dinsdag 23 november 2010

Judeo-Christelijke Beschaving? 2

De Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring leert ons

dat alle mensen als gelijken worden geschapen, dat zij door hun schepper met zekere onvervreemdbare rechten zijn begiftigd, dat zich daaronder bevinden het leven, de vrijheid en het nastreven van geluk.

http://users.skynet.be/historia/onafv.html

De opsteller van deze verklaring, Thomas Jefferson, gaf ongeveer een kwart eeuw later, in 1807, als president van de VS de opdracht om elke Indiaan die zich verzette tegen het Amerikaanse expansionisme op hun eigen gebied met 'het hakmes' te vermoorden waaraan hij toevoegde 'if we ever are constrained to lift the hatchet against any tribe we will never lay it down till that tribe is exterminated, or is driven beyond the Mississippi.' Zijn politieke overtuiging was gebaseerd op de rotsvaste judeo-christelijke geloof dat 'in war, they will kill some of us; we shall destroy all of them.' In 1813 gaf Jefferson het bevel 'to pursue [the Indians] to extermination, or drive them to new seats beyond our reach.' Tot zover 'de onverveemdbare rechten' van de Indianen op 'het leven, de vrijheid en het nastreven van geluk.' De Indianen moesten van hem worden 'uitgeroeid op aarde.' De Amerikaanse hoogleraar David Stannard merkt in zijn standaardwerk over de Amerikaanse Holocaust terecht op:

Had these same words been enunciated by a German leader in 1939, and directed at European Jews, they would be engraved in modern memory.

Maar omdat we onze eigen geschiedenis verzwijgen zien we niet dat de Joodse Holocaust een gevolg was van onder andere de genocide van vele tientallen miljoenen Indianen in heel Amerika. Niet voor niets stelt de Zweedse hoogleraar en auteur Sven Lindqvist in zijn boek Exterminate all the Brutes dat de

Europese vernietiging van de “inferieure rassen” van vier continenten de grond voorbereidde voor Hitlers vernietiging van zes miljoen joden in Europa […] Het Europese expansionisme, vergezeld als het was door een schaamteloze verdediging van het uitroeien, schiep manieren van denken en politieke precedenten die de weg baanden voor nieuwe wandaden, die uiteindelijk culmineerden in de gruwelijkste van alle: de Holocaust […] En toen hetgeen was gebeurd in het hart der duisternis werd herhaald in het hart van Europa, herkende niemand het. Niemand wilde toegeven wat iedereen wist. Overal in de wereld waar kennis wordt onderdrukt, kennis die als ze bekend zou worden gemaakt ons beeld van de wereld aan gruzelementen zou slaan en ons zou dwingen om onszelf ter discussie te stellen – daar wordt overal het Hart der Duisternis opgevoerd. U weet dat al. Net als ik. Het is geen kennis die ons ontbreekt. Wat gemist wordt is de moed om te begrijpen wat we weten en daaruit conclusies te trekken.

Maar daarover horen we de Bolkestijnen en Wildersen nooit. Dat past niet in hun propaganda.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...