maandag 17 januari 2011

Pieter de Gooijer. Loyaliteit


Een ambtenaar dient loyaal te zijn aan de politiek verantwoordelijken, dat is wettelijk vastgelegd. Een ambtenaar die deze fundamentele regel schendt komt in aanmerking voor ontslag. Een ambtenaar die achter de rug om van de politiek verantwoordelijken de Amerikaanse regering verzoekt een Nederlandse minister onder druk te zetten, overtreedt op flagrante wijze de regel en dient ontslagen te worden.

Pieter de Gooijer daarentegen, directeur-generaal politieke zaken op het ministerie van Buitenlandse Zaken is door het rechtse kabinet Rutte afgelopen vrijdag voorgedragen om ambassadeur van Nederland te worden bij de Europese Unie, dit met goedkeuring van de joodse minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal die de banden met Israel wil aanhalen en de 'Joodse staat' dus beloont voor de schendingen van het internationaal recht. Interessant hierbij is dat ik uit betrouwbare bron weet dat dezelfde Pieter de Gooijer in zijn functie als directeur-generaal zich in een gesprek liet ontvallen dat wanneer de Palestijnen een eigen staat zouden krijgen de Palestijnse Israeli's daar kunnen gaan wonen, desnoods gedwongen, en dat Nederland dan bereid zou moeten zijn troepen te sturen om de bezetting van Israel over te nemen, dit alles natuurlijk in het kader van een zogeheten 'vredesmissie'. Toen De Gooijer erop gewezen werd dat dit in strijd zou zijn met het internationaal recht antwoordde hij dat dergelijke zaken nu eenmaal wel meer in de geschiedenis gebeuren.

Welnu, deze topambtenaar zou dus de belangen van Nederland bij de EU moeten gaan behartigen. De Gooijer houdt zich niet aan de wetten in Nederland en respecteert tevens niet het internationaal recht. Het zou een aanfluiting zijn als hij als ambassadeur met steun van onder andere Uri Rosenthal de belangen van Israel zou kunnen gaan behartigen en niet de belangen van Nederland, net zomin als hij als directeur-generaal de Nederlandse belangen behartigde, maar de Amerikaanse. De politici moeten zich nu afvragen hoe -- gezien zijn staat van dienst -- deze Pieter de Gooijer vertrouwd kan worden. Eens kijken of we nu een oppositie in Nederland bezitten.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Stan,

Kunnen wij hier iets tegen doen, dat dat niet door kan gaan?

Corrie

stan zei

de volksvertegenwoordigers aanschrijven. ik heb deze informatie doorgestuurd naar de media en kamerleden en europarlementariers die buitenlandse zaken in hun pakket hebben. of het iets helpt weet ik niet, ik ben uiterst sceptisch, want de corruptie oftewel het poldermodel is alomvattend.
stan

Anoniem zei

Directeur-Generaal?

stan zei

dat is inderdaad zijn officiele functie, directeur-generaal politieke zaken.

Anoniem zei

Aanklacht wegens samenzwering en vervolging lijkt mij op zijn plaats.

Anoniem zei

Deze meneer moet zich schamen.En moet vervolgd worden.

Anoniem zei

De Gooijer houdt zich niet aan de wetten in Nederland en respecteert tevens niet het internationaal recht.

Anoniem zei

en er is nog meer...

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...