woensdag 27 oktober 2010

Israel als Schurkenstaat 301

Israël woedend op Vaticaan
Gepubliceerd: 25 oktober 2010 11:35 | Gewijzigd: 25 oktober 2010 11:35
Door onze correspondent
Rome, 25 okt. Israël is woedend op het Vaticaan, vanwege de slotconclusies die de bisschoppensynode over het Midden-Oosten dit weekend heeft gepresenteerd... In het gewraakte slotdocument roept de synode Israël op alle bezette Palestijnse gebieden te verlaten, zoals dat het land ook is opgedragen in VN-resoluties. De 185 bisschoppen en patriarchen van de oosterse katholieke kerken wijzen er op dat „het niet geoorloofd is om terug te vallen op theologische en bijbelse posities om onrechtvaardigheden te legitimeren”. 

http://www.nrc.nl/buitenland/article2635487.ece/Israel_woedend_op_Vaticaan



Speaking at press conference, Butros said: "The theme of the promised land cannot be used as a basis to justify the return of the Jews to Israel and the expatriation of the Palestinians."  "For Christians one can no longer talk of the land promised to the Jewish people," he said, because the "promise" was "abolished by the presence of Christ."  In the kingdom of God, which covers the whole world, "there is no longer a favoured people, a chosen people, all men and women of every country have become the chosen people," the Lebanese-born Butros said. 
http://www.ejpress.org/author/5/

Je zult toch werkelijk menen dat je tot het uitverkoren volk behoort en dan vervolgens op een niet uitverkoren volk worden losgelaten.  En dat is precies wat er met de zionisten gebeurd. Het is duidelijk dat ze dan geen enkele rem meer hebben en als beesten tekeer gaan.

http://forum.vcoderz.com/israeli-terror-lebanon-sensitive-people-t8735/index.html

8 opmerkingen:

Sonja zei

Deuteronomium 7: instructie van de HEER, uw God (maar niet de mijne)

1 Straks zal de HEER, uw God, u naar het land brengen dat u in bezit zult nemen en veel volken voor u op de vlucht jagen: de Hethieten, de Girgasieten, de Amorieten, de Kanaänieten, de Perizzieten, de Chiwwieten en de Jebusieten – zeven volken die groter en machtiger zijn dan u.

2 Wanneer de HEER, uw God, u de overwinning op hen schenkt, moet u hen doden. U mag geen vredesverdrag met hen sluiten en hen niet sparen.

5 Nee, dít staat u te doen: u moet hun altaren slopen en hun gewijde stenen verbrijzelen, hun Asjerapalen omhakken en hun godenbeelden verbranden.

6 Want u bent een volk dat aan de HEER, uw God, is gewijd. U bent door hem uitgekozen om, anders dan alle andere volken op aarde, zijn kostbaar bezit te zijn.

7 Het is niet omdat u talrijker was dan de andere volken dat hij u lief kreeg en uitkoos – u was het kleinste van allemaal!

16 Daarom moet u alle volken die hij aan u uitlevert vernietigen, zonder medelijden te tonen. Dien hun goden niet, want dat zou uw ondergang betekenen.

22 Wanneer hij die volken voor u op de vlucht drijft zal hij dat geleidelijk doen. U moet hen niet in één keer uitroeien, anders krijgt u te maken met grote aantallen roofdieren.

23 De HEER zal u de overwinning schenken en paniek onder hen zaaien, tot ze zijn uitgeroeid.

24 Hij zal hun koningen aan u uitleveren en u zult het land zuiveren van alles wat aan hen herinnert; steeds verder zullen ze teruggedrongen worden, tot u ze allemaal uitgeroeid hebt.

AdR zei

De link naar het NRC-artikel is defect.

Het was al een tijd - zachtgesteld - een misverstand te denken dat de Arabische christenen wel dol op Israel zullen zijn. Er is bij de verdrijving van 1948 - en tot op vandaag - ook geen onderscheid gemaakt tussen islamitische en christelijke Palestijnen. Alle retoriek over Israel als frontlinie tegen "de islam" ten spijt.

Sonja zei

En ja hoor...

"De Geert is een initiatief van een gelegenheidscollectief van journalisten, fotografen en illustratoren. De makers vonden het de hoogste tijd voor een blad over de rechts-populistische leider van de PVV, die zoveel Nederlanders achter zich kreeg met zijn onbuigzame anti-islamdiscours. 'Juist de man om wie het in Nederland draait, moest het tot nu zonder eigen glossy stellen', zeggen de initiatiefnemers. 'Is het geen schande dat daarmee 1,3 miljoen lezers werden weggezet?'"
...
Maar geleidelijk groeide het idee om ook journalistiek werk in het blad te zetten. Zo is er een bijdrage over Wilders' beveiliging, een bijdrage door de ex-hoofdredacteur van het
Nieuw Israëlitisch Weekblad en een artikel over de Indische wortels van Wilders. De insteek is niet erg kritisch, zeg maar sympathiserend zelfs. (bron)

Maar dat lezen we weer niet in de Nederlandse media...

Het genoemde journalistencollectief heet Torpedo. Is dat deze club?. Ik kan het me niet voorstelen. Het Torpedo magazine is wel mislukt en moest er na een paar edities mee ophouden.

Unknown zei

Ik protesteer weer tegen de schandelijke toestand dat een heel land, dus het volk van dat land mag worden betiteld met "schurk". De rest interesseert mij niet.

stan zei

er staat: schurkenstaat, de staatb gedraagt zich als schurk, het woord volk, of land, wordt niet gebruikt. wel lezen wat er staat.
stan

Sonja zei

Een schurkenstaat (vertaling van het Engelse rogue state) is een pejoratieve term die in Nederland en Vlaanderen gebruikt wordt om een land de beschrijven dat zich buiten internationale verdragen stelt en zich in de internationale politiek 'onfatsoenlijk' gedraagt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schurkenstaat

Anoniem zei

Ik heb de Israëliërs nooit massaal zien protesteren. De Fransen doen het voor minder en inderdaad het interesseert ze niet. Flip hierboven is een goed voorbeeld. Hij zou zijn protest beter voor andere zaken kunnen houden.

anzi

Anoniem zei

Chevalier de la table ronde

Eurlings wordt ridder van het Heilig graf
28-10-10 18:13 uur DEN BOSCH - Oud-minister Camiel Eurlings mag zich binnenkort ridder noemen van de Ridderorde van het Heilig graf van Jeruzalem. Hij ontvangt de titel zaterdag van bisschop Antoon Hurkmans van het bisdom Den Bosch. Dat heeft het bisdom donderdag bekendgemaakt.


Oud-minister Camiel Eurlings. ANP Niet alleen Eurlings wordt door de bisschop tot ridder geslagen, ook negentien andere mannen behoren zaterdag tot de ridderorde. Zeven vrouwen mogen zich edelvrouw noemen.

De ridderorde is een kleine rooms-katholieke werkorde die katholieken in Israël helpt met projecten. In Nederland telt de orde 250 leden en wereldwijd zijn het er 23.000.

Oud-minister Camiel Eurlings en de andere mensen die ook tot ridder of edelvrouw worden geslagen, ontvangen de titel zaterdag in de Bavokerk in Haarlem. (ANP)

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...