik er pas later achter, van Heijnigen en zijn kliek die hij meenam, was meteen duidelijk als je zijn achtergrond in Midden Amerika onderzoekt. Jan Marijnissen is hiervoor gewaarschuwd en wilde terugvechten. De infiltratie in de SP was echter al zo ver gevoderd dat Marijnissen korte tijd later werd kaltgestelt (gechanteerd?) Meerdere linkse SP-ers werden uit de partij gewerkt.
      Wat de gevolgen waren en wat er van de SP is terechtgekomen, zal een ieder die nadenkt nu wel duidelijk zijn.
  • excellentie zwembad:
    SP-Kamerlid Harry van Bommel is opgelucht dat met de val van Kadhafi deze oorlog in Libië voorbij lijkt te zijn. ‘Ik feliciteer de bevolking van Libië met het verjagen van het regime van Kadhafi. Libië kan nu aan een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis beginnen.
  • Ben:
    Ik kom zolangzamerhand maar tot een conclusie: politici zijn dom en/of crimineel.
    Ben
  • excellentie zwembad:
    Helaas was ik al een tijdje achter deze conclusie :(
  • excellentie zwembad:
    ook hier is van Bommel niet op zijn scherpst
    Probleem is met figuren als van Bommel dat ze hun informatie uit de Volkskrant en het NRC halen .
    Dus niet crimineel maar gewoon dom .
  • excellentie zwembad:
    @berend
    waar haal je die info vandaan?
  • excellentie zwembad:
    hmmmmmm…. iets beweren en zwijgen? :’(
  • Berend:
    Ok dan, ik ben geen lafaard, ben het alleen maar behoorlijk moe.
    Van Heijningen en zijn groepje werden lid van de SP. Van Heijningen kreeg vanwege zijn (vermeende) verdiensten in Midden Amerika en X min Y direct een verantwoordelijke functie in de SP en kwam op de 2e Kamer kandidatenlijst.
    In werkelijkheid was het een infiltratiepoging die door te laat ingrijpen van Marijnissen en andere ‘hardliners’ nog lukte ook.
    De SP krant de Tribune werd als eerste overgenomen.
    Hoofdredactrice Elma Verheij werd afgezet en de Heijningenkliek nam het over.
    Volgende (gelijktijdige stap) was het overnemen van het secretariaat en het bezetten van invloedrijke posities.
    Dit bleef uiteindelijk niet onopgemerkt. In Amsterdam ontstond een groepje die zich tegen deze overname ging verzetten. Vanuit het partijbestuur gaf Marijnissen opdracht dit verzet uit te breiden naar het hoogste niveau. Een afgevaardigde (ik ga verder geen namen noemen, zoek dat zelf maar uit), werd naar Amsterdam gestuurd om daar de leiding over te nemen. Dat gebeurde in directe samenwerking met de genoemde groep en 2 hoofdbestuurs-2e Kamerleden.
    Tijdens het Amsterdamse congres werd een deel van de oppositie, ondanks een hetze-campagne als kandidaat voor de Deelraad gekozen.
    De Marijnissen afgevaardigde en de 2 hoofdbestuurders pleegden echter verraad en kozen de kant van v Heijningen. Eigenbelang (de centjes) en het mooie baantje vonden ze belangrijker dan de linkse koers van de SP.
    Een van deze drie zei openlijk, toen hij er mee geconfronteerd werd: soms is het beter om geen ruggengraat te hebben.
    Niet alleen in Amsterdam werd er oppositie gevoerd, ook in andere afdelingen in het land hadden ze de infiltratie door. Inmiddels zijn al deze ‘lastposten’ de partij uitgewerkt, of zijn zoetgehouden met een bestuursbaantje, zoals bijvoorbeeld in Zaanstad.
    Iedereen die kijkt naar de huidige standpunten van de SP zal na het lezen van dit stukje nu kunnen begrijpen waarom ze zo naar de PvdA en Groen Links zijn opgeschoven en zelf de NAVO misdaden verdedigen.
    Dieper ga ik er niet op in, sorry voor Ben en Exellentie zwembad.
  • mr. drs. Bou:
    Beste Berend,
    In Middelburg gebeurde ook iets raars. Ik weet niet of het hier mee te maken heeft en ik weet er ook het fijne niet van, maar er waren na de laatste gemeenteraadsverkiezingen twee SP raadsleden die onmiddellijk uit de partij stapten! Maar ze wilden wel hun zetel behouden…
    Dat de SP nogal wat water in de rode wijn heeft gedaan, is zichtbaar. Ze willen regeren, een links kabinet! De PvdA doet nu wat rode wijn in het kleurloze rozen-water. En Groen Links is volgens mij zo volslagen de weg kwijt, dat ze GROEN met rood schrijven en LINKS met groen…
    In het Groene Boek van Gaddafi staat ook een hoofdstuk over politieke partijen. Het zijn machts-instituten en gekonkel om macht en baantjes komt daarom in alle politieke partijen voor!
    Het is op dit moment onmogelijk om de politieke structuur van Nederland drastisch te hervormen. Daarom is ook mijn hoop gevestigd op een links kabinet. De economie is op dit moment machtiger dan de politiek. Misschien dat een linkse regering daar verandering in kan brengen…
  • Berend:
    Beste Bou, ik heb geen enkele hoop dat een ‘linke’ regering werkelijke veranderingen tot stand kan, maar ook wil, brengen. We hebben in naam al ‘linkse’ regeringen gehad, met de PvdA er in en een CDA dat zich zogenaamd tot links had bekeerd (volgens de media dan). Als de SP met de twee anderen zou gaan regeren zullen ze de bevolking een wortel voorhouden en marginale verbeteringen aanbrengen, die niets voorstellen. Ze zullen zich beroepen op de slechte economische situatie (er is honderden miljarden aan papiergeld gedrukt waar ze van af moeten. Denk aan Frankrijk dat ooit zijn munt met het getal 100 ontwaarde) die in werkelijkheid niet bestaat omdat de enige werkelijke waarde de arbeidskracht is.
    Nee, de bestuurders worden allemaal van te voren uitgezocht en op het houten paard gezet. Door wie dat gebeurd heb je zelf vaak genoeg geschreven. Danst iemand niet naar hun pijpen, komt er wel een gehersenspoelde of ge-chipte ‘gek’ die hem of haar een kopje kleiner maakt.
    Veranderingen zullen van onderop moeten komen, maar alle linkse organisaties, leiders en partijen zijn zwart en kapot gemaakt (zie de SP)'

3 opmerkingen:

herman zei

Uiteraard is de SP geïnfiltreerd door de inlichtingendienst van de VS. Zo goed als alle linkse partijen over de hele wereld zijn geïnfiltreerd door de CIA.
Van Heijningen is een zeer dubieus figuur, wat mij betreft. De houding van Harry "Natuurlijk zijn de Amerikanen onze bondgenoten bij veiligheid en drugsbestrijding en dat mag zo blijven" van Bommel tegenover Libië lijkt me geen domheid maar een bewuste keuze.
Andere aanwijzingen zijn de typische pro-imperiale opstelling van de SP richting China en Rusland. Ook is de partij opvallend stil over de successen van Hugo Chávez, een van de weinige leiders die internationaal de ruggegraat heeft om het imperium echt de middevinger toe te steken.
Elke linkse politieke partij heeft een soort anti-gif nodig tegen infiltratie. Dat is lastig maar niet onmogelijk. Waarom zou de CIA wel in staat zijn de SP te infiltreren, en echte socialisten niet om de SP weer te herinfiltreren? :-)

Sonja zei

Ik moet ook denken aan (Stan heeft er ook over geschreven dacht ik) Harry "Nederland [is] het moreel aan Colombia verplicht om mee te werken met de bestrijding van het terrorisme." van Bommel.

herman zei

"I’ve known most of the social democratic leaders of America and the world since I was a little boy.  In the 1960s, I was told that the travel and hotel expenses of every member of the Socialist International, the Second International, of which Dmitri Papandreou of Greece was the President, was paid for by the CIA.  I watched the Socialist Party in America come to support the Vietnam War and to ban all criticism of the Vietnam War in its youth magazine.  So, it lost 90% of its members.  The theory was that you could not have Marxism until you freed the world from Stalinism.  And to do that, the Social Democratic Party of America, the socialist party, joined the Cold War effort and became the supporters of the Johnson Administration and the Vietnam War.  Politics was turned upside down by the triangulation of socialism and Stalinism and the ability of the United States to convince the social democrats of Europe that if it bribed them and paid them enough, they would be willing to support the banks, as a bulwark against communism and Stalinism.  So, the Social Democrats sold out with great personal benefit to themselves and really believed that the way to finance industry, to oppose the industrial exploitation, was to support financial exploitation.  They imagined that the banks would lead the world into economic progress, not in just the opposite direction of what the progressive era did. So, the result is that the Social Democratic parties of Iceland, of Latvia, of Scandinavia, and of other European countries, now believe the way to employ labour is by austerity."
Michael Hudson

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...