dinsdag 12 oktober 2010

Inge Vrancken van de VRT 3

De afdeling buitenland van de Vlaamse Omroep onder leiding van chef Buitenland Inge Vrancken bericht het volgende:

Verplichte eed voor niet-Joden die Israëli willen worden

Belga
zo 10/10/2010 - 16:13 Wie in Israël als niet-Jood het staatsburgerschap wil krijgen, zal voortaan een eed van trouw moeten afleggen aan de "Joodse en democratische staat". Dat heeft de Israëlische regering beslist.De maatregel geldt alleen voor nieuwe burgers. Wie al burger is, hoeft niets te doen. Toch zien tegenstanders de verplichte eed als een vorm van racisme tegenover niet-Joodse Israëli's, zoals de Arabische inwoners.
Premier Benjamin Netanyahu heeft met de beslissing vooral de rechtervleugel van zijn regering willen paaien. Die eist dat er weer volop Joodse nederzettingen kunnen worden gebouwd op de Westelijke Jordaanoever. Maar om de vredesgesprekken met de Palestijnen nog een kans te geven, zoekt de regering toch naar een manier om de bouwstop nog te verlengen. 
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/101010_Israel_Eed


Wat staat hier in godsnaam? Allereerst dit:


Verplichte eed voor niet-Joden die Israëli willen worden


Welke niet-Jood wil er nu Israeli worden? Blanke westerlingen? Zwarte Afrikanen? Gele Aziaten? Gaat het over hen? Heeft Israel zijn grenzen open gegooid voor buitenlandse niet-Joden? Is Israel een emigratieland geworden? Chaos.

En dan dit:  'om de vredesgesprekken met de Palestijnen nog een kans te geven, zoekt de regering toch naar een manier om de bouwstop nog te verlengen.'  

Hoe bedoelt Inge Vrancken dit? Door Palestijnse Israeli's, eenvijfde van de bevolking, te dwingen een eed van trouw af te leggen aan een 'Joodse staat' betekent dat ze akkoord zullen moeten gaan met de wettelijke regeling dat ze tweederangs burgers zullen blijven. Volgens Vrancken geeft dit 'de vredebesprekingen met de Palestijnen nog een kans.' 

Mevrouw Vrancken, kunt u dit in gewoon Nederlands aan ons uitleggen?  En hoe weet u dat uw bewering ook juist is. U stelt namelijk dat de huidige regering serieus 'zoekt... naar een manier om de bouwstop nog te verlengen.'  Beweert de rechtse zionistische regering dit of is dit uw mening? In het eerste geval, waarom meldt u dit niet? In het tweede geval: hoe naief bent u en zit u dan wel op de juiste stoel? Laat het ons weten.



  

Geen opmerkingen: