vrijdag 23 maart 2012

Kees van Pelt. Christen Fundamentalist

DE SCHONE HANDEN VAN KEES VAN PELT (CU)

In augustus 2009 togen Kees van Pelt en zijn vrouw Ineke naar Israël om het Israëlische leger te assisteren op de militaire basis Bat Zap bij Ramla.


Kees en Ineke van Pelt op IDF basis Bat Zap bij Ramla, Israël 2009.

Kees van Pelt is burgerraadslid en fractiemedewerker van de ChristenUnie in Oud-Beijerland. En Van Pelt werkt al 23 jaar als ambtenaar bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Van Pelt assisteert een bezettingsleger. Helpt hen een handje bij de uitvoering van oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen. Zorgt ervoor dat de uitrusting van de Israëlische soldaten in orde is. Van een schurkenstaat die meer VN-resoluties tegen zich heeft dan alle andere landen ter wereld bij elkaar.

Wat drijft de christen Kees van Pelt om een Israëlisch legeruniform aan te trekken? Op Facebook-pagina van het Israëlische leger licht hij een tipje van de sluier op:


De reactie doet me denken aan 'arabist' Hans Jansen, die voorstelde om in Nederland doodseskaders op te richten tegen islamitische bedreigers, opdat Nederland "zijn vrede en vrijheid terugkrijgt": 

"We zijn collectief vergeten dat een vreedzame enclave als Nederland ter verdediging niet genoeg heeft aan haar eigen vreedzaamheid, maar ook een aantal gedisciplineerde rotzakken nodig heeft die zo nodig in het verborgene vuile handen maken bij het vechten voor vrede en vrijheid."

It's a dirty job but someone has to do it. Kees van Pelt wil graag aan de dirty job bijdragen, maar hij wil geen Palestijnen in de ogen kijken wanneer ze aangevallen of gedood worden. Kees van Pelt wil zijn handen schoon houden. Dus koos hij voor een comfortabeler 'oplossing': ervoor zorgen dat het bezettingsleger haar misdaden zo adequaat mogelijk kan uitvoeren.

Hetzelfde motiveerde Adolf Eichmann, zo lezen we in Hannah Arendt's verslagen van zijn berechting, gebuldend in het boek Eichmann in Jerusalem: A Report on the Banality of Evil. Het betreft het exemplarische gedrag van de Schreibtischmörder, de bureaumoordenaar, die achter de schermen de meest abjecte misdaden mogelijk maakt zonder persoonlijk de handen vuil te maken. Daar werd Eichmann in 1962 voor opgehangen, in de Givon gevangenis in Ramla- toevallig dezelfde plaats waar Kees van Pelt en zijn vrouw Ineke in 2009 hun assistentie verleenden aan het IDF.


Ineke van Pelt test oorlogsapparatuur voor Israëlische soldaten.

Van Pelt en zijn vrouw hesen zich in januari dit jaar voor de derde keer in het IDF uniform, via de Stichting Sar-El Nederland. Wiens voorzitter Max Arpels Lezer, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, verklaart:

"Ze krijgen geen geweer in handen, ze worden geen soldaat. Maar ze helpen wel in de strijd tegen de Palestijnen"

Op hun reislog legt het echtpaar uit waarom zij het Israëlische bezettingsleger helpen.

Eenvoudig; we geloven dat de Joden Gods volk zijn, we geloven dat God Zijn verbond met Israel nooit zal verbreken en we geloven dat Hij (duidelijk zichtbaar in de stichting van de staat Israel in 1948) Joden van over heel de wereld terugbrengt naar het land Israel en we willen graag gehoor geven aan de oproep in de Bijbel om hen waar mogelijk te helpen.

Zo "eenvoudig" is het? Is hulp aan een bezetting die de hele wereld veroordeelt "eenvoudig"? Is het "eenvoudig" te noemen dat volgelingen van Jezus en zijn vredesboodschap meehelpen aan oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen?


"Ze stopten zelfs explosieven in nagemaakte kilometerpaaltjes."
Kees en Ineke van Pelt brachten een bezoek aan het Etsel [Irgun] Museum in Jaffa, gebouwd op het puin van geruimde Palestijnen. Op de foto zien we dat Israël "laffe" (aldus JP. Balkenende) bermbommen gebruikte. In de tijd dat het ook Arabische bussen opblies.

Het bijbelse land moet etnisch gezuiverd worden van Palestijnen en Palestijnse Israëli's, om plaats te maken voor joden, teneinde een profetie in de bijbel vooruit te helpen. Dat is het geloof van het echtpaar Van Pelt. Maar zoals gewoonlijk verzwijgen dit soort religieus gemotiveerde extremisten, in wezen nog net zo antisemitisch als voor de oorlog, wat er volgens de bijbel daarna gaat gebeuren met de joden. Het plan van hun god is namelijk om alle (niet bekeerde) joden uit te roeien - om de grootste Entlösung aller tijden uit te voeren. Waarna christenen als Kees en Ineke van Pelt beloond zullen worden met het eeuwige leven naast hun god. Met liefde voor of compassie met joden heeft dat niets te maken. Ze 'helpen Israël' uitsluitend uit eigenbelang. Zo dacht ook de oprichter van de SGP dominee Kersten, die met de Duitse bezetters collaboreerde en joden verraadde: "Zie toch niet op dien Duitscher. Hij is slechts een roede in Gods hand."

→ Stichting Sar-El op dit weblog
→ Artikel over o.a. Sar-El van het persbureau IPS (David Cronin).
→ ChristenUnie op dit weblog

Kees van PeltKees van Pelt @keesvanpelt
They will find you! RT @haaretzonline: #IDF strike in #Gaza kills leader of Popular Resistance Committees bit.ly/zGIOhl
5:30 PM - 9 Mar 12 via Echofon
Op Twitter juichte Kees van Pelt onlangs buitengerechtelijke executies cq politieke nmoorden toe.


2 comments:

  1. wat doet kees van pelt precies? waar kan ik dit vinden. volgens mij schendt hij het internationaal recht, en iedere willekeurige burger kan bij het openbaar ministerie aangifte doen van een strafbaar feit en verzoeken van pelt juridisch te vervolgen.

    in 2004 riep het internationaal gerechtshof in den haag in een aparte clausule van zijn advisory opinion alle staten op ‘geen hulp of steun te verlenen voor het in stand houden van situatie die door de … bouw [van de muur] is geschapen.’ met andere woorden: als de ingezetenen van een staat de internationale rechtsregels overtreedt dient hij door zijn eigen overheid te worden gecorrigeerd.
    Reply
  2. hier zijn de twee betreffende bepalingen uit de advisory opinion van het internationaal gerechtshof, een uitspraak die door nederland en de eu is erkend als rechtmatig. de bij de vn aangesloten staten

    'are also under an obligation not to render aid or assistance in maintaining the
    situation created by such construction. It is also for all States, while respecting the United Nations
    Charter and international law, to see to it that any impediment, resulting from the construction of
    the wall, to the exercise by the Palestinian people of its right to self-determination is brought to an
    end.'
    http://www.icj-cij.org/docket/files/131/1677.pdf

    van pelt schendt dit nu.



    Dagblad De Pers van vandaag:

    '


    Nederlandse christenen werken voor Israëlische leger

    #Vrijwillig

    Categorie: Buitenland
    Door: Eva Ludemann 
    Gepubliceerd: gisteren 22:45
    Update: vandaag 09:46
    Wat doet een fractiemedewerker van de ChristenUnie Oud-Beijerland in een uniform van het Israëlische leger?
    ‘Helpen is beter dan vechten. Maar soms moet je het laatste doen.’ Kees van Pelt twittert wat af vanuit Israël. Jaarlijks neemt de fractiemedewerker van de ChristenUnie in Oud-Beijerland drie maanden vrij om in Israël vrijwilligerswerk te doen. Onder andere in het Israëlische leger.
    Trots poseren hij en zijn vrouw Ineke in het olijfgroene uniform van dat leger. De foto circuleert op internet. Kees zette ook een filmpje op YouTube, waarop is te zien hoe Ineke materieel voor Israëlische soldaten sorteert op de militaire basis Bat Zap bij Ramla. ‘Wat ben je aan het showen?’ vraagt Kees vanachter de camera. Te zien is een kamer vol ?communicatieapparatuur, op de achtergrond klinkt harde Israpop. ‘Ik controleer deze draden’, antwoordt Ineke. Ze draagt een legerbroek met daarboven een zwart hemdje, haar uniformjasje hangt over de rugleuning van haar stoel. Achter haar, op de grond, ligt een hoop legerhelmen met ingebouwde headset. ‘Ik kijk of hier een rood lampje gaat branden’, zegt Ineke. ‘Dan zet je de helm op en dan blaas je in de microfoon.’ Lachend voegt ze de daad bij het woord. ‘En dan weet je dat ie het doet en ga je naar de volgende.’
    Niet verboden
    Wat doet een fractiemedewerker van de gemeenteraad in Oud-Beijerland in een uniform van het Israëlische leger? Een leger van een land dat internationaal in toenemende mate onder vuur ligt vanwege de voortdurende bezetting van de Palestijnse gebieden, geweld tegen Palestijnse burgers en de kolonisatie en de facto annexatie van Palestijns grondgebied.
    Sinds 2009 vertrekt Van Pelt met zijn vrouw in januari naar Israël. Twee keer werkten ze voor het Israëlische leger, op dit moment in een bejaardentehuis in Neve Efal, zo’n twintig kilometer ten oosten van Tel Aviv. Van Pelt in een bericht: ‘Ik was liever weer in het leger gegaan!’
    Draagt Van Pelt met zijn vrijwillige werk in het leger niet bij aan het voortduren van de Israëlische bezetting? ‘Dat is een ingewikkelde kwestie’, zegt hij. ‘Maar wij werken voor een leger dat zich verdedigt tegen aanvallen op de staat Israël en haar burgers, onder wie overigens ook Arabieren.’
    Van Pelt ziet geen probleem in de combinatie van zijn werk voor de gemeenteraad van Oud-Beijerland en zijn werk als adviseur voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. ‘Ik ben burgerraadslid en heb in de dorpspolitiek nooit te maken met dossiers over Israël. Nergens wordt ons verboden de Joden te helpen, integendeel; God heeft beloofd Zijn volk nooit te laten ‘vallen’. Dan mogen wij dat toch zeker niet doen?
    De Van Pelts melden zich jaarlijks aan als vrijwilligers bij de Nederlandse tak van de internationale organisatie Sar-El, de afkorting van Sheirut Le’Yisrael, wat ‘dienstverlening aan Israël’ betekent.
    Geen geweer
    Sar-El werft vrijwilligers om ten minst drie weken per jaar in Israël te werken, op militaire bases of in de zorg. De Joodse voorzitter van Sar-El Nederland, Max Arpels Lezer, stelt op de website dat de vrijwilligers ‘geen geweer in handen krijgen, ze worden geen soldaat. Maar ze helpen wel in de strijd tegen de Palestijnen’. Enkele voorbeelden van de taken van de vrijwilligers: parachutes en wapens controleren, eenvoudige reparaties aan tanks verrichten, plunjezakken klaarmaken, metalen elementen voor bunkers maken en de voorraden bijhouden.
    Hoeveel Nederlanders jaarlijks voor Sar-El naar Israël vertrekken, is niet bekend. In 2006, het jaar van de laatste Israëlisch-Libanese oorlog, waren het er meer dan gemiddeld, in totaal 55. Onder wie ook Marjolein Hak, wethouder (CDA) van Werkendam, die met haar 15-jarige dochter bij het uitbreken van die oorlog naar Israël vloog om het Israëlische leger op militaire bases rond Tel Aviv met hand- en spandiensten bij te staan.
    De vroom christelijke vrijwilligers zijn onvoorwaardelijk pro-Israël. Op de reisblog van Kees en Ineke van Pelt is geen onvertogen woord over Israël te lezen. Bij Israëlisch geweld tegen Palestijnen gaat het steevast om ‘preventieve acties’ tegen ‘Arabische terroristen’. Van Pelt is enkele keren op de Westelijke Jordaanoever geweest, maar nog nooit in de nederzettingen, al zou hij dat wel willen. En misschien gaan hij en zijn vrouw ooit ook Palestijnse christenen helpen. ‘We kennen daar nog geen organisaties.’ Vooralsnog blijft het Israël.




3 opmerkingen:

Sonja zei

Pfff, een linkje naar mijn weblog had er best wel bij gekund hoor, mevrouw Ludemann.

stan zei

tja, zo zijn de nederlandse journalisten nu eenmaal. maar goed, toch mooi aandacht voor je onderwerp.

Sonja zei

Het kopje "niet verboden" van Ludemann is merkwaardig. Ten eerste houdt het geen verband met de tekst die eronder staat, en ten tweede: wie zegt dat? Het is nog nooit aan de wet getoetst. Misschien is het wel verboden, dienen in het leger van een ander land - zeker wanneer er sprake is van oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...