donderdag 14 oktober 2010

CIDI Bestuurslid Schendt Internationaal Recht 7


Rechts ziet u het CIDI-bestuurlid Doron Livnat wiens bedrijf bouwt aan de volgens het Internationaal Gerechtshof in Den Haag illegale muur op de door Israel bezette Westbank. Ondanks dat Livnat het internationaal recht schendt, vindt het CIDI dit -- volgens eigen zeggen -- geen enkel probleem, kennelijk omdat alles dat goed is voor Israel deze propaganda club dit ook goed vindt. Nadat United Civilians for Peace hier aan aandacht had besteedt, trachtte het CIDI deze humanitaire organisatie verdacht te maken in de hoop dat ze hun subsidie verliezen. Het is een oude en beproefde techniek van de zionisten wereldwijd.
















13-10-2010 

Justitie doet inval bij kraanverhuurder Riwal

Justitie heeft vanmorgen een inval gedaan bij kraanverhuurbedrijf Riwal in Dordrecht. Zo’n 40 rechercheurs in burger kwamen om acht uur op meerdere plaatsen het hoofdkantoor aan de Maxwellstraat binnen. Het personeel werd naar de bedrijfskantine gestuurd en alle kantoren werden uitgekamd.

Een woordvoerder van het Landelijk Parket wil het verhaal bevestigen noch ontkennen. Ook Riwal zelf geeft geen commentaar. Bronnen laten aan RTV Rijnmond weten, dat de inval te maken heeft met een onderzoek naar de betrokkenheid van Riwal bij de bouw van illegale scheidingsmuren op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever.
Eerder in opspraak
In 2006 en 2007 kwam het Dordtse bedrijf ook al opspraak, nadat in een TV-programma te zien was dat kranen van Riwal meebouwden aan zo’n muur. Israël zegt die muren te bouwen om zich te beschermen tegen invallen van Palestijnse terroristen. Het Internationaal Gerechtshof sprak in 2004 echter uit, dat die bouwsels illegaal zijn.
Morele oproep
Na veel ophef in de Tweede Kamer en in de media liet Riwal op 19 juni 2007 weten, dat het wel kranen had uitgeleend aan een vestiging in Israël, maar dat niet bekend was waar die voor gebruikt werden. De toenmalig ministers Bot en Verhagen deden toen een ‘morele oproep’ aan Riwal om daar mee te stoppen.
Sponsor
Riwal is één van ’s werelds grootste verhuurders van hoogwerkers. Het bedrijf was van de familie Schalekamp, maar vader Dick en zijn zoon Jaap verkochten hun aandelen aan een Israëlier. Die runt het bedrijf samen met Dick Schalekamp jr. Riwal is sponsor van veel clubs, waaronder FC Dordrecht.
Bron:Rtv rijnmond






Justitie doet inval bij kraanverhuurder Riwal

13 oktober 2010
Justitie heeft vanmorgen een inval gedaan bij kraanverhuurbedrijf Riwal in Dordrecht. Zo'n 40 rechercheurs in burger kwamen om acht uur op meerdere plaatsen het hoofdkantoor aan de Maxwellstraat binnen. Het personeel werd naar de bedrijfskantine gestuurd en alle kantoren werden uitgekamd.
Een woordvoerder van het Landelijk Parket heeft de inval bevestigd. Het onderzoek van justitie heeft te maken met een onderzoek naar de betrokkenheid van Riwal bij de bouw van illegale scheidingsmuren op de door Israel bezette Westelijke Jordaanoever. Justitie heeft twee aangiften binnengekregen over het Dordtse bedrijf.
Eerder in opspraak
In 2006 en 2007 kwam het Dordtse bedrijf om dezelfde reden ook al opspraak, nadat in een TV-programma te zien dat kranen van Riwal meebouwden aan zo'n muur. Israël zegt die muren te bouwen om zich te beschermen tegen invallen van Palestijnse terroristen. Het Internationaal Gerechtshof sprak in 2004 echter uit, dat die bouwsels illegaal zijn.

Morele oproepNa veel ophef in de Tweede Kamer en in de media liet Riwal op 19 juni 2007 weten, dat het wel kranen had uitgeleend aan een vestiging in Israël, maar dat niet bekend was waar die voor gebruikt werden. De toenmalig ministers Bot en Verhagen deden toen een 'morele oproep' aan Riwal om daar mee te stoppen.
SponsorRiwal is één van 's werelds grootste verhuurders van hoogwerkers. Het bedrijf was van de familie Schalekamp, maar vader Dick en zijn zoon Jaap verkochten hun aandelen aan een Israëlier. Die runt het bedrijf samen met Dick Schalekamp jr. Riwal is sponsor van veel clubs, waaronder FC Dordrecht.



Van: Stan [mailto:stan10@planet.nl] 
Verzonden: donderdag 14 oktober 2010 13:33
Aan: CIDI
Onderwerp: vraag

geachte cidi-medewerker

in verband met een artikel kunt u mij vertellen of Doran Livnat nog in  
het bestuur van CIDI zit?
vriendelijke groet
stan van houcke

Een woordvoerder van het Landelijk Parket wil het verhaal bevestigen noch ontkennen. Ook Riwal zelf geeft geen commentaar. Bronnen laten aan RTV Rijnmond weten, dat de inval te maken heeft met een onderzoek naa











Geachte heer Van Houcke,


De heer Livnat is nog steeds bestuurslid. 

Met vriendelijke groet,
Naomi Mestrum
CIDI


2 opmerkingen:

Lucas zei

In genoemde periode was verdachte als zelfstandig ondernemer zeer nauw gelieerd aan medeverdachte. Verdachte was bekend en is ook getuige geweest van het strafwaardig optreden van medeverdachte maar heeft daarin geen aanleiding gezien zich van dat optreden van...
http://www.wetboek-online.nl/wet/Wetboek%20van%20Strafrecht/artikel%20140.html




Deelneming aan een organisatie die tot oogmerk heeft het plegen van misdrijven, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Sonja zei

Na vier jaar grijpt de overheid eindelijk in. Dat lijkt me wel lang genoeg voor Riwal om het e.e.a. in de papierversnipperaar te laten verdwijnen.

Ik vond een uitgebreide geschiedenis van het bedrijf Riwal hier: Klaagmuur 2.0 made in Holland

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...