dinsdag 7 december 2010

Frits Bolkestein Tevreden Zijn.

Arafat als Arabier afgebeeld lijkt sprekend op het beeld van de jood zoals hij voor de oorlog door antiemieten werd afgebeeld.











Julius Streicher tijdens het Proces van Neurenberg.





De in Frankrijk wonende Frits Bolkestein heeft weer nieuws gemaakt in de polder. Ditmaal vanwege zijn advies aan 'bewust levende joden' in Nederland om hun vaderland te ontvluchten vanwege eh... vanwege de islam of zoiets. In een artikel in de Volkskrant van vandaag zegt deze bewust levende niet-jood dat:

'Ik doel op bewuste of herkenbare joden, niet op mensen als Job Cohen, die niet direct als zodanig herkenbaar zijn.'

Pardon? Wat staat hier nu? Wat wordt geimpliceerd dan wel gesuggereerd? Ik heb ooit eens geschreven dat de overeenkomt tussen de antisemiet en de filosemiet het feit is dat beiden de jood als 'de ander' zien, als de buitenstaander, degene die er eigenlijk niet echt bij hoort, die afwijkend is van de rest der mensheid, iemand voor wie andere wetten gelden. Van de antisemiet mag een jood niets, van de filosemiet mag een jood alles. En wel omdat hij/zij 'de ander' blijft, niet iemand zoals wij. Dat is de kern van zowel het antisemitisme als het filosemitisme.

Welnu, hoe ziet een herkenbare jood eruit? Ziet mijn eigen 'aangetrouwde' familie er als 'herkenbare joden' uit? Ik weet het niet, omdat ik allereerst nooit zo naar mensen kijk en bovendien weet dat joden niet herkenbaar joods eruit hoeven te zien, net zomin als een niet-jood als Bolkestein er niet als een niet-jood uit hoeft te zien. Hoe hij er wel uit ziet, weet ik eigenlijk niet. Ook daar denk ik niet over. Hoewel, nu ik erbij stil sta, denk ik dat Bolkestein op een hete aardappel lijkt. Kunt u me nog volgen? De gedachtekronkels van lieden als Bolkestein zijn ondoorgrondelijk en zelden aangenaam. Maar goed, komen we bij de bewering dat de jood Job Cohen 'niet direct als zodanig herkenbaar' is. Allejezus, wat nu weer? Iemand met de naam Cohen is niet 'direct herkenbaar' als joods? Meneer Cohen, bent u joods? Mevrouw Femke Boersma, bent u een Italiaanse? Zou Bolkestein niet weten waar de naam Cohen vandaan komt, waar het van afgeleid is? Of doelt Bolkestein op de stereotypen van een jood zoals Julius Streicher in het blad Der Stürmer gaf? Dikke lippen, kromme neus, gluiperige ogen, kortom precies zoals Yasser Arafat jarenlang door keurige westerse cartoonisten werd afgebeeld. Zou hij dat bedoelen? Nogmaals, net als God zijn Bolkesteins wegen ondoorgrondelijk en zelden aangenaam. 'Herkenbare joden.' De gekte in Nederland is nog lang niet uitgewoed. Mark my words.

2 opmerkingen:

Sonja zei

Ik was al bezig aan een logje :) - de foto van Streicher hier is veelzeggend.
-----

De anti-islamactivist Bolkestein geeft geen 'advies' maar manipuleert de massa.

Omdat het in zijn kringen niet salonfähig is om Marokkanen voor nazi uit te maken, althans niet in het openbaar, maakt hij gebruik van een omgekeerde argumentatie die archaïsche ressentimenten moeten losmaken bij het publiek. Hij stelt niet gewoon dat antisemitisme strenger moet worden aangepakt, maar hij poneert zichzelf als antisemiet, door te stellen dat joden die als jood te herkennen zijn, maar moeten vertrekken uit Nederland. En ja hoor, zowel de media, de politiek, en natuurlijk onze horde moslimhaters tuinen er massaal in. Hersenloos laten ze zich bespelen, en men roept op bevel: nee, dán de Marokkanen er maar uit! En dat was precies Bolkestein's bedoeling.

Met het aanjagen van xenofobische reflexen doet Frits Bolkestein precies hetzelfde als de Duitse agitators die de holocaust aan de bevolking moesten verkopen: de brave hardwerkende Duitser werd bedreigd door een "Fremdkörper" in de samenleving, die niet wilde integreren, die niets bijdroeg aan de samenleving, die onbeschaafd was, "a corrupt mixture of inferior desert tribes" en "a destroyer of real and ideal values, a denier of any upward progress, a plague for body and soul. ... Jewry has shown itself to be the thief of the material possessions of the host peoples, as a destroyer of culture and as a parasite everywhere and in every way from the dim past through the present day. The double face of Judah grins through the millennia." Aldus Hermann Esser [collega van Streicher] in Die jüdische Weltpest (Zentralverlag der NSDAP, 1939).

De uniformen zijn inmiddels afgeschaft, maar de bron is hetzelfde gebleven.

Lucas zei

Kostelijk leesvoer over een herkenbare Jood die niet Joods is: "Een echte Jood zoals ik" van Heere Heeresma Jr.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...