vrijdag 4 mei 2012

Revolt! 4

English below

Zoals velen al weten vindt er van 16 tot 19 mei weer een gigantisch internationaal protest plaats; vanuit alle delen van Europa komen duizenden activisten samen om dagenlang actie te voeren tegen de wrede wereld waar we in leven. Zie hier voor de Nederlandse tekst. De acties zullen variëren van grote demonstraties tot blokkades van de Europese Centrale Bank en andere instellingen. Je kunt die dagen zelf beslissen waar je wel en niet aan meedoet. Ook vanuit Nederland zijn we van plan met een bus gezamenlijk naar Frankfurt te gaan. Naast het belang van het protest is dit ook altijd zeer gezellig, en schept vaak nieuwe langdurige banden.

Voor een ieder die mee wil met de bus naar Frankfurt om de Europese Centrale Bank e.a. instanties te blokkeren (16-19 mei), zie hieronder, maar stuur sowieso zsm een mail naar: blockupy-frankfurt-nl@riseup.net

Het is nog niet 100% zeker dat er een bus gaat, maar er komt sowieso collectief vervoer. 

Hopelijk tot dan!

English summary:

From 16 to 19 May massive protests will descend on Frankfurt, to Block the European Central Bank and other institutions. We are planning to travel by bus as a group from the Netherlands. It is not sure the bus will succeed, but if not, we will organize alternative collective transport. So if you want to join, or want to be kept up to date, send an email to 
blockupy-frankfurt-nl@riseup.net as soon as possible! (See http://www.blockupy-frankfurt.org/en/Transnational for more information in English.)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

https://www.indymedia.nl/node/4138
In jouw mooie gastvrije stad waar iedereen zich thuis kan voelen, niet iedereen mag zomaar demonstreren, zeker niet met een zonnebril op verstevigd spandoek( bescherming tegen knuppels van ME). Vandaag aan de gemeenteraad een mail gestuurd.
Lees eens goed hoe de bereden ME met een dronken voorbijganger omgingen.
Geachte gemeenteraadsleden,
Op 1 mei heb ik een twitter gelezen van een van uw medewerkers. Hierop heb ik met een email gereageerd maar helaas nog geen reactie ontvangen.
Daar burgemeester van der Laan via de media liet weten ,bang te zijn voor de 1 mei demonstratie, voor het zwarte blok en voor krakers. Ik ben geen kraker, ben geen lid van welk blok dan ook, maar wel bezorgd om de speculanten, wapenbeurzen in Nederland( binnenkort een aandeelhoudersvergadering van de wapenindustrie) en tegen alle brievenbus- constructies om op die manier belasting te kunnen ontduiken in vele landen.
Ik ben absoluut niet gewelddadig , tegen elke oorlog, bezetting, globalisering die alleen de rijke landen ten goede komen, milieuvervuiling en meer onrecht, wereldwijd.
Ik wil u mijn ervaring van deze avond niet onthouden, cynisch geschreven maar recht uit mijn hart , recht uit mijn hart met woede en verontwaardiging.
Ik vraag u om de moeite te nemen om de gehele mail te lezen.
De mail is naar de heer Verburg gestuurd en deze wil ik graag met u delen.
vervolg volgende reactie. Jose

Anoniem zei

Beste Meneer Verburg,
Gisterenavond zag ik op uw twitter de woorden “Amsterdam een thuis voor iedereen”,” Amsterdam is thuis voor iedereen. Dynamisch, solidair en groen. En die stad, die maken we samen: elke dag opnieuw”. U had het erover dat u hoopte dat de ME de demonstratie goed zou beëindigen. Nou dat hebben zij gedaan, met veel geweld , klappen, duwen, arrestaties, paarden en ga maar zo door.
Echt om trots op te zijn, bevel is bevel ,maakt niet uit hoe . U wilt toch niet zeggen dat zo’n overmacht van politie , politiehelikopter er was voor de enkeling die een zonnebril of sjaal voor zijn gezicht had?
De sportschool heren in dienst van de politie/ gemeente, hadden er zichtbaar plezier aan om zo hard mogelijk te slaan, waren na afloop trots op hun optreden, ja dat kan als je mensen tot niets reduceert, dan voel je niets en kun je meppen. Meppen zij straks ook zo hard als de dames en heren aandeelhouders van de wapenindustrie hun opwachting maken in Amsterdam? Meppen zij ook zo hard als Apple via Nederland geld wegsluist , winsten die gebruikt kunnen worden ten behoeve van vele armen in de VS? Hoeveel helikopters hangen er dan in de lucht, hoeveel paarden zet u dan in en gebruikt u dan werkelijk uw waterkanon?
Hoe zit het met de huisjesmelkers, speculanten die de prijzen tot hemelse hoogten weten op te drijven, wat zet u in tegen deze praktijken?
Wat denkt u van een politie man te paard die in een steegje met zijn collegae te paard een dronken man, insloten, zijn flesje bier afpakte en de inhoud over de man heen gooide, krijgen zij volgend jaar, uit naam van de koningin, een lintje van uw burgemeester ? De dronken man had niet dronken mogen zijn, had thuis moeten blijven en geen bier over zijn paard mogen gooien. Deze dronken man wist helemaal niet dat hij in een demonstratie terecht was gekomen, leek aardig in de war en gooide volgens omstanders helemaal geen bier over het paard. Stel dat hij dat wel had gedaan, dan had deze man gearresteerd kunnen worden, of staat er in de wet dat in zulk geval de politie gerechtigd is om bier over het hoofd van de verdachte te gooien. Mooie wet zou dat zijn! Dit noem ik toch geen beschaving maar vernedering van een verdachte en verloedering van het recht.
Krijgt de held op zijn paard, die zijn nummer gaf, 4711, wilt u mijn naam weten, de heer Boldoot, een standje of een standbeeld voor bewezen dienst in zeer gevaarlijke omstandigheden?
Wat een laf gedrag en wat een inzet, voor wie, ten behoeve van wie en met welk doel? Het criminaliseren , stigmatiseren en het angst op wekken bij de “zogenaamde hard werkende burger die zich thuis moet voelen in Amsterdam?
U zou zich toch wat beter moeten informeren, het geweld kwam van de overheid en in dit geval van uw burgemeester.
Burgemeester in oorlogstijd?
Vrijheid moet je doen, moet je doorgeven, alleen voor bepaalde mensen die voldoen aan de opgelegde normen die de overheid heeft vastgesteld/gelegd.
Met walging heb ik dit allemaal kunnen meemaken en constateren,
U mag trots zijn op uw burgemeester en politie, trots dat zij de toets van ontmenselijking en minachting van het recht hebben gehaald,
Nu op naar bevrijdings dag wat daar gaat het toch om, democratie, vrijheid van meningsuiting en nog meer van die loze woorden.
Met dank voor uw aandacht en succes met het beveiligen van de werkelijke gevaren van de wereld en de mensheid,
Jose van Leeuwen.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...