vrijdag 4 februari 2011

Survival International

SURVIVAL INTERNATIONAL PERSBERICHT

4 februari 2011



Unieke video ongecontacteerde stam met voice-over Gillian Anderson

Gillian Anderson draagt een Survival t-shirt,
ontworpen door Richard Long ©Survival
Filmster Gillian Anderson heeft de nieuwe campagne van Survival International, om ’s werelds laatste ongecontacteerde stammen te beschermen, gelanceerd met een bijzondere nieuwe korte documentaire.

Bekijk de video, met de voice-over van Gillian Anderson

De unieke video laat tot in de kleinste details ongecontacteerde Indianen zien in Brazilië, langs de grens met Peru. Dit zijn de eerste bewegende luchtbeelden ooit van een geheel van de buitenwereld geïsoleerd levende gemeenschap.

Anderson zei vandaag: “Wat sterk naar voren komt uit deze geweldige beelden is hoe gezond en zelfverzekerd deze mensen lijken. Ik hoop dat ze met rust gelaten worden, maar dat kan alleen als de houthakkers worden tegengehouden.”

De beelden komen van de BBC, in samenwerking met de Braziliaanse overheid, voor de nieuwe serie ‘Human Planet’ op BBC 1 en werden 3 februari uitgezonden. De Braziliaanse overheid heeft toestemming gegeven aan Survival International om de beelden te gebruiken voor haar campagne. Eerder deze week werden foto’s van de stam wereldwijd gepubliceerd door Survival International.

Het voortbestaan van deze stam wordt ernstig
bedreigd door de illegale houtkap in Peru, in het
gebied nabij de grens met Brazilië.
© uncontactedtribes.org/fotosbrazilie
Reeds heeft de wereldwijde media-aandacht, die volgde na publicatie van de foto’s, de Peruaanse autoriteiten aangezet tot actie. De autoriteiten hebben aangekondigd dat zij zullen samenwerken met het Braziliaanse Departement voor Inheemse Zaken (FUNAI) om het gebied beter te beschermen.

Het voortbestaan van deze stam wordt namelijk ernstig bedreigd door de illegale houtkap in Peru, in het gebied nabij de grens met Brazilië. De Braziliaanse autoriteiten vrezen dat de Peruaanse ongecontacteerde stammen het buurland Brazilië worden ingedreven, waar een grote kans bestaat dat beide groepen met elkaar in conflict komen.

Stephen Corry, directeur van Survival International, zei vandaag: “De zeer gevaarlijke toekomst van ongecontacteerde inheemse stammen zouden een wereldwijde zorg moeten zijn. Met Gillian Andersons hulp trekken we meer aandacht naar het probleem. Van belang is dat de wereld eindelijk een echte halt toeroept aan de eeuwen van vernietiging.”


Noot voor de redactie: Wegens licentiebeperkingen, kunnen wij de beelden niet uitgeven aan omroepen of  online uitgevers. Wel is het toegestaan om de beelden te ‘embedden’. 



Om het bericht online te bekijken: http://www.uncontactedtribes.org/beeldmateriaalbrazilie

Voor meer informatie en indien u gebruik wilt maken van de bijgevoegde foto kunt u contact opnemen met onze persvoorlichter in Londen:
Miriam Ross    
T: (+44) (0)20 7687 8743
E: mr@survivalinternational.org
W: www.survivalinternational.org

Voor informatie over de Nederlandse afdeling van Survival International:
Nellie Werner
T: (+31) (0)20 6860850
E: nw@survivalinternational.nl 
W: www.survivalinternational.nl 

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...