zaterdag 20 november 2010

Democratie en Raketschild 2

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Democratie en Raketschild" achtergelaten:

Waarom protesteert de ("linkse") oppositie niet? Van de SP weten we al dat het vóór het raketschild is. in maart schreef Harry van Bommel op zijn weblog Rusland betrekken bij antiraketschild:

"Volgens Rasmusen worden zowel Europa als Rusland bedreigd door mogelijke kernwapenaanvallen uit landen als Iran. ... Dit is een volkomen nieuw geluid uit de NAVO-top die eerst Rusland op een afstand wilde houden en zo de Koude Oorlogsfeer weer nieuw leven in blies. Voorlopig zijn het nog maar woorden maar wel woorden die hoop geven. Ik ben benieuwd naar de Russische reactie en de praktische voorstellen van Rasmussen. Voor nu ben ik voorzichtig optimistisch."

Onderwerp is hier wel het betrekken van Rusland bij het antiraketschild, maar het ontbreken van kritiek of protest geeft overduidelijk aan dat de SP er voor is.


De SP is voor de financiele steun aan de oorlogsindustrie. Leest U harry van Bommel:


RUSLAND BETREKKEN BIJ ANTIRAKETSCHILD

Secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van de NAVO wil Rusland betrekken bij een antiraketschild tussen Europa en Noord-Amerika. Volgens Rasmusen worden zowel Europa als Rusland bedreigd door mogelijke kernwapenaanvallen uit landen als Iran. Rasmussen heeft dat gezegd tijdens een bijeenkomst in Brussel vandaag. De NAVO-landen moeten in november een beslissing nemen over het antiraketsysteem, aldus de NAVO-chef. Dit is een volkomen nieuw geluid uit de NAVO-top die eerst Rusland op een afstand wilde houden en zo de Koude Oorlogsfeer weer nieuw leven in blies. Voorlopig zijn het nog maar woorden maar wel woorden die hoop geven. Ik ben benieuwd naar de Russische reactie en de praktische voorstellen van Rasmussen. Voor nu ben ik voorzichtig optimistisch.

Aldus Harry: Voor meer NAVO, voor meer oorlog, voor meer bezuinigingen op onderwijs, gezondheidszorg en volkshuisvesting stemt SP!!!


Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...