dinsdag 15 juni 2010

Wilders 17


Nederland haalt met Wilders het paard van Troje binnen

12 juni 2010

De grote verkiezingswinst van de PVV en de symbolische wetten tegen "islamisering" die een coalitie met deze partij waarschijnlijk zal willen implementeren, zullen legitimatie geven aan geweld en onrust in Nederland. De kiezer heeft met de keuze op Wilders de gevreesde "toestanden" van islamitische landen niet buiten de deur gehouden, maar ze juist binnen gehaald.

28 mei jl. werden 94 biddende bezoekers van twee Ahmadiyya moskeeën in Lahore vermoord. De daders zagen de Ahmadiyya als verraders, saboteurs en parasieten. Dit klimaat jegens Ahmadis in Pakistan ontstond toen in 1984 massale propaganda jegens de groepering zijn weerslag kreeg in discriminerende wetten tegen hen.

De aanslagen zullen gezien worden als de zoveelste bevestiging van het vermeende gewelddadige karakter van de islamitische godsdienst. Dit is echter de verkeerde conclusie. Ze zijn een waarschuwing dat in een klimaat waarin mensen worden gedemoniseerd uiteindelijk bloed zal vloeien. Dit is een sociaal proces dat zich kan voltrekken binnen elke gemeenschap, en in naam van ieder ideaal; of dit nu de Islam is of de "Nederlandse identiteit". Wij waarschuwen Nederland dat wij dit patroon terug zien in het klimaat dat in Nederland wordt geschapen jegens moslims in het algemeen.

De fout die wordt gemaakt is dat het bestuur niet ingrijpt wanneer een groep wordt gedemoniseerd, en onder druk van de propaganda juist legitimatie geeft aan de demonisering door stigmatiserende wetten aan te nemen. Wanneer radicalen in een dergelijk klimaat oproepen tot geweld jegens de gestigmatiseerde groep, is er geen draagvlak meer om bloedvergieten te voorkomen.

Wij zullen Nederland niet redden door discriminatie, maar door het eren van onze grondwet en ons erfgoed van tolerantie, rationaliteit en rechtvaardigheid. Zorg ervoor dat deze processen geen kans krijgen in Nederland, vanuit geen enkele groep en jegens geen enkele groep.


Abdul Haq Compier

Hoofdredacteur Al Islaam, tijdschrift van de Ahmadiyya Moslim Djamaat Nederland





2 opmerkingen:

Sonja zei

Met Maxime Verhagen als fractieleider is de kand op 'Bruin I' (CDA-VVD-PVV) reëel. De utrarechtse Joost Niemoller schrijft dat de SP daar best bijkan, om een meerderheid te halen.
Voor Maxime Verhagen is het nu de keuze: houdt hij meer van Nederland of meer van Israël?

Vandaag ook:
Alfred Pijpers brengt rapport uit: "Aanval Israël op Iran dichterbij"

Anoniem zei

Waar Wilders en de PVV voor vechten heeft dan ook niets te maken met discriminatie. Het is simpel het proberen te behouden van onze eigen cultuur met daaraan verbonden onze vrijheden, zoals de vrijheid van godsdienst of juist het niet geloven in een god.

Als we deze vrijheden willen behouden, dan betekend dat automatisch dat we dus culturen die daar haaks op staan en geen vrijheid van godsdienst zoals bijv. de Islam buiten de deur moeten houden.

Dus het heeft niets met wegzetten van mensen of bevolking te maken, maar alles met het behouden van onze cultuur en onze zwaar bevochten VRIJHEID. Vandaar ook Partij Van de Vijheid.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...