dinsdag 12 oktober 2010

Ben Knapen van de NRC 24



De Amerikaanse stemmer uit de middenklasse accepteerde zonder morren dat -- in de woorden van Knapen -- 


'Wall Street vele jaren de dienst uitmaakte, praktisch voor elke senatorcampagne betaalde, kortom, het centrum was van financiële, politieke en ideologische zwaartekracht.'


Wat betekend deze constatering voor het toekomstige werk van onze CDA staatssecretaris van Buitenlandse Zaken? Hij weet dat de VS een plutocratie is en dat de politici in dienst staan van die plutocratie. Krijgen wij nu een ander buitenlands politiek beleid te zien, of blijft alles hetzelfde? Wat denkt u? Vergeet daarbij niet dat we met een conformist te maken hebben. Die waait met elke wind mee. Maar toch. Wat denkt u?

2 opmerkingen:

Sonja zei

Ben Knapen heeft het door zijn wanbeleid, eerst bij de NRC, later bij PCM, voor elkaar gekregen dat onze kranten zodanig zijn vercommercialiseerd dat verslaggeving, en mensen gedegen te informeren, niet meer de hoofdzaak is.

Kijk naar de situatie bij de NRC, zo af en toe nog te pruimen, die staat momenteel onder het bewind van iemand die zijn carrière te danken heeft aan de Russische (Sovjet) geheime dienst, en zijn succes aan het hobnobben met oligarchen en Moskouse onderwereld. Hoe kan zo iemand ooit garant staan voor een "kwaliteitskrant"?

Ik denk dat Knapen's pluche baantje een bedankje is voor bewezen diensten. Nu staan onze kranten ook onder controle van de macht.

Paul zei

Bij CDA-krant Trouw lopen ze ook al leeg
http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article3249511.ece/Kritiek_op_staatssecretaris_Ben__jandoedel__Knapen.html

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...