maandag 25 oktober 2010

Israel als Schurkenstaat 297

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Israel als Schurkenstaat 296" achtergelaten:

In Nederland denken de censoren er nog even over na:
Nieuwe controversiële foto's over praktijken Israëlisch leger

Nieuwe controversiële foto's over praktijken Israëlisch leger

Op de sociaalnetwerksite Facebook zijn nieuwe foto's opgedoken van weinig reglementaire praktijken van Israëlische soldaten ten opzichte van Palestijnen. Dat meldt de krant Haaretz. Er is te zien wat militairen uithaalden in woningen van Palestijnen, wellicht tijdens het bloedige offensief tegen Gaza rond de jaarwende 2008-2009.

Geblinddoekt
De ngo Breaking the Silence postte onder meer een foto waarop te zien is hoe op een geblinddoekte Palestijn, met de handen op de rug gebonden, een geweer wordt gericht en die bij de keel wordt gegrepen. Op een ander afbeelding zit een soldaat gehurkt in de keuken waar twee gesluierde vrouwen aan het koken zijn. Ook is te zien hoe een militair op kinderspeelgoed zit en hoe één met een verfbus een Davidster op de muur spuit met het in het Hebreeuws gestelde opschrift "tot binnenkort".

Dansen
Drie weken geleden dook een video op van soldaten die dansen rond een gevangen genomen Palestijnse vrouw en ongeveer twee maanden na foto's van een lachende soldate naast geblinddoekte en geboeide Palestijnse gevangenen. (afp/belga/eb)
25/10/10 15u30
     volledig dossier: Israel Palestina

    Geen opmerkingen:

    Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

    mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...