donderdag 25 november 2010

Louise O. Fresco 24


De Mexicaanse Nobelprijswinnaar Octavio Paz omschreef het in De Boog en de Lier aldus:

De wereld van de mens is de wereld van de betekenis. Deze gedoogt de dubbelzinnigheid, de tegenstrijdigheid, de waanzin of de verwarring, maar niet een gebrek aan betekenis. Zelfs de stilte is bevolkt met tekens.

Vandaar ook dat niet iedereen propagandist kan zijn voor 'de dubbelzinnigheid, de tegenstrijdigheid, de waanzin' van het neoliberale systeem dat mevrouw Louise Fresco van de Trilateral Commission, de Rabo-bank en Unilever aanhangt. Dat is op zich geen probleem. Wat wel gevaarlijk is, is het venijn van mevrouw Fresco. Ze eindigt haar column over Tanja Nijmeijer als volgt:

Net als wij allemaal zoekt ook Tanja naar de zin van het leven. Ergens stelt ze het zo: liever een verdwaalde kogel in de jungle dan sterven achter een Nederlands aanrecht.
http://weblogs.nrc.nl/fresco/2010/11/24/de-overwinning-of-de-dood/

Met andere woorden: de zin van het leven van Nijmeijer is volgens Fresco:

liever een verdwaalde kogel in de jungle dan sterven achter een Nederlands aanrecht.

Dit is een schoolvoorbeeld van intellectuele corruptie, van verregaande doortraptheid. Want hoe men ook over haar motieven mogen denken, dit is natuurlijk een onjuiste weergave van Nijmeijer's drijfveren. Fresco impliceert dat zodra Nijmeijer is doodgeschoten ze daarmee geholpen is, want eindelijk heeft ze dan 'de zin van het leven' gevonden. En dit wordt geschreven door iemand als Fresco die 'de zin van het leven' vindt in het adviseren van de rijken en machtigen.

1 opmerking:

Ron zei

Wat je ook mag denken van Tanja Niemeijer, ook de simpele Beatrice de Graaff,zogenaamd terrorisme-expert , zogenaamd hoogleraar Conflict en Veiligheid in historisch perspectief en verbonden is aan het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme aan de rechtse Universiteit Leiden, die met zekerheid in die hoedanigheid de (rechtse) overheid voorziet van een "historisch perspectief" om besluiten tot meer overhieidscontrole te ondersteunen en die onlangs nog 3 uur lang zendtijd kreeg als zomergast bij N.B. de VPRO en graag geziene gast bij programma's als OBA-live en Pauw en Witteman e.d., noemt Tanja Niemeijer een zeer gevaarlijke vrouw,schreef daar zelfs een populair boek over. Beatrice de Graaf ,die zich waarschijnlijk nog nooit verdiept heeft in staatsterrorisme van m.n. de VS , daar met geen woord over sprak als tijdens de 3 uur en die voor meer privacy-bescherming is maar toch zo "realistisch" dat ook meer overheidscontrole nodig is...........Beatrice de Graaf, een gevaarlijke vrouw zou ik zeggen................

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...