zaterdag 11 december 2010

Israel als een Schurkenstaat 293

En hier kunnen de vrijblijvende westerse critici wel iets aan veranderen, maar omdat het Israel betreft en niet China durven ze niets te doen. Wel kritiek op een staat met meer dan een miljard inwoners, maar niet op een staatje van 5 miljoen inwoners.


Klokkenluider Israël mag prijs niet ophalen
vrijdag 10 december 2010 | 15:52
Tekstgrootte

BERLIJN (ANP) - Israël staat niet toe dat Mordechai Vanunu, die een lange celstraf heeft uitgezeten wegens onthulling van het Israëlische kernprogramma, een prijs gaat ophalen in Duitsland. De organisatoren van de Carl von Ossietzkyprijs hebben dat vrijdag gemeld.

Vanunu zou de prijs zondag in Berlijn krijgen voor zijn werk voor ontwapening. De organisatoren hebben nu besloten de uitreiking te annuleren. In plaats daarvan houden ze een betoging voor de 56-jarige kerngeleerde.

Vanunu onthulde in 1986 de bouwtekeningen van de kerncentrale Dimona. Na achttien jaar celstraf is hij in 2004 vrijgelaten, maar hij moet steeds toestemming vragen voor buitenlandse reizen en contact met buitenlanders.

Vrijdag kon ook de Chinese winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede zijn prijs niet ophalen. De Chinese overheid gaf hem en zijn familieleden geen toestemming naar Oslo te reizen.



http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/bdbuitenland/7777710/Klokkenluider-Israel-mag-prijs-niet-ophalen.ece

1 opmerking:

Jan Verheul zei

Beste Stan,

dit lees ik vandaag op WiK.
Ik denk dat U het interessant vindt:

Opmerkelijk. In Canada heeft een Joodse studente, Jennifer Peto, haar thesis met succes verdedigd en heeft haar master gekregen. Haar thesis:

"The Victimhood of the Powerful:
White Jews, Zionism and the Racism of Hegemonic Holocaust Education"

behelst zogenoemd "Joods Slachtofferisme". Hier kunt u de thesis vinden.

https://tspace.library.utoronto.ca/bitstream/1807/24619/1/Peto_Jennifer_201006_MA_thesis.pdf

De Canadese politiek is hierover zo verbolgen dat voor het eerst in de geschiedenis het Candees parlement zich bezig houdt met de promotie van een universitair student.

http://www.nationalpost.com/Thesis+Jewish+privilege+rebuked+sparking/3949150/story.html

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...