zaterdag 29 januari 2011

Boycot Israel 99


Een Europese sportmanifestatie in Israel? In een schurkenstaat die de Palestijnen onderdrukt? Steun een boycot. Sportiviteit in een staat die het internationaal recht permanent schendt. Welke gek verzint dit? Bovendien is Israel geen Europees land, net zo min als andere landen uit het Midden-Oosten dit zijn. Hoe kan dit het best gesaboteerd worden?


Israël krijgt EK onder 21 jaar in 2013

Uitgegeven:27 januari 2011 21:22
Laatst gewijzigd:27 januari 2011 21:22

NYON - Het Europees kampioenschap voor voetballers onder 21 jaar vindt in 2013 in Israël plaats. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA donderdag besloten.

Israël kreeg de voorkeur boven Bulgarije, Tsjechië, Engeland en Wales. Op 3 februari wordt geloot voor de kwalificatiereeks, waaraan ook Jong Oranje meedoet.
De Israëlieten zijn als organiserend land automatisch geplaatst voor het EK. De eerste keer dat de Israëlische beloften meededen aan het Europese titeltoernooi was in 2007 in Nederland.

Denemarken

Dit jaar wordt het EK gespeeld in Denemarken. Jong Oranje heeft zich onder leiding van bondscoach Cor Pot niet weten te plaatsen voor dat toernooi.
Nederland, dat twee keer het EK onder 21 wist te winnen, moest in de play-off buigen voor Oekraïne.
© ANP

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...