maandag 27 december 2010

Rosanne Hertzberger. Racisme 4


Sonja zei

Rosanne is heel blij met je artikel Stan, lees maar:
http://twitter.com/ryhertzberger

HOERA, één of ander helder licht beticht me van racisme. http://stanvanhoucke.blogspot.com/2010/12/rosanne-hertzbergers-racisme.html

hij plaatst trouwens wel mijn stuk integraal online. zal ik die gewoon voor de grap een rekening van honderd euro sturen?

http://stanvanhoucke.blogspot.com/2010/12/rosanne-hertzbergers-racisme-2.html


En voor de grap zal ik die honderd euro niet betalen, om de simpele reden dat het maatschappelijk belang van kritiek op haar stukje in een landelijke krant boven haar financiele belang gaat. Hertzberger verwoordt de ressentimenten die op dit ogenblik in Nederland steeds meer de boventoon voeren.

100 euro? En voor maar honderd euro heeft ze zichzelf geportretteerd als raciste. Wat mankeert haar toch? Meer daarover later.


2 opmerkingen:

Sjuul van Dissel zei

Ze mag/moet om abonnees te werven op alles schieten wat beweegt. Dat doet ze gretig. Je probeert een betekenis te hechten aan haar schrijfseltjes. Heb ik ook geprobeerd maar helaas. Het is teveel eer voor dat kipje zonder kopje/meisje zonder wijsje. Na de headbanggeneratie kwam deze generatie. Zij zou jou 100 euro moeten betalen voor de eer en aandacht die je er nog iets teveel aan geeft.
http://www.nrcnext.nl/columnisten/2010/04/07/armoede/
http://www.rosannehertzberger.nl/?p=16 over bevrijdingsdag. Ook al niet aan haar besteedt.

AdR zei

Dat is toch eigenlijk het onbegrijpelijke.
Waarom krijgt zo'n talentloos type een column in een dagblad? Is ze Familie Van De Een Of De Ander? (reden voor haar te meer natuurlijk om de verachtelijke Heel Andere te haten).

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...