vrijdag 3 december 2010

De Nuance van de NRC 191


Opvallend: The Moscow Times besteedt geen woord aan Wikileaks onthullingen over Poetin
Geplaatst op: donderdag 2 december 2010
Door: Monique Smits
Categorie: Media
Bron: The Moscow Times
Terwijl vrijwel alle internationale kranten- en nieuwssites op basis van de gisteren onthulde Wikileaks documenten berichten over Poetins corruptie en de banden die hoge Russische functionarissen met criminelen zouden hebben, schrijft The Moscow Times er tot op heden met geen woord over. Ook niet over Poetins meedogenloosheid, zijn cynisme en zijn lage arbeidsethos.
The Moscow Times werd in 1992 opgericht door Derk Sauer, tegenwoordig mede-eigenaar van NRC Handelsblad. Ooit kon zijn Engelstalige krant zich erop beroemen de laatste echt onafhankelijke krant in de Russische hoofdstad te zijn.
Sauer is na de verkoop van zijn uitgeverij Independent Media nog steeds CEO van The Moscow Times.

Bron: The Moscow Times
http://welingelichtekringen.nl/in-de-moscow-times-staat-geen-woord-over-de-wikileaks-onthullingen.html


Mijn vraag: waarom deed Derk Sauer aan Censorship by Omission? Opvallend is ook dat de NRC zich zo passief opstelt, zelf niets uitzoekt, maar wel een campagne voert tegen Assange die datgene onthulde wat de NRC al die jaren verzweeg of niet wist. Waarom zou mijn oude kameraad Derk zo zwijgzaam zijn over de mogelijke contacten tussen Russiche politici en de overal aanwezige Russische mafia? En waarom geen woord 'over Poetins meedogenloosheid, zijn cynisme en zijn lage arbeidsethos?'
Het feit dat elke onthulling van WikiLeaks aantoont hoe onwetend de commerciele media als bijvoorbeeld de NRC zijn of pretenderen te zijn, moet pijnlijk zijn voor de redactie van de 'kwaliteitskrant,' nietwaar? Allemaal vragen Sjoerd en Steven de Jong die jullie aan de lezer kunnen voorleggen, in plaats van de volgende nonsens:


vrijdag 3 december 2010 door Steven de Jong
Assange beschikt over ‘UFO-geheimen’

WikiLeaks beschikt over overheidsdocumenten waarin verwezen wordt naar UFO’s. Dat zegt de opgejaagde voorman Julian Assange in reactie op lezers van de Guardian-website.
Toch ridiculiseert hij de “vele rare types” die hem e-mailen over eigen ontdekkingen van buitenaardse interventies op aarde. Ze voldoen volgens hem niet aan de publicatieregels van de klokkenluiderssite. Een vereiste is dat de documenten origineel zijn en dus niet zelf opgesteld. Over de UFO-informatie die hij betrouwbaar acht liet hij vrijdagmiddag niets los.
In anderhalf uur tijd kreeg Assange meer dan 900 vragen, waarin weinig kritiek op hem verborgen zat. Het merendeel is vol lof over WikiLeaks werkwijze. ‘Blackfish’ noemt hem de Che Guevara van de 21ste eeuw. Een aantal vindt het gezien de aanvallen op de WikiLeaks-website tijd om alle 251.287 documenten in één keer te openbaren. “Wat is het wachtwoord van the insurance file“, vraagt ‘JakeS’, doelend op een versleuteld bestand op internet waarin mogelijk alle ambtsberichten zitten.
Assange laat in het midden of de 22-jarige soldaat Bradley Manning de bron van het lek is. Maar als hij dat is, zoals het Pentagon beweert, dan is hij volgens Assange “zonder twijfel een ongeëvenaarde held”.
Het debat over zijn journalistieke profiel vindt Assange onzinnig. “Ik ben vooral een publicist en hoofdredacteur die andere journalisten regisseert.” De impact van WikiLeaks verbaast Assange niet. Dat zijn concept een wereldrol zou gaan spelen voorspelde hij al in 2007, toen uitgelekte gegevens over corruptie de verkiezingen in Kenia beïnvloedden.
Tom Flanagan, adviseur van de Canadese premier, zei eerder deze week dat Julian Assange geliquideerd moet worden. Andere conservatieve prominenten sloten zich daar bij aan. Assange: “Zij moeten aangeklaagd worden wegens het aanzetten tot moord.”

4 opmerkingen:

Paul J zei

"WikiLeaks beschikt over overheidsdocumenten waarin verwezen wordt naar UFO’s. Dat zegt de opgejaagde voorman Julian Assange in reactie op lezers van de Guardian-website. Toch ridiculiseert hij de “vele rare types” die hem e-mailen over eigen ontdekkingen van buitenaardse interventies op aarde."

Als het in een overheidsdocument staat moet het volgens Steven de Jong wel waar zijn. Wat een journalistieke sufkees. Geen wonder dat de lezers weglopen bij de kranten...

Sonja zei

Mr Assange,
have there ever been documents forwarded to you which deal with the topic of UFOs or extraterrestrials?


Julian Assange:
Many weirdos email us about UFOs or how they discovered that they were the anti-christ whilst talking with their ex-wife at a garden party over a pot-plant. However, as yet they have not satisfied two of our publishing rules.
1) that the documents not be self-authored;
2) that they be original.
However, it is worth noting that in yet-to-be-published parts of the cablegate archive there are indeed references to UFOs.

http://www.guardian.co.uk/world/blog/2010/dec/03/julian-assange-wikileaks

Wanneer je weet dat een UFO 'gewoon' een Unidentified Flying Object is, dat dus ook een ongeïdentificeerd vliegtuig (of missile) kan zijn, wordt het bericht van De Jong helemaal nivootje schoolkrant.

Paul J zei

Mij klinken Assanges woorden in de oren alsof hij het gewoon grappig vond, die verwijzing naar UFO's in de gelekte documenten (tongue in cheek).

Nogmaals even over Sjoerd de Jong: in wat hij schrijft impliceert (en verraadt) hij een merkwaardig vertrouwen van zijn kant in "overheidsdocumenten" (wellicht vooral als ze van Amerikaanse komaf zijn). Het linken van Assange aan UFOs lijkt mij een vilein poginkje hem belachelijk te maken. Zo werd in 2008 de Amerikaanse presidentskandidaat Dennis Kucinich, die inhoudelijk een links, sterk verhaal had voor de kiezer, ook met een beweerd geloof in UFOs gemarginaliseerd.

Unknown zei

En of ze bang zijn. Steven de Jong trilt als een rietje voor intimidatie uit de bruine hoek. En die Sjoerd formuleert duistere zinnen m.b.t. Bosma.
De NRC krijgt langzamerhand een onfris geurtje. Komt door Sauer, door de nieuwe hoofdredacteur?

Mijn petit'histoire valt hier te lezen: http://my.opera.com/Tibaert/blog/een-communicatie-wetenschapper

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...